Mailchimp archief pagina inrichten

Mailchimp archiefpagina inrichten

Alles over het Mailchimp archief: waar vind je de archiefpagina, wat staat er op de archiefpagina en hoe plaats je een archief van nieuwsbrieven op je website?


Mailchimp archief pagina

Mailchimp heeft een archief pagina, “het campaign archive”. Daar komen je lezers als ze klikken op de archive link: “View this in your browser” . En ze komen er ook als je nieuwsbrief gedeeld is op de social media. Of als je dat zelf hebt gedaan.

De archief pagina heeft een archief bar. Over deze archief bar kun je zelf beslissen of je ‘m open zet of dat je ‘m wilt sluiten. Hij staat standaard open.

Op de Mailchimp archief pagina staan:

 • Een link naar het aanmeldformulier van je nieuwsbrief (dat is het hosted signup form).
 • Een naar het archief met de nieuwsbrieven die je eerder verzonden hebt, “past issues”.
 • Google translate waar je bezoeker je nieuwsbrief kan vertalen.
 • En een RSS-feed.
in browser
Bovenaan zie je de archief bar

Link naar het aanmeldformulier

Een link naar het aanmeldformulier is natuurlijk vreselijk handig in het geval dat een nieuwsbrief die via de social media gedeeld is. Zo kunnen bezoekers die via de social media gekomen zijn zich eventueel direct inschrijven.

Mailchimp archief pagina: Past Issues

Als iemand op Past Issues klikt, komt die persoon op een archiefpagina met daarop aanklikbare links naar nieuwsbrieven die je in het verleden verstuurd hebt en die je in een folder gezet hebt en daar geplaatst hebt. Dit is iets wat je je goed moet realiseren want als je bij wijze van test een aantal echte nieuwsbrieven naar jezelf verstuurd hebt, dan staan die nieuwsbrieven daar ook tussen.

En als je een keer een nieuwsbrief met een fout verstuurd hebt en daarna een nieuw exemplaar gemaakt hebt om op je website te zetten, dan is die nieuwsbrief met die fout erin nog steeds te zien via je archiefpagina.


Translate

Dit is ook een dropdown waar mensen de taal waarin ze je nieuwsbrief willen lezen kunnen kiezen. Als je niet uitsluitend Nederlanders op je lijst hebt staan is het daarom sterk aan te raden de archief bar open te zetten.

Archief bar sluiten op de Mailchimp archiefpagina

Je kunt de archief bar sluiten, maar ik kan niet zo goed bedenken waarom je dat zou willen. Maar als je dat wilt, doe dan dit:

 • Ga naar je Audience
 • Open het dropdown bij Manage Audience
 • Kies voor Settings
 • Kies Publicity settings
 • Verander je settings
settings van de Mailchimp archiefpagina
Settings van de Mailchimp archiefpagina

Haal hier dan het vinkje weg en de archief bar verdwijnt.

Archief van nieuwsbrieven
Folder kiezen met nieuwsbrieven die je op de archiefpagina zet

Hoe komen mensen op de archiefpagina?

Mensen komen op de archiefpagina doordat ze op de link naar de archiefpagina klikken. Dat is de link die bovenaan je nieuwsbrief staat “View this in your browser”. Daar zit een merge tag onder en die merge tag leidt altijd naar de versie van je nieuwsbrief die op de archiefpagina staat. Die merge tag is:

*|ARCHIVE|*

Hij staat vanzelf al boven iedere nieuwsbrief. Maar als je dat zinnetje per ongeluk hebt weggegooid, dan sleep je er een tekstblok naartoe, je typ iets als “Lees op het web” en dat zinnetje maak je met de merge tag aanklikbaar. Die merge zet je onder het zinnetje alsof je een link naar een externe website maakt, maar zet er niet http:// voor.

Social posts

Mailchimp heeft ook organische social posts en advertenties. Deze vind je niet terug op de archiefpagina. Het is een archiefpagina van je nieuwsbrieven (campaign archive) en je vindt er dan ook uitsluitend nieuwsbrieven.


Archief van nieuwsbrieven op je website

Veel mensen willen een archief van nieuwsbrieven op hun website. In dit artikel vertel ik je hoe je dat kunt maken. En ook waarom ik vind dat er betere oplossingen zijn waarmee je meer kunt bereiken.

Dit kan op verschillende manieren, een makkelijke manier een een veel moeilijkere manier.

Folder maken

Time needed: 2 minutes.

Hoe je een folder maakt in Mailchimp

 1. Klik op Campaign in het bovenste menu

  Kijk nu in de linker zijbalk.

 2. Create a folder

  Scrol naar beneden tot je ziet staan: Create a folder.

 3. Klik op het plusje

  Klik dan op het plusje en geef de folder een naam.create a folder

 4. Nieuwsbrieven aanvinken

  Ga nu met je muis over een verzonden nieuwsbrief, dan verschijnt er een vakje links van je nieuwsbrief en in dat vakje zet je een vinkje. vinkje zetten

 5. Nieuwsbrieven in de folder zetten

  Als je dat vinkje hebt gezet, ga je weer naar boven en je opent het menu bij “Move to”. Dat vind je aan de rechterkant. Klik hier de folder aan waar je de nieuwsbrief in wilt zetten. move to

Je nieuwsbrief blijft evengoed op de overzichtspagina staan. In de folder zie je een selectie van nieuwsbrieven staan.

Mailchimp archief pagina inrichten was last modified: by

Archief van nieuwsbrieven op je website

Je hebt nu 2 keuzes:

 • Je eerst mogelijkheid is dat je deze folder toont op de archiefpagina van Mailchimp. Hoe je dat doet kun je lezen in het artikel over de archiefpagina inrichten. Je kunt dan een link naar de archiefpagina plaatsen op je website of je plaatst die link in het hoofdmenu van je website.
 • En je tweede mogelijkheid is dat je deze folder insluit op een pagina van je website.

Archief insluiten op je website

Om een archief van nieuwsbrieven in te sluiten op je website moet je eerst de folder aanklikken. Daarna zie je staan: Get Archive Code.

Dit staat aan de rechterkant van de pagina als tekstlink.

Archief van nieuwsbrieven insluiten
Archief insluiten

Als je dit aanklikt opent er een pop-up waarin je een folder moet kiezen. Klik de folder die je wilt insluiten aan. Je krijgt dan een heel klein venstertje te zien met daarin een code. Selecteer alles van die code en kopieer ‘m.

Op de website

Op de website kies je een blok: Eigen HTML en daar plak je deze code in. En dan krijg je dit op je website:


Als de letter waarin je archief getoond wordt veel te klein is, ga dan even naar je webmaster en vraag om de css aan te passen.


Nadelen van een archief van nieuwsbrieven

Jij wilt weten hoe het moet, dus ik vertel je dat want jij bepaalt het. Maar ik vind het een uitzonderlijk slecht idee omdat het niets oplevert.

Mensen denken vaak dat als je een archief van vorige nieuwsbrieven laat zien, dat dit voor meer inschrijvingen zorgt. Maar dat is geen logische gedachte.

Als jij een archief van nieuwsbrieven op je website zet dat ik gewoon kan inzien, waarom zou ik je dan mijn e-mailadres geven? Je nieuwsbrieven zijn gewoon beschikbaar voor me wanneer ik maar wilt. Dus ik heb helemaal geen motivatie meer om je mijn e-mailadres te geven. Ik vind dat je beter exclusieve tips in je nieuwsbrief kunt zetten. Want dan moet ik me wel inschrijven als ik je tips wil lezen.

Zoekmachines

Maar een andere reden om een archief op je website te willen plaatsen is vaak dat mensen denken dat hun website hierdoor beter vindbaar wordt. Dat is een misverstand.

 1. Nieuwsbrieven op de Mailchimp archiefpagina worden niet geïndexeerd, de inhoud van je nieuwsbrief komt dus niet in de zoekresultaten.
 2. Het archief van nieuwsbrieven op je website bestaat daarom gewoon uit een lijstje uitgaande links die niet interessant zijn, want de robots die deze links volgen komen op een pagina (jouw nieuwsbrief) die ze niet in de index op mogen nemen.

De inhoud van je nieuwsbrieven kan natuurlijk wel heel erg interessant zijn voor je lezers. En daar kun je ook lezers mee aantrekken. Maar dan moet je de tekst niet alleen in je nieuwsbrief zetten, maar ook op een blog.


Mailchimp archiefpagina

Het zou goed kunnen dat je helemaal niet wist dat Mailchimp een archiefpagina heeft. En zo heeft Mailchimp nog veel dingen waar je geen weet van hebt. En dat komt ook doordat veel zaken verborgen zijn.

Het kan daarom goed zijn als je weet dat ik je in een cursus Mailchimp op maat heel veel kan leren, waardoor het allemaal veel gemakkelijker gaat.

En heb je de handleiding Mailchimp op deze website al gevonden? Als je speciaal op zoek bent in info over de Mailchimp archiefpagina, ga dan naar de tag over het archief.


Je bent hier: Home » Mailchimp » Mailchimp archief pagina inrichten
Mailchimp archief pagina inrichten was last modified: by

Archief bar openen en sluiten: de credits voor de afbeelding zijn voor OpenClipart-Vectors

Mailchimp archief pagina inrichten was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *