LinkedIn Pulse en SEO (met video)

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Gaan LinkedIn Pulse en SEO samen? Of ontstaat hierdoor duplicate content en trekt je website aan het kortste eind? Dat is de vraag die ik in dit artikel wil bespreken.


LinkedIn Pulse

Als je publiceert op LinkedIn Pulse dan kun je daar een complete blogpost plaatsen. Die blogpost blijft daar lekker lang vindbaar. En ook niet onbelangrijk: je hele netwerk krijgt er bericht van dat je iets gepubliceerd hebt op Pulse. Altijd fijn natuurlijk, maar zeker als je je workshop nog niet vol hebt. Publiceer dan hier een goed artikel met een link naar je inschrijfpagina.

Omdat Pulse erg aantrekkelijk is hoor ik van veel mensen dat ze hun blogpost zowel op hun blog plaatsen als op Pulse.


Hoe belangrijk is je website?

Daar is niets mis mee als het je strategie is om je marketing te regelen via de social media en je je website van ondergeschikt belang vindt. Maar als je een blog op je website hebt, dan zou het natuurlijk wel leuk zijn als je ook bezoekers trekt via Google. En hier geeft Pulse problemen.


LinkedIn Pulse en SEO

LinkedIn Pulse wordt door Google geïndexeerd. Dat betekent dat artikelen die gepubliceerd zijn op LinkedIn Pulse in de zoekresultaten kunnen komen. En daaruit volgt dat als je een tekst plaatst op je eigen website én op LinkedIn Pulse, Google moet kiezen welke het origineel is en welke het duplicaat is.


LinkedIn Pulse

Yoast geeft in deze video een plan van aanpak als je dezelfde blogpost zowel op je blog als op LinkedIn Pulse wilt plaatsen.

Op je website en op Pulse plaatsen

  • Plaats ‘m eerst op je blog
  • Zorg dat je blogpost door Google geïndexeerd wordt (je kunt indexering aanvragen)
  • Plaats de blogpost pas ná indexering op LinkedIn Pulse
  • En zet onder de post op Pulse dat het origineel op je website staat en plaats een link naar het origineel

Hoop er daarna het beste van. Maar je kunt ook op safe spelen en het niet aan Google over laten om te kiezen welke van de twee hij het hoogste in de zoekresultaten gaat plaatsen.


De veilige weg

Als je een blog hebt met de bedoeling een website op te bouwen die goed gevonden wordt, dan heb je een langetermijnstrategie.

In dat geval kun je beter kiezen:

  • je plaatst de blogpost óf je eigen blog
  • óf je plaast ‘m op Pulse

Anders gezegd: plaats zowel op je blog als op Pulse unieke content. Dan hoeft Google niet te kiezen. Je hebt dan het kortetermijnvoordeel van een blogpost op een sterke website als LinkedIn en het langetermijnvoordeel van een versterking van je eigen website.


Versterking van je eigen website

Als je de vindbaarheid van je website zou willen verbeteren dan zou je kunnen beginnen met het lezen van de handleiding SEO voor beginners. Want je website vindbaar maken is veel gemakkelijker dan je denkt.

En je kunt het ook van me leren. Dan leer ik je hoe je een goede structuur in je website aanbrengt.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


Social media voor marketing

aanvulling

Wat kunnen de social media betekenen voor marketing en hoe zet je ze in om er iets aan te hebben? Gratis.

LinkedIn Pulse en SEO (met video) was last modified: by

Lees ook: Verwijs je naar de concurrent?

LinkedIn Pulse en SEO: met dank aan Alejandro Velasquez voor het materiaal van de kopafbeelding.

LinkedIn Pulse en SEO (met video) was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *