live verslag doen via twitter

Live verslag doen via Twitter trekt volgers aan

Geschatte leestijd: 3 minuten

Live verslag doen via Twitter is minstens zo leuk en interessant als een live interview via Twitter. Denk bij een live verslag via Twitter aan actuele zaken die lezen als een trein.

Live verslag doen via Twitter

Actueel verslag

Live verslag

Dagblad De Telegraaf heeft dat goed begrepen. Kijk bijvoorbeeld eens op het profiel van rechtbankverslaggever Saskia Belleman. Zij heeft een hele berg volgers dat is heel begrijpelijk, want als je haar verslagen leest dan waan je je in een boek van Agatha Christie.

Zeg nou eens eerlijk: wat lees je liever, een verslag in de krant of deze tijdlijn? En: lees je wel eens een rechtbankverslag in de krant? En kun je je losrukken van deze tijdlijn?

Actuele onderwerpen

Verslagen over actuele onderwerpen als bijvoorbeeld sportwedstrijden, debatten in de Tweede Kamer e.d. worden meestal ook uitgezonden en dat lijkt misschien aantrekkelijker.

Maar dat geldt waarschijnlijk niet voor jouw evenement of voor de wedstrijd van jouw sportclub. Ik weet het, je kunt natuurlijk ook een video maken. Maar dit is toch veel leuker?

En als jij op deze manier verslag doet via Twitter over jouw actuele onderwerp, dan voeg je iets toe. Want je doet zoiets niet over een onderwerp waar je niets over weet of dat je niet interesseert. Waarschijnlijk weet jij er heel veel over. En je zult niet eens moeite hoeven doen om je vakkennis in je Tweets te verwerken.

Live verslag doen via Twitter

Jouw bedrijf

Jouw bedrijf

Kun je dit vertalen naar jouw bedrijf en ga je dit idee ook toepassen? Vertel dan hieronder bij de comments wat je gaat doen, om wat voor soort evenement het gaat, wanneer je het gaat doen en de hashtag die je gaat gebruiken. Want dan kunnen wij erbij zijn.

Boekpromotie

Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld de promotie van je boek. Verstuur gewoon lekker actief in een hoog tempo een paar passages via Twitter.

Live verslag doen via Twitter

Meer volgers

Live verslag doen via Twitter

Ik vind live verslag doen via Twitter een prachtige manier om de hyperactiviteit van het platform ten volle te benutten. Want nergens zijn mensen actiever dan op Twitter. Dus als jij regelmatig live verslag gaat doen via Twitter over de sportwedstrijden van jouw club, dan zul je merken dat je steeds meer volgers krijgt.

Ondertussen, hoe leuk dit ook is, heeft het totaal geen zin als je doelgroep niet actief is op Twitter.

Dat moet je dus eerst even controleren want anders kun wel vreselijk leuk zijn, maar dan ziet niemand het.

Ik ben een Get Clients Now!™ facilitator en ik kan je helpen met het aantrekken van meer klanten. En op deze website vind je ook een rubriek over marketing zelf doen.

En als je me wilt volgen op Twitter: @judithdevriesva.

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Gepubliceerd op: 10-5-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 21-12-2021

1 reactie op “Live verslag doen via Twitter trekt volgers aan”

  1. Verslag via twitter: Super idee. Als voormalig journalist spreekt me dit aan. Ik heb al meteen een paar ideeën: een er van is een verslag van de wahlkampf van de SPD, vertaald naar mijn eigen “Ortsverein” en het tweede heeft te maken met het op de voet volgen van de ontwikkelingen van de wijnjaargang 2021 aan de Ahr vanaf nu tot…. er gebeuren daar veel spannende dingen.

Reacties zijn uitgeschakeld.