Home » Blog » Social media » LinkedIn » LinkedIn uitzendingen uitzetten
linkedin uitzendingen uitzetten

LinkedIn uitzendingen uitzetten

Geschatte leestijd: 3 minuten

LinkedIn uitzendingen uitzetten

LinkedIn uitzendingen uitzetten: in sommige situaties is het een goed idee dit te doen voordat je je profiel gaat bewerken. In dit artikel vertel ik je hoe je dit kunt doen.

En natuurlijk ook hoe je de uitzendingen weer kunt aanzetten als je klaar bent met het bewerken van je profiel. Het is heel sociaal om dit te doen, want lang niet alle wijzigingen aan je profiel zijn interessant voor je netwerk.

Wat ervaart je netwerk

Krijgt je hele netwerk bericht als je iets wijzigt aan je LinkedIn profiel? Ja, als je iets wijzigt aan je Linkedin profiel dan krijgt je hele netwerk daar bericht van, tenzij je broadcasts uitzet.

Als het om een nieuwe blogpost gaat is het prima als iedereen dat weet, maar het is minder leuk als je fouten aan het corrigeren bent. Of, zoals Linkedin zelf over de broadcast-functie zegt:

U kunt misschien het beste deze optie uitschakelen indien u op zoek bent naar een baan of u wilt niet dat uw huidige werkgever ziet dat u uw profiel bijwerkt.

Hoe LinkedIn broadcasts uitzetten

Benodigde tijd: 3 minuten.


Op welke pagina je ook bent op Linkedin account, overal staat rechts bovenaan je naam. Onder je naam staat een klein pijltje waarmee je een menu kunt openen. Hier kun je kiezen uit een aantal mogelijkheden. Kies voor:

 1. Kies het tabblad “Zichtbaarheid”

  Dit vind je in de zijbalk

 2. Broadcasts aan- en uitzetten

  Hier kun je de functie broadcasts uitzetten. Als je deze functie uitzet, denk er dan wel even aan om ‘m weer aan te zetten als je klaar bent met wijzigen, want anders heeft het geen enkele zin om je nieuwste blogpost op LinkedIn te publiceren. Want als je broadcasts uit hebt staan dan wordt er niets gedeeld met je netwerk.
  LinkedIn uitzendingen

 3. Meer privacy instellingen

  Onder dit tabblad vind je nog meer privacy instellingen. Loop ze even na en stel ze in op een manier waardoor je je er comfortabel bij voelt.

Dit is dus niet zo moeilijk. Maar het is wel erg fijn voor je netwerk. Je voorkomt hierdoor dat je je netwerk irriteert. Meer ideeën nodig? Ga eens naar social media zakelijk inzetten.

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Bron: Helpcentrum van LinkedIn

Gepubliceerd op: 5-11-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 12-10-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *