Kiva kerstacties

SOS voor SOS 2015

SOS voor SOS 2015

De kerstactie van 24 december 2015 10 – 16 uur: individuele begeleiding – SOS Mailchimp. Op 24 december a.s. houd ik een actie: SOS voor SOS.

Je betaalt dan slechts 25 euro (excl. btw) voor SOS Mailchimp.

En dat is niet alles: je complete besteding (ex btw) wordt gebruikt om mensen in ontwikkelingslanden een microkrediet te geven.

Als je op gewone dagen  Individuele begeleiding – SOS Mailchimp inkoopt bestem ik een deel van je besteding voor het geven van microleningen, maar op 24 december krijg jij korting en de volle 100% van je besteding gaat naar Kiva.

Kiva

Je kunt mijn profiel op Kiva hier zien en als je een stukje naar beneden scrolt dan kun je zien aan welke microleningen ik tot dusver heb bijgedragen, wie deze microleningen gekregen hebben en waar deze mensen de microlening voor gebruiken.


Pak je kans

Als je vragen hebt over MailChimp, pak dan je kans en maak gebruik van deze kerstactie


SOS voor onderwijs en bedrijfsuitbreiding

Gun jezelf support en gun gelijktijdig een ander een kans op onderwijs of een kans op bedrijfsuitbreiding.

Deze kans kun je verzilveren door je hulpvraag op 24 december aan me te stellen.


Waarom microleningen

Je vraagt je misschien af waarom ik zoiets doe met microleningen en niet met schenkingen en dat is een goede vraag.

Ik denk dat in tijden van nood gewoon noodhulp nodig is.  En ik denk dat er situaties zijn waarin geld als een gift van de rijke naar de arme moet stromen.


Eigen kracht

Maar er zijn ook sterke, fiere, ambitieuze mensen die goede plannen hebben voor hun toekomst: ze willen bijvoorbeeld een opleiding volgen of ze willen een bedrijf beginnen of uitbreiden. In deze mensen herken ik zowel jou als mezelf.

Deze mensen kunnen op eigen kracht hun plannen verwezenlijken, ze hebben alleen de middelen niet. Hierin onderscheiden ze zich niet van mensen in westerse landen die hoger onderwijs willen volgen of die de middelen nodig hebben om hun bedrijf uit te breiden.


Impact

Daarnaast: mijn bedrijf is een klein bedrijf, te klein om de hele wereld te veranderen. Maar deze microleningen worden bijna altijd volledig terugbetaald.

Dat betekent dat een microlening van 25 dollar een impact kan hebben die veel groter is dan je van 25 dollar zou verwachten: ik kan dit geld keer op keer uitlenen, ik kan er talloze mensen mee op weg helpen.

En juist daarom vind ik het geven van microleningen voor een klein bedrijf als het mijne een goed idee: het bedrag dat mijn klanten dit jaar op 24 december geïnvesteerd hebben in het laten oplossen van hun probleem doet ook volgend jaar nog veel goed voor mensen in ontwikkelingslanden, en het jaar daarna, en nog jaren later.


Percentage

Daarom nogmaals mijn dank aan iedereen die me hierin gesteund heeft.

Spreekt dit je aan en heb je een vraag die je niet op 24 december j.l. gesteld hebt? Geen probleem. Op 24 december j.l. ging de hele opbrengt naar microleningen via Kiva, gedurende de rest van het jaar gaat een percentage van de opbrengst van SOS MailChimp naar Kiva.


Meer kerstacties vind je op de andere pagina’s en resultaten kun je zien op mijn profiel op Kiva.

Kiva kerstacties was last modified: by