Mailchimp contacten verwijderen

Mailchimp audience opschonen

Een Audience heeft onderhoud nodig. Het zou mooi zijn als iedereen die niet meer geïnteresseerd is zich af zou melden, maar dat is niet zo. Daarom moet je Mailchimp contacten verwijderen als er teveel inactieve adressen in je Audience staan.

Contacten verwijderen kan pijn doen maar het is soms wel nodig. Want inactieve adressen kunnen veranderen in spamvallen en als je mailt naar spamvallen dan komen al je e-mails een stuk minder goed aan in de mailbox.


Inactieve adressen

Contacten verwijderen is dus soms gewoon noodzakelijk. Maar dat doe je niet zo maar natuurlijk.

Want een adres kan inactief lijken, terwijl dat niet echt zo is. Als iemand bijvoorbeeld nooit toestemming geeft om de afbeeldingen in je nieuwsbrief te tonen, dan zie jij niet in je statistieken dat er geopend is.

Maar zo iemand kan gewoon de online versie gelezen hebben. En dan zou het toch wel jammer zijn als je dat adres weggooit. Het is daarom beter om eerst te vragen of iemand nog geïnteresseerd is.


E-mail sturen

Maak daarom eerst een segment van inactieve adressen en stuur dan een e-mail waarin je vertelt dat je het punt staat ze van je lijst te verwijderen omdat ze niets meer doen.

Stuur een nieuwsbrief met een titel waaruit duidelijk blijkt dat ze deze nieuwsbrief echt moeten openen. Bijvoorbeeld: “Je abonnement verloopt”.

Verwijder deze ene keer het zinnetje “View this in your browser” dat bovenaan iedere e-mail staat en zet een afbeelding in de e-mail. Doordat je geen andere mogelijkheid biedt om te afbeelding te zien nemen je kansen dat mensen toestemming geven om de afbeeldingen te tonen toe en zodra iemand daar toestemming voor geeft zie jij in je statistieken dat de nieuwsbrief geopend is.

Dan wacht een weekje want mensen moeten de tijd krijgen om te openen. Als mensen in die week openen dan verdwijnen automatisch uit dat segment want ze voldoen niet meer aan de voorwaarden.


Mailchimp contacten verwijderen

Wie na die week nog niet geopend heeft gaat ook echt niet meer openen. Dus dan moet het gebeuren. Deze mensen moet je niet meer mailen. Het is het beste als je deze mensen uitschrijft. Een instructie hoe je dat kunt doen kun je vinden het in het artikel Adressen uitschrijven.


Als je lijst is opgeschoond

Als je lijst is opgeschoond zul je dit direct zien in je audience statistieken onder e-mail marketing engagement. En als je een betaald abonnement hebt bij Mailchimp dan zul je het ook terugzien in de kosten.


Mailchimp contacten verwijderen

Een lijst opschonen is gewoon niet leuk, maar lijsten hebben nou eenmaal onderhoud nodig en het is ook niet leuk om in je rapporten te zien dat bijna niemand je nieuwsbrief opent. Maak er daarom een gewoonte van om eens in de zoveel tijd je lijsten op te schonen. Dan blijft je lijst gezond.

Als je meer wilt lezen over “hoe het moet” met Mailchimp ga dan naar de handleiding. Hier staat alles over hoe het moet met Mailchimp.


pijltje

Mailchimp contacten verwijderen

Contacten verwijderen is soms nodig, want als je dat niet doet kunnen er spamvallen ontstaan. En dat wil je echt niet. Maar het opschonen van een Audience is wel erg spannend werk.

Je kunt hier ook begeleiding bij krijgen want je kunt me voor een uurtje inhuren. Dan doen we het samen en dan help ik je met alle aandachtspunten.


Gratis: de aanjager van je lijst

groeiversneller

Weggevers die echt voor lijstgroei zorgen hebben gemeenschappelijke kenmerken.

In deze serie vertel ik je precies wat die gemeenschappelijke kenmerken zijn.

Daardoor gaat je weggever echt voor meer inschrijvingen zorgen.


Je bent hier: Home » Mailchimp » Mailchimp Audiences » Mailchimp adressen organiseren » Mailchimp contacten verwijderen

Mailchimp contacten verwijderen was last modified: by

Met dank aan Sam Karanja en David Shaw voor het samengestelde beeld in de uitgelichte afbeelding.

Mailchimp contacten verwijderen was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *