LinkedIn gebruiken introducties

LinkedIn gebruiken: introducties

LinkedIn gebruiken: vooral als je introducties nodig hebt en verwijzers moet vinden. Vooral om je netwerk uit te breiden en om van koude contacten warme contacten te maken.

Hierbij kun je wel een paar problemen tegenkomen: er is een grens aan zoekopdrachten en je kunt uitnodigingsbeperking opgelegd krijgen.

Misschien heb je een profiel op LinkedIn dat je eigenlijk niet gebruikt omdat je niet weet wat je ermee moet. Lees dan vooral verder want je kunt LinkedIn uitstekend gebruiken om met prospects in contact te komen.


LinkedIn profiel in orde

Allereerst moet je zorgen dat je profiel in orde is: foto, opleiding, ervaring. Profielen zonder foto worden minder vaak bekeken dan profielen met foto, die foto kun je dus niet weglaten.


LinkedIn gebruiken: netwerk uitbreiden

Vervolgens ga je je netwerk uitbreiden. Het is handig als je netwerk groot is. Dat is zowel handig als je zelf mensen zoekt als ook wanneer je gevonden wilt worden.

Het punt is: de zoekfunctie van LinkedIn toont alleen contacten tot de derde graad en de kracht van Linkedin zit niet in jouw netwerk, maar het netwerk achter je netwerk. Het netwerk achter je netwerk stopt bij de derde graad.


Voorbeeld LinkedIn inzetten

In sommige beroepen heb je verwijzers nodig om aan klanten te komen. Dit is een voorbeeld van een situatie waarin alles veel beter gaat als je een introductie hebt om in contact te komen met een verwijzers.

Stel, je bent een budgetcoach. Je wilt graag in contact komen met het maatschappelijk werk in jouw gemeente, of met een werkgever. Dit wil je om je dienst te verkopen en te vragen om mensen naar je door te verwijzen.

Je kunt dat natuurlijk doen door het telefoonnummer op te zoeken en op te bellen. Maar dat is een lastig gesprek, want je weet niet naar wie je moet vragen en die persoon kent jou helemaal niet. Als je een groot netwerk op LinkedIn hebt, dan kun dit anders aanpakken.

Op LinkedIn zit een zoekfunctie waardoor je op beroep kunt zoeken. Je kunt dus opzoeken welke mensen werken bij het maatschappelijk werk in jouw woonplaats. Vervolgens kun je kijken wie in jouw netwerk iemand kent die werkt bij het maatschappelijk werk in jouw woonplaats. Als je netwerk groot genoeg is moet dit lukken.


LinkedIn gebruiken: actie

Je belt die persoon uit je eigen netwerk op, je vertelt wat je wilt en je vraagt of je kennis je  wil introduceren en je wil berichten wanneer hij of zij dit gedaan heeft.


Samenvatting

  • Functie opzoeken
  • Naam bij de functie zoeken
  • Iemand in je eigen netwerk zoeken die de persoon met de naam kent
  • Introductie vragen

LinkedIn gebruiken met binnenkomer

Nadat je geïntroduceerd bent, bel je met het maatschappelijk werk en je vraagt naar de persoon bij wie je geïntroduceerd bent. En je vraagt aan die persoon om je in contact te brengen met iemand die een functie heeft waarbij doorverwijzen aan de orde is. Doordat je niet als onbekende binnenkomt, zal je verkoopgesprek veel gemakkelijker verlopen.

Lees vooral verder: Verwijs je naar de concurrent?

Gratis meenemen

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com

LinkedIn gebruiken: introducties was last modified: by

LinkedIn gebruiken: met dank aan: Ronny Overhate, voor het materiaal in de uitgelichte afbeelding.

LinkedIn gebruiken: introducties was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.