Home » Blog » Marketing voor dienstverleners » Pijplijn vullen » Live verslag doen via Twitter trekt volgers aan
live verslag doen via twitter

Live verslag doen via Twitter trekt volgers aan

Geschatte leestijd: 3 minuten

Live verslag doen via Twitter

Live verslag doen via Twitter is minstens zo leuk en interessant als een live interview via Twitter. Denk bij een live verslag via Twitter aan actuele zaken die lezen als een trein.

Tanja Cavaljé

Een geniaal marketingsysteem

Get Cliënts Now is een geniaal marketingsysteem. Het is een mooie aanvulling op mijn kennis en ook goed toepasbaar voor mijn opdrachtgevers. Het leert je duidelijke keuzes te maken, die bij je bedrijf passen. Het levert tijd op door de structurele en planmatige aanpak. Bovendien levert GCN je ontzettend veel persoonlijke inzichten. En natuurlijk zorgt …

Een geniaal marketingsysteem Lees meer »

Een live en actueel verslag via Twitter

Dagblad De Telegraaf heeft dat goed begrepen. Kijk bijvoorbeeld eens op het profiel van rechtbankverslaggever Saskia Belleman. Zij heeft een hele berg volgers dat is heel begrijpelijk, want als je haar verslagen leest dan waan je je in een boek van Agatha Christie.

Zeg nou eens eerlijk: wat lees je liever, een verslag in de krant of deze tijdlijn? En: lees je wel eens een rechtbankverslag in de krant? En kun je je losrukken van deze tijdlijn?

Actuele onderwerpen

Verslagen over actuele onderwerpen als bijvoorbeeld sportwedstrijden, debatten in de Tweede Kamer e.d. worden meestal ook uitgezonden en dat lijkt misschien aantrekkelijker.

Maar dat geldt waarschijnlijk niet voor jouw evenement of voor de wedstrijd van jouw sportclub. Ik weet het, je kunt natuurlijk ook een video maken. Maar dit is toch veel leuker?

En als jij op deze manier verslag doet via Twitter over jouw actuele onderwerp, dan voeg je iets toe. Want je doet zoiets niet over een onderwerp waar je niets over weet of dat je niet interesseert. Waarschijnlijk weet jij er heel veel over. En je zult niet eens moeite hoeven doen om je vakkennis in je Tweets te verwerken.

Live verslag doen via Twitter

Jouw bedrijf

Kun je dit vertalen naar jouw bedrijf en ga je dit idee ook toepassen? Vertel dan hieronder bij de comments wat je gaat doen, om wat voor soort evenement het gaat, wanneer je het gaat doen en de hashtag die je gaat gebruiken. Want dan kunnen wij erbij zijn.

Boekpromotie

Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld de promotie van je boek. Verstuur gewoon lekker actief in een hoog tempo een paar passages via Twitter.

Meer volgers

Ik vind live verslag doen via Twitter een prachtige manier om de hyperactiviteit van het platform ten volle te benutten. Want nergens zijn mensen actiever dan op Twitter. Dus als jij regelmatig live verslag gaat doen via Twitter over de sportwedstrijden van jouw club, dan zul je merken dat je steeds meer volgers krijgt.

Ondertussen, hoe leuk dit ook is, heeft het totaal geen zin als je doelgroep niet actief is op Twitter.

Ik ben een Get Clients Now!™ facilitator en ik kan je helpen met het aantrekken van meer klanten. En op deze website vind je ook een rubriek over marketing zelf doen.

En als je me wilt volgen op Twitter: @judithdevriesva.

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Gepubliceerd op: 10-5-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 12-10-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

1 gedachte over “Live verslag doen via Twitter trekt volgers aan”

  1. Verslag via twitter: Super idee. Als voormalig journalist spreekt me dit aan. Ik heb al meteen een paar ideeën: een er van is een verslag van de wahlkampf van de SPD, vertaald naar mijn eigen “Ortsverein” en het tweede heeft te maken met het op de voet volgen van de ontwikkelingen van de wijnjaargang 2021 aan de Ahr vanaf nu tot…. er gebeuren daar veel spannende dingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *