Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp » Mailchimp betaald » Mailchimp credits: pay as you go
Mailchimp credits

Mailchimp credits: pay as you go

Geschatte leestijd: 3 minuten

Mailchimp credits: pay as you go

Mailchimp credits van het pay as you go plan koop je in naar behoefte, je zit nergens aan vast. Het maakt niet uit hoeveel adressen je in je account hebt staan, want je betaalt alleen voor de nieuwsbrieven die je daadwerkelijk verzendt. Maar er zijn wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

Als je credits gebruikt moet je je realiseren dat alle nieuwsbrieven meetellen. Ook de nieuwsbrieven die je als test verstuurt.

Belangrijk: alle credits die vóór 15 mei 2019 zijn gekocht, zijn verlopen op 15 mei 2020 en alle credits die op of na 15 mei 2019 zijn gekocht, vervallen 12 maanden na aankoop.

Bron: Mailchimp Legal: punt 9 Pay as You Go Credits

Credits verlopen dus na een jaar. Dit is nieuw, voor 15 mei 2019 bleven credits onbeperkt geldig.

Als je gaat upgraden naar een maandplan, lees dan alsjeblieft eerst de aandachtspunten want dit kan erg fout gaan.


Mailchimp credits meestal niet gunstig

Het gebruiken van credits lijkt heel aantrekkelijk want je zit nergens aan vast. Maar meestal is het gebruiken van credits niet gunstig.

Vereniging of club

Het kan gunstig uitpakken als je eens per half jaar een nieuwsbrief verstuurt voor een vereniging die niet zoveel leden heeft.

Seizoensbedrijf

Maar als je bijvoorbeeld een seizoensbedrijf hebt en je in het ene seizoen heel regelmatig wilt mailen terwijl de boel in een ander seizoen helemaal stil ligt, dan lijken credits wel gunstig maar dat zijn ze meestal niet.

Want er is nog een mogelijkheid om te zorgen dat je kosten niet onnodig hoog zijn in het seizoen dat een abonnement je niets oplevert omdat je niet mailt.

In het seizoen dat jullie niet werken kun je je account pauzeren. In een apart artikel heb ik beschreven hoe je dit doet en wat dit voor consequenties heeft. Als dit voor jouw bedrijf interessant is, ga dan even naar het artikel over Mailchimp pauzeren.

Lees ook:  Customer Journeys van Mailchimp


Credits ongunstig

Zoals ik al zei: meestal zijn credits ongunstig. En in het verleden kon je een grote hoeveel credits inkopen waardoor het gunstig kon worden. Want hoe meer credits je ineens kocht, hoe goedkoper ze werden. Maar nu kan dat niet meer want je bent ze na een jaar kwijt.

Als jij bent blijven zitten met een heleboel credits die je niet binnen de geldigheidsduur op krijgt omdat je te weinig mailt, dan kun je overwegen ze te converteren naar een maandabonnement.

Maar je hebt hiervoor gekozen en daar had je een reden voor. Maar toch, kijk in de nieuwe Mailchimp of je uit de voeten kunt met een maandabonnement en pauzeren in de stille periode.

Mailchimp les op maat

Mailchimp is een uitgebreid en ingewikkeld platform met heel veel mogelijkheden. En als je je e-mailmarketing zelf doet, dan kan het gemakkelijk gebeuren dat tegen dingen aanloopt die gewoon niet lukken. Het kan dan goed zijn te weten dat je gewoon een uur hulp kunt vragen.

Gratis Mailchimp tips

Met handige checklist voor nieuwsbrieven!Privacybeleid

Ik ben een Nederlandse Mailchimp expert en ik help je in het Nederlands.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

Mailchimp credits gebruiken: met dank aan OpenClipart-Vectors voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Gepubliceerd op: 16-5-2019
Voor het laatst bijgewerkt op: 17-10-2021