LinkedIn connecties downloaden

linkedin connecties downloaden
Je bent hier: Home » Blog » Marketing voor diensten » LinkedIn connecties downloaden


Linkedin connecties downloaden, ik heb het vaker gezegd: geen enkel social platform is van jou, zorg er daarom voor dat je website in het centrum van je marketing staat. Hoe belangrijk het kan zijn dat je je onafhankelijk van welk platform dan ook opstelt is gebleken toen LinkedIn het account van Maurice de Hond blokkeerde. (Dit is overigens weer ongedaan gemaakt).

Je hebt in het leven niet alles in de hand en je kunt niet alles voorkomen. Maar je kunt wel voorbereid zijn en zorgen dat als zoiets jou gebeurt, dat de schade dan beperkt blijft. LinkedIn contacten zijn kostbaar. Laat het beheer hiervan daarom niet totaal aan LinkedIn over, maar zorg dat je regelmatig een download maakt.


LinkedIn connecties downloaden

Benodigde tijd: 5 minuten.

LinkedIn archief downloaden

 1. Ga naar je profiel foto (ik)

  Dit vind je rechts boven.

 2. Kies voor Instellingen en privacy

  Dit vind je in het submenu onder het hoofdstukje “Account”.

 3. Kies nu voor Gegevensprivacy

  In de zijbalk links is dit een menu-item.

 4. Een kopie van uw gegevens downloaden

  Hier kun je kiezen voor een groot archief, of voor een deel van je archief. Kies hier in minimaal voor “Connecties”.

 5. Wachtwoord invoeren

  LinkedIn vraagt nu om je wachtwoord. Daarna duurt het ongeveer 10 minuten voor je download klaarstaat.

Ook als je dit doet, blijft het verschrikkelijk schadelijk als je door LinkedIn geblokkeerd wordt. En de gegevens die je over je connecties krijgt zijn niet compleet. Je krijgt de volgende gegevens:

 • Voornaam
 • Achternaam
 • Soms het e-mailadres, maar lang niet altijd
 • Bedrijfsnaam
 • Positie
 • Datum van jullie eerste contact

LinkedIn archief beschikbaar houden

Je gegevens een keertje downloaden zorgt ervoor dat je je archief in elk geval beschikbaar houdt. Maar als je dat eenmalig doet dan ben je er natuurlijk nog niet.

Zet daarom een aantekening in je agenda volgens een vast schema, zodat je altijd een bijgewerkt archief van je contacten hebt, ongeacht wat LinkedIn doet. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!


Maar waarom blokkeert LinkedIn een account?

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus de vraag is: waarom doet LinkedIn zoiets? Om hier achter te komen moet je de gebruikersvoorwaarden uitpluizen. Dat doet natuurlijk niemand, maar misschien moet je dat toch maar even wel doen. Want daar staan verboden in die je heel gemakkelijk kunt overtreden. Zoals:

 • Je mag geen promoties van evenementen plaatsen op je tijdlijn
 • Je mag geen diensten promoten op je tijdlijn

Bron: Richtlijnen voor het publicatieplatform.

Maar dit zou je toch zomaar per ongeluk kunnen doen.

Overigens, wist je dat LinkedIn ook een limiet stelt aan het aantal connecties dat je kunt hebben? En had je al meegekregen dat ook Facebook pagina’s verwijdert?


Social media

De social media zijn fijne tools die het je gemakkelijk maken om zichtbaar te worden. Maar besef ook dat de social media kunnen doen wat ze maar willen. En dat doen ze dus ook af en toe. Daarom moet jij zorgen dat je niet afhankelijk bent van de social media voor je marketing.

Het zijn tools die je gewoon moet gebruiken, maar zonder dat jouw wereld vergaat als ze je pagina verwijderen of blokkeren. Eigenlijk moet je een situatie creëren waardoor jij daar nauwelijks last van hebt. Lees meer over je mogelijkheden in het stappenplan marketing starten.


Meer lezen

pijltje

Er is een marketingplan voor dienstverleners waarin de social media gewoon hun plek hebben, maar waarin niet alles afhangt van de social media.

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Marketing voor dienstverleners: Get Clients Now!™ facilitator, Mailchimp expert, MailerLite expert en SEO gecertificeerd.