Lijsten samenvoegen

Lijsten samenvoegen kan je geld besparen. Want er is een limiet aan het aantal lijsten dat je mag hebben. Het samenvoegen van lijsten en het goed gebruik maken van groepen en tags is dus gunstig voor je.


Lijsten samenvoegen

Het kan je veel opleveren als je lijsten samenvoegt als je

  • wilt voorkomen dat je moet upgraden naar een duurdere versie van Mailchimp
  • en het is altijd belangrijk om afmeldingen beter te kunnen verwerken

Account opschonen

Verwijder alle adressen waar je nieuwsbrief al een hele poos niet geopend wordt. Mailchimp helpt je daarbij. Lees hoe je dit kunt doen in het artikel over het opschonen van je lijst.

Ik heb accounts gezien waarin adressen stonden van mensen die alleen de weggever opgehaald hebben en die nog nooit een nieuwsbrief geopend hadden. Het kan de moeite waard zijn hier eens naar te kijken, want zo tel je je rijk aan abonnees terwijl je eigenlijk alleen een kostenpost hebt die je niets oplevert.


Lijsten samenvoegen

Als ik voor het eerst in een Mailchimp account kom dan zie ik soms een heleboel lijsten staan.

Daar kan een reden voor zijn die ik niet ken, maar vaak is hier geen reden of noodzaak voor. De oorzaak van een lange rij lijsten is vaak:

  • de eigenaar weet niet hoe het anders zou kunnen
  • of de eigenaar beseft niet dat abonnees die dubbel in het account staan geld kunnen kosten

Groepen aanmaken

Als je een nieuwe lijst aangemaakt is de reden vaak dat de groep mensen die op die lijst komt te staan apart benaderd moet worden. En je weet in die situatie geen andere oplossing dan een nieuwe lijst aan te maken.

Een nieuwe lijst aanmaken is lang niet altijd de beste oplossing als je mensen apart wilt benaderen. Vaak is het een betere oplossing om in een dergelijke situatie een groep aan te maken of een tag aan te maken.

D.m.v. groepen en segmenten kun je de mensen in die groep of in dat segment benaderen alsof ze op een aparte lijst staan terwijl dat niet zo is.


Lijsten samenvoegen en groepen en segmenten

Groepen en segmenten zijn leuk en handig als je een gratis account hebt, maar groepen en segmenten zijn noodzakelijk als je een maandabonnement neemt, want je anders betaal je meer dan strikt noodzakelijk is.

Je gaat je lijsten daarom samenvoegen tot één grote lijst en in die grote lijst maak je groepen en segmenten. Dit doe je als je een goede reden had om meerdere lijsten te hebben: je wilt deze mensen graag aparte e-mails kunnen sturen, alsof ze op aparte lijsten staan.

Maar misschien heb je meerdere mailinglijsten omdat je nieuwe abonnees verschillende e-books moesten krijgen, terwijl je ze wel allemaal tegelijk mailt. Om je abonnees verschillende e-books te bezorgen kun je beter Automation gebruiken.


Lijsten samenvoegen en geld besparen

Als je veel lijsten in je account hebt staan doordat je geen betere manier wist, dan kun je vaak direct geld besparen als je je account goed inricht. Hierdoor heb je geen dubbele abonnees meer in je account staan.

Afhankelijk van je situatie kan het gemakkelijk gebeuren dat het aantal abonnees dat na opschoning overblijft onder een grens komt te liggen waardoor je direct minder aan Mailchimp hoeft te betalen.

Lees direct verder: lijsten downloaden en omzetten naar kolommen.


Lijst samenvoegen

Lijsten samenvoegen is leuk want je hebt daarna een mooi opgeruimd account en je misschien minder betalen, terwijl je toch geen abonnees kwijt bent.

Als je hulp wilt hebben bij opschonen of samenvoegen dan kunnen we het samen doen in een cursus Mailchimp op maat. Ik heb vaker lijsten opgeschoond en weet daardoor waar de pijnpunten liggen. En als je meer over Mailchimp wilt lezen, begin dan in deze handleiding.

Lees direct verder: Adressen archiveren

Gratis: groeiversneller voor je lijst

groeiversneller

Weggevers die echt voor lijstgroei zorgen hebben gemeenschappelijke kenmerken.

In deze serie vertel ik je precies wat die gemeenschappelijke kenmerken zijn.

Lijsten samenvoegen was last modified: by

Lees hier meer over e-mailmarketing

Lijsten samenvoegen: de afbeelding heb ik gemaakt met Canva.

Lijsten samenvoegen was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *