Link op Facebook plaatsen

Link op Facebook plaatsen

Een link op Facebook plaatsen is nog niet zo simpel. Zodra je de link plaatst haalt Facebook de webpagina op. En wat als je dat nou net niet wilt? De oplossing is eigenlijk heel simpel en heeft alles te maken met de volgorde van je handelingen.

Link op Facebook plaatsen

Als je een link op Facebook wilt plaatsen en je wilt niet dat Facebook de webpagina ophaalt, dan moet je er een afbeelding bij plaatsen. En dan moet je de handelingen in deze volgorde uitvoeren:

Klik in het veld waar je de link in wilt plaatsen.

Er verschijnen dan een paar icoontjes. Kies voor het fototoestel.

Link op Facebook plaatsen

Klik op dat fototoestel om een afbeelding te kunnen kiezen die je op je eigen pc hebt staan. Die afbeelding ga je uploaden je wacht even tot je ‘m ziet verschijnen.

Als de afbeelding er is plaats je er een tekstje bij en achter het tekstje plak je je link.

Doordat er al een afbeelding staat, haalt Facebook de webpagina nu niet op en kun je gewoon een link plaatsen.

Wel de website ophalen

Als je wel wilt dat Facebook de website ophaalt, dan kun je dat niet combineren met een afbeelding die je wilt uploaden.

Als Facebook de website moet ophalen én je wilt er ook een afbeelding bij hebben, dan moet je die afbeelding op je website zetten. Waar je die afbeelding precies moet plaatsen en hoe je dat aanpakt kun je lezen in het artikel Blogpost op Facebook plaatsen met Open Graph.

En als je dat doet, dan kun je de link naar je website verwijderen nadat de afbeelding is opgehaald. En de afbeelding zelf is dan ook aanklikbaar.

Lees direct verder: hoe maak je eigenlijk een aanklikbare link op een website? Of doe eens iets leuks en geef mijn Facebookpagina een like :)

Gratis

Facebook ad voorbereiden

Facebook ad voorbereiden: waar moet je allemaal aan denken om een goede en goed converterende advertentie op Facebook te maken? Vraag het wachtwoord op en weet het.

 

Link op Facebook plaatsen was last modified: by
Link op Facebook plaatsen was last modified: by

Auteur: Judith de Vries

Ik kan je helpen met online marketing en met de vindbaarheid van je website: SEO, MailChimp en socialmediamarketing. Erkend door MailChimp. Yoast en Hubspot gecertificeerd.