Mailchimp archiefpagina inrichten

Mailchimp archief pagina inrichten

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Sinds augustus 2013 heeft Mailchimp een archief bar op de archiefpagina. Waar je de archiefpagina kunt vinden en wat je daar kunt doen kun je in dit artikel lezen. En hoe je de Mailchimp archief pagina kunt inrichten vind je ook hier.

Mailchimp archief pagina

Mailchimp heeft een archief pagina. Daar komen je lezers als ze klikken op “View this in your browser” . En ze komen er ook als je nieuwsbrief gedeeld is op de social media. Of als je dat zelf hebt gedaan.

De archief pagina heeft een archief bar. Over deze archief bar kun je zelf beslissen of je ‘m open zet of dat je ‘m wilt sluiten. Hij staat standaard open.

Op de Mailchimp archief pagina staan:

 • Een link naar het aanmeldformulier van je nieuwsbrief (dat is het hosted signup form).
 • Een naar het archief met de nieuwsbrieven die je eerder verzonden hebt.
 • Google translate waar je bezoeker je nieuwsbrief kan vertalen
 • En een RSS-feed
in browser
Bovenaan zie je de archief bar

Link naar het aanmeldformulier

Een link naar het aanmeldformulier is natuurlijk vreselijk handig in het geval dat een nieuwsbrief die via de social media gedeeld is. Zo kunnen bezoekers die via de social media gekomen zijn zich eventueel direct inschrijven.

Past Issues

Als iemand op Past Issues klikt, komt die persoon op een archiefpagina met daarop aanklikbare links naar alle nieuwsbrieven die je in het verleden verstuurd hebt.Dit is iets wat je je goed moet realiseren want als je bij wijze van test een aantal echte nieuwsbrieven naar jezelf verstuurd hebt, dan staan die nieuwsbrieven daar ook tussen.

En als je een keer een nieuwsbrief met een fout verstuurd hebt en daarna een nieuw exemplaar gemaakt hebt om op je website te zetten, dan is die nieuwsbrief met die fout erin nog steeds te zien via je archiefpagina.

Mailchimp archief pagina inrichten

Mailchimp heeft begrepen dat wij het niet zo fijn vinden als alle nieuwsbrieven op de archiefpagina staan. Je kunt je daarom zelf je Mailchimp archiefpagina inrichten.

Ga dan naar: AudienceManage AudienceSignup formsForm builder.

Daarna moet je in je formulierenset het archief opzoeken en aanvinken dat je alleen e-mails wilt tonen die in een specifieke folder staan. En dan kies je de folder die je hiervoor gemaakt hebt.

 • Kies voor het formulier: Campaign Archive Page.
 • Vink aan: Only show campaigns in a specific folder en kies je folder

Zo kun je zelf bepalen welke nieuwsbrieven je op de archiefpagina gaat tonen en welke niet.

Translate

Dit is ook een dropdown waar mensen de taal waarin ze je nieuwsbrief willen lezen kunnen kiezen. Als je niet uitsluitend Nederlanders op je lijst hebt staan is het daarom sterk aan te raden de archief bar open te zetten.

Archief bar sluiten

Je kunt de archief bar sluiten, maar ik kan niet zo goed bedenken waarom je dat zou willen. Maar als je dat wilt, doe dan dit:

 • Ga naar je Audience
 • Open het dropdown bij Manage Audience
 • Kies voor Settings
 • Kies Publicity settings
 • Verander je settings
settings van de Mailchimp archiefpagina
Settings van de Mailchimp archiefpagina

Haal hier dan het vinkje weg en de archief bar verdwijnt.

Nieuwsbrieven selecteren om op de archiefpagina te zetten
Folder kiezen met nieuwsbrieven die je op de archiefpagina zet

Hoe komen mensen op de archiefpagina?

Mensen komen op de archiefpagina doordat ze op de link naar de archiefpagina klikken. Dat is de link die bovenaan je nieuwsbrief staat “View this in your browser”. Daar zit een merge tag onder en die merge tag leidt altijd naar de versie van je nieuwsbrief die op de archiefpagina staat. Die merge tag is:

*|ARCHIVE|*

Hij staat vanzelf al boven iedere nieuwsbrief. Maar als je dat zinnetje per ongeluk hebt weggegooid, dan sleep je er een tekstblok naartoe, je typ iets als “Lees op het web” en dat zinnetje maak je met de merge tag aanklikbaar. Die merge zet je onder het zinnetje alsof je een link naar een externe website maakt, maar zet er niet http:// voor.

Social posts

Mailchimp heeft ook organische social posts en advertenties. Deze vind je niet terug op de archiefpagina. Het is een archiefpagina van je nieuwsbrieven en je vindt er ook uitsluitend nieuwsbrieven.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


“The money is in the list”

Met deze rekentool in Excel kun je precies berekenen wat de waarde van je mailinglijst is. Vraag ‘m hier op! (Nee, we kunnen niet meekijken).

de waarde van je mailinglijst
Mailchimp archief pagina inrichten was last modified: by

Lees direct verder: Lijst opschonen

Archief bar openen en sluiten: de credits voor de afbeelding zijn voor OpenClipart-Vectors

Mailchimp archief pagina inrichten was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *