Mailchimp downgraden of pauzeren

Mailchimp downgraden of pauzeren

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Als je een betaald account hebt bij MailChimp dan kan het gebeuren dat je dit bij nader inzien toch niet wilt. Je kunt Mailchimp dan downgraden of pauzeren. Maar er zijn een paar dingen die je je vooraf moet realiseren voor je dit doet.

Zeker met het oog op de nieuwe versies van Mailchimp.

Mailchimp downgraden

MailChimp staat downgraden naar Mailchimp Free maar éénmaal in de levensduur van je account toe. Als je daarna ooit weer gaat upgraden kun je nooit meer downgraden.

Als het account hebt aangemaakt voor 15 mei 2019, dan heb je meer mogelijkheden dan in de nieuwe versies van Mailchimp. Hier kun je een overzicht vinden van wat je krijgt in de nieuwe versies van Mailchimp.

Als je het account hebt aangemaakt voor 15 mei 2019 dan houd je deze voordelen, zolang je blijft op je bestaande plan. Maar als je gaat downgraden dan krijg je te maken met de nieuwe voorwaarden en indeling van Mailchimp en dat kan ongunstig voor je uitpakken.

Ook als je daarna weer wilt upgraden dan krijg je te maken met de nieuwe Mailchimp. Weeg dit af voor je iets doet want daarna kun je dit niet meer terugdraaien.

Mailchimp pauzeren

Als je Mailchimp wilt pauzeren heb je niet direct te maken met de nieuwe versie van Mailchimp. Je kunt je account ongestraft maximaal 90 dagen pauzeren. Als je het account langer pauzeert dan 90 dagen, dan vraagt Mailchimp je om één van de nieuwe betaalde versies te kiezen.

Dit is dus ook iets om heel zorgvuldig af te wegen voor je iets doet.

Verder is het bij pauzeren van belang je te realiseren dat als je je abonnement pauzeert, je betaalde abonnement dan stopt. Dus als je bijvoorbeeld een Automation workflow aan hebt staan, dan stopt Automation met verzenden. Je inschrijfformulieren blijven tijdens een pauze van je abonnement gewoon werken.


Hoe Mailchimp downgraden of pauzeren

Als je Mailchimp wilt downgraden of pauzeren, volg dan deze navigatie:

  • ga naar je gebruikersnaam (rechts boven) en open het menu
  • kies voor Account
  • kies dan voor Settings
  • en daarna voor Pause or delete account
  • vink aan: Temporarily pause billing on this account en klik op de button Pause account

Nu krijg je een popup te zien waarin je gevraag wordt of je het zeker weet. Typ in hoofdletters PAUSE en bevestig dit door op de button te klikken: Pause Your Account.

Mailchimp weer aanzetten

Als je je account gepauzeerd hebt staat er daarna een banner in je account die je direct na het inloggen ziet. Op die banner staat een button: Restart Account. Daarna moet je dat nog een keer doen op de betaalpagina.

Lees ook: Mailchimp Premium en Pro

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


“The money is in the list”

Met deze rekentool in Excel kun je precies berekenen wat de waarde van je mailinglijst is. Vraag ‘m hier op! (Nee, we kunnen niet meekijken).

de waarde van je mailinglijst
Mailchimp downgraden of pauzeren was last modified: by

Hier lees je meer over werken met de betaalde versie van Mailchimp

Mailchimp downgraden of pauzeren: met dank aan Canva voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Mailchimp downgraden of pauzeren was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *