leads opvolgen met persistiq

Bijgewerkt op 18 juli 2023

Leads opvolgen met PersistIQ

Je kunt op een marketing e-mail reageren als iemand op een link klikt. Maar dat is wel een beetje behelpen. Al was het maar omdat de e-mail bijvoorbeeld ontvangen wordt in de reclamefolder. Maar daarnaast heb je er ook echt een click op een link voor nodig, want het is een reactie.

Met PersistIQ gaat dat heel anders, want zoals Mailchimp en MailerLite zijn ingericht voor marketing e-mails, zo is PersistIQ ingericht voor sales e-mails.

Via je eigen mailbox

Als je met PersistIQ gaat werken dan werk je via je eigen mailbox. Je werkt niet in je eigen mailbox, maar via je eigen mailbox. De e-mails die je verstuurt zien er ook uit alsof je ze hoogstpersoonlijk uit je eigen mailbox hebt verstuurd en een minuutje daarvoor hebt gemaakt.

Hiervoor heb je GSuite of Outlook nodig.

Je verzonden e-mails worden ontvangen in de primaire mailbox van je prospect alsof je ze persoonlijk verstuurd hebt. Maar je hebt ze helemaal niet hoogstpersoonlijk een minuutje geleden gemaakt en verzonden. Maar dat is niet te zien. Voor je prospect lijkt het een persoonlijke e-mail die zojuist persoonlijk verzonden is.

Leads opvolgen met PersistIQ

Als je leads gaat opvolgen dan komt het er in de praktijk op neer dat je heel vaak dezelfde e-mails verstuurt. Of e-mails die sterk op elkaar lijken. Hier is PersistIQ de tijdbesparende oplossing voor:

  • Je maakt een campagne en je kunt daarbij gebruikmaken van merge tags, bijvoorbeeld voor de voornaam, bedrijfsnaam etc.
  • En je maakt een lijst met prospects.
  • Je voegt een prospect toe aan de campagne en je stelt eventueel per prospect een verzendtijd in.
  • Een campagne kan uit meerdere e-mails bestaan en juist die vervolg e-mails zijn interessant.
  • En de campagne stopt als je prospect op je e-mail reageert.

Krijg je een reactie?

Als alles naar wens verloopt, dan zou je prospect moeten reageren op je e-mail want daar maak je dit type e-mails voor.

Hier ligt een belangrijk verschil met een e-mail serie of funnel die je maakt op een marketingplatform: ook als je prospect dan reageert, dan krijgt hij of zij gewoon ook de volgende e-mail. Maar met sales e-mails is dat onlogisch want jij en je prospect zijn al in gesprek.

Als je een sales e-mail verstuurt en je prospect reageert en jullie maken een afspraak, dan is het natuurlijk niet goed als je prospect daarna een e-mail krijgt met een inhoud alsof hij niet gereageerd heeft. Bij persoonlijke e-mails die je met de planfunctie van je mailbox klaarzet, kan dat gebeuren als jij heel even niet alert bent.

Dit probleem lost PersistIQ op. Als je hier een campagne maakt, dan wordt de volgende e-mail na x-tijd verzonden op voorwaarde dat je prospect niet op de eerdere e-mail gereageerd heeft. Reageert je prospect wel, dan stopt de workflow voor deze prospect want dan heb jij het persoonlijk en handmatig overgenomen.

Tanja Cavaljé

Een geniaal marketingsysteem

Get Cliënts Now is een geniaal marketingsysteem. Het is een mooie aanvulling op mijn kennis en ook goed toepasbaar voor mijn opdrachtgevers. Het leert je duidelijke keuzes te maken, die bij je bedrijf passen. Het levert tijd op door de structurele en planmatige aanpak. Bovendien levert GCN je ontzettend veel persoonlijke inzichten. En natuurlijk zorgt …

Een geniaal marketingsysteem Nu lezen »

Hoe het werkt

  • Via je eigen mailbox.
  • De e-mails zien eruit alsof je ze net geschreven hebt.
  • Bij Gmail worden ze ontvangen in Primair.
  • Met behulp van merge tags kun je dezelfde e-mail naar talloze mensen versturen en je kunt iedere prospect een eigen unieke verzendtijd meegeven.
  • Als je prospect op je e-mail reageert stopt de workflow.

Leads opvolgen met PersistIQ

Mensen vragen me vaak hoe je het voor elkaar kunt krijgen om je marketing e-mails in Gmail Primair te krijgen en daar lijkt PersistIQ een antwoord op. Maar als je dat zou doen, dan moet je wel even heel goed nadenken.

Een van de sterke punten van PersistIQ is dat de workflow kunt laten stoppen als je prospect reageert.

Dat is bij persoonlijke sales e-mails gewenst want dan ga je persoonlijk verder. Maar als je het platform voor marketing e-mails gebruikt is dit niet gewenst. Let daarom goed op hoe je dit instelt. En denk eraan dat je een verwerkingsovereenkomst afsluit met PersistIQ.

mailchimp tips

Gratis

Heb je al ingechreven voor Mailchimp ninja tips? 

Over de auteur

Scroll naar boven