Kopjes boven alinea’s

Kopjes boven alinea’s plaatsen is een goed idee als je een blogpost of pagina voor je website maakt. Kopjes boven alinea’s hebben voordelen. Als je ze slim formuleert, dan kun je het zo doen dat een lezer die uitsluitend de kopjes leest, weet waar je artikel zo ongeveer over gaat. En laat dat nou precies de manier zijn waarop mensen op Internet lezen.

Voordelen van kopjes boven alinea’s

Je eerste voordeel is dus dat je bezoekers snel door je tekst kunnen scannen om te zien of er iets voor ze in je tekst staat. En dat heeft als gevolg dat mensen minder snel afhaken en weggaan.

Een tweede voordeel is dat Google denkt dat de woorden die je in een kopje plaatst belangrijker zijn dan de andere woorden op je website. Google vindt kopjes net een klein beetje belangrijker. Hier kun je rekening mee houden bij het maken van die kopjes.

Kopjes boven alinea’s plaatsen en je artikelen goed indelen hoort bij het optimaliseren van je pagina’s voor mensen die zoekmachines gebruiken. Denk niet dat je dit niet hoeft te doen omdat je een SEO geoptimaliseerde website hebt gekocht.

Kopjes boven alinea’s maken

Dat vind je vast allemaal leuk om te weten, maar nu weet je nog niet hoe je het moet doen.

Een kopje maken is heel gemakkelijk:

  • Selecteer de woorden die een kopje moeten worden
  • Ga daarna naar de linkerkant van je werkbalk, daar zie je Alinea staan.
  • Alinea is een menu dat je kunt openen dan zie je de kopjes waar je uit kunt kiezen.

kopjes boven alinea's

Uitzondering: koptekst 1

Hier is een uitzondering op: koptekst 1 staat er wel bij maar je kunt ‘m beter niet kiezen. De reden hiervan is dat koptekst 1 gebruikt wordt voor de titel van je blogpost. Als je ‘m daarna nogmaals gaat gebruiken in je blogpost, dan devalueer je de titel. Niet doen dus.

Hoe ze eruit zien

Als je een koptekst boven je alinea’s gaat plaatsen, kun je tijdens het werken niet zien hoe die koptekst er voor je bezoekers uit zal zien. Ik kan je dat ook niet vertellen, want dat verschilt per theme. Daarom moet je even klikken op Voorbeeld (of wijzigingen bekijken). 

De knop Voorbeeld kun je aan de rechterkant van de pagina vinden, een stukje boven Publiceren. Je krijgt dan een voorbeeld te zien. Als je het gekozen kopje leuk vindt: prima. Niet leuk? Ander kopje kiezen.

Als je dit lastig vindt kun je ook les nemen: Training SEO met resultaat. Dan gaan we samen je blogposts optimaliseren en structuur van je website doornemen, dan weet je daarna hoe het moet. En begin vooral nu direct met lezen in de handleiding SEO voor beginners. 

  • Categorie: SEO

Judith de Vries

 

Over Judith de Vries

Marketing voor eenpersoons dienstverlenende bedrijven:

  • erkende Mailchimp expert
  • erkende Mailerlite expert
  • SEO Yoast gecertificeerd
  • Inbound marketing gecertificeerd
Kopjes boven alinea’s was last modified: by
Credits

Met dank aan Prawny voor het materiaal in de kopafbeelding.

Kopjes boven alinea’s was last modified: by