kwalificaties

Kwalificaties e-mailmarketing

In de wereld van digitale marketing is e-mailmarketing een krachtig instrument dat helpt om de betrokkenheid van klanten te vergroten en de verkoop te stimuleren. Als je je afvraagt waarom ik zoveel cursussen over e-mailmarketing heb gevolgd, dan heb ik hier een paar goede redenen voor je.

Allereerst leerde ik tijdens deze cursussen de basisprincipes van effectieve e-mailmarketing. Ik leerde hoe ik aantrekkelijke en gepersonaliseerde e-mails kan maken die de interesse van jouw doelgroep wekken. En ik leerde hoe ik een sterke call-to-action kan formuleren die leidt tot conversies.

Geavanceerde technieken

Daarnaast heb ik inzicht gekregen in geavanceerde technieken zoals segmentatie en automatisering. Door segmentatie kan ik specifieke doelgroepen te targeten en op het juiste moment relevante berichten te sturen. Dit verhoogt niet alleen de kans op succes, maar het bespaart ook kostbare tijd en moeite en het vermindert het aantal afmeldingen.

Kortom, het volgen van cursussen over e-mailmarketing heeft me geholpen om mijn digitale marketingvaardigheden aan te scherpen, betere resultaten te behalen en voorop te blijven lopen in deze competitieve industrie.

Zelf heb ik ook een cursus e-mailmarketing met Mailchimp ontwikkeld. Dat is een-op-een cursus op maat. Zodat we het over jouw bedrijf kunnen hebben. En dan hoef je de cursussen op deze pagina niet allemaal te volgen. Want ik haal daar alles uit wat voor jou van belang is. Bedenk hierbij dat ik al vanaf 2011 met Mailchimp werk.

Mailchimp Pro Partner Beter werken met Mailchimp

Mailchimp Pro Partner

Op 25 januari 2022 ontving ik bericht van Mailchimp dat ik Mailchimp Pro Partner ben geworden. Een Pro Partner is een partner met erg veel ervaring. Dat is ook zo: ik werk als sinds 2011 met Mailchimp en ik ben sinds januari 2015 door Mailchimp als expert erkend. Ik heb massa’s mensen geholpen dus het is leuk dat zijn dit nu ook erkennen. Op de pagina reviews kun je zien wie ik geholpen heb.

hubspot kopafbeelding

Hubspot inbound

Hubspot inbound marketing is een marketingcursus van Hubspot. Hubspot is een CRM en zij bieden cursussen omdat ze graag willen dat het goed gaat met hun klanten. Ze willen hun klanten laten groeien en het middel daarvoor is hun CRM en zorgen dat hun klanten weten wat ze doen en wat ze nog beter kunnen doen. Dit is een boeiende en uitgebreide cursus.

Mailchimp e-mailmarketing gecertificeerd

Mailchimp e-mailmarketing gecertificeerd

Sinds eind 2020 ben ik Mailchimp e-mailmarketing gecertificeerd. Dit gaat over echte e-mailmarketing. Niet gewoon een nieuwsbrief sturen en hopen dat hij het goed doet (en wat is goed?). In plaats daarvan ga je vooraf een doel stellen en precies vast stellen wat je wilt dat hij doet. Want dan kun je aan de slag met optimalisatie van je e-mails. Dat ging deze cursus over.

mailchimp automations gecertificeerd

Mailchimp Automations gecertificeerd

Sinds 17 november 2020 ben ik Mailchimp Automations gecertificeerd. Mailchimp heeft tegenwoordig 2 soorten Automations: de lineaire classic Automation en de Customer Journey met vertakkingen. Dit certificaat heeft zowel betrekking op de Classic Automations als op Customer Journeys. Want ik moet ze natuurlijk allebei kunnen maken als jij dat van me vraagt. Dat verwacht je ook van me.

mailchimp foundations gecertificeerd

Mailchimp Foundations gecertificeerd

Mailchimp Foundations gecertificeerd. Dit is een heel erg grote cursus over alles wat Mailchimp te bieden heeft. En dat is veel. Jaren nadat ik door Mailchimp erkend werd als set up expert, kreeg ik deze cursus aangeboden. Dat vond ik wel grappig, een soort mosterd na de maaltijd. Maar kansen om te leren laat ik nooit liggen, dus ik heb deze cursus gedaan en voltooid. Gelukkig viel er ook echt iets te leren.

open source intelligence

Open Source Intelligence (OSINT)

Open Source Intelligence ofwel OSINT gaat over de informatie die wij zelf overal op het web plaatsen en hoe riskant dat kan zijn. Dit heeft niets te maken met Open Source software. Het gaat over informatie die vrij beschikbaar is en die je overal op het web kunt vinden. En die informatie kan iedereen gebruiken. Ten goede of ten kwade.

cursus phishing e-mails maken

Cursus phishing e-mails maken

Deze cursus phishing e-mails maken heb ik gevolg bij Cybrary. Daar kunnen je een ethische hacker worden. Dit vond ik een zinvolle cursus want als je begrijpt hoe hackers phishing e-mails maken, dan begrijp je ook hoe het kan dat gewone e-mails de spamfilters triggeren. Je leert dan begrijpen hoe de spamfilters werken en waarom ze op sommige zaken reageren.

hubspot kopafbeelding

Hubspot sales

Hubspot sales gaat over de vraag hoe je kunt verkopen op een klantgerichte manier. Dit is een cursus die gemaakt is voor sales mensen en hij onderwijst hoe je verkoopt op de inbound manier. En dat betekent dat je als verkoper het hele aankoopproces benadert vanuit het perspectief van je klant.

get clients now facilitator

Get Clients Now!™ facilitator

Get Clients Now!™ is een marketingsysteem voor dienstverleners. Het is een compleet systeem, waar je in de praktijk een deel van gebruikt. En als je het systeem eenmaal snapt is het heel gemakkelijk om mee te werken. Je maakt er je eigen marketingplan mee en dat plan maak je op basis van je eigen voorkeuren.

Mailchimp e-mailstrategie expert

Mailchimp e-mailstrategie expert

E-mailstrategie gaat over zorgen dat je inschrijvingen krijgt, over segmentatie en gericht mailen. Ervoor zorgen dat mensen e-mails krijgen die passen bij hun interesses. Maar het gaat ook over het inzetten van e-mails om je aanbod te verkopen. En over manieren om informatie over je lezers te verwerven en vast te leggen, zodat je ze nog specifieker kunt mailen. Sinds 30 januari 2017 ben ik Mailchimp e-mailstrategie expert. Door Mailchimp erkend.

hubspot kopafbeelding

Hubspot e-mailmarketing

Hubspot e-mailmarketing is een erg grote cursus waarin alle aspecten van e-mailmarketing aan bod komen. Denk hierbij niet alleen aan het maken van goede e-mails. Maar ook aan je doelen hiermee. En aan hoe je ervoor zorgt dat je e-mail ook daadwerkelijk in de mailbox aankomt. Plus: hoe meet je je succes? Deze cursus moet ik regelmatig herhalen i.v.m. beperkte geldigheid van mijn badge.

Mailchimp template designer

Mailchimp template designer

18 augustus 2015 erkende Mailchimp me als template designer. Maar ik vind mooie templates vanuit strategisch oogpunt helemaal geen goed idee. Natuurlijk moet je nieuwsbrief er verzorgd uitzien, maar besef wel dat persoonlijke nieuwsbrieven veel beter presteren dan prachtige nieuwsbrieven die er uitzien als glossy tijdschriften. En dat is echt een punt dat je mee moet nemen.

Mailchimp set up expert

Mailchimp set up expert

Een Mailchimp set up expert is iemand die je account goed kan inrichten. Want als je niet begrijpt hoe Mailchimp werk, dan kies je voor de gemakkelijkste weg en dan maak je gewoon een nieuwe lijst aan als je mensen apart wilt mailen. Maar hierdoor krijgen mensen meerdere profielen en je kunt hierdoor geen strategie meer uitzetten. Je bent dan minder effectief.

KGOM gecertificeerd

Technische e-mailmarketing

Technische e-mailmarketing is een kant waar de gemiddelde gebruikers nauwelijks iets over weten. Maar het is heel belangrijk dat je e-mail technisch in orde is. Want als dat niet zo is kun je erop rekenen dat hij vroeg of laat naar spam gaat. Ik heb over technische e-mailmarketing een cursus gevolgd, want ik vind dit zo belangrijk dat ik er alles over wil weten.

e-mailmarketing 2013

Onweerstaanbare e-mailmarketing

Onweerstaanbare e-mail marketing is een cursus over e-mailstrategie van Aartjan van Erkel. Hij hield zich in 2007 al bezig met schrijven voor Internet. En in 2013 gaf hij de cursus Onweerstaanbare E-mailmarketing en deze cursus heb ik gevolgd. In dit artikel kun je lezen waar deze cursus zo ongeveer over ging en wat ik ervan heb meegenomen. Daarna heb ook nog andere cursussen gevolgd.

Kwalificaties e-mailmarketing

Door de jaren heen heb ik aardig wat kennis en ervaring opgebouwd. Als ik hiermee kan helpen doe ik graag. Neem contact met me op. Mijn profiel in de Mailchimp experts directory staat hier.


Scroll naar boven