MailChimp downgraden of pauzeren

Als je een betaald account hebt bij MailChimp dan kan het gebeuren dat je dit bij nader inzien toch niet wilt. Je wilt MailChimp downgraden.

Vóór je dit doet moet je je goed realiseren dat MailChimp het downgraden maar éénmaal in de levensduur van je account toestaat. Als je daarna ooit weer gaat upgraden kun je nooit meer downgraden.

Pauzeren

Daarnaast is het belangrijk te weten dat downgraden niet altijd nodig is. Je kunt een maandabonnement tweemaal per jaar pauzeren. Dus als jouw bedrijf een seizoensbedrijf is en je in de zomer veel nieuwsbrieven stuurt en in de winter niets (of andersom) dan hoef je niet te downgraden. Je kunt je maandabonnement gewoon pauzeren en later weer aanzetten.

Hierbij is het van belang je te realiseren dat als je je abonnement pauzeert, je betaalde abonnement dan stopt. Dus als je bijvoorbeeld een Automation workflow aan hebt staan en je hebt meer dan 2000 abonnees, dan stopt Automation met verzenden. Je inschrijfformulieren blijven tijdens een pauze van je abonnement gewoon werken.

MailChimp downgraden

MailChimp downgraden gaat als volgt:

  • ga naar je gebruikersnaam (rechts boven) en open het menu
  • kies voor Billing
  • kies voor Monthly plans or credits
  • vink aan: Forever free
  • en klik op Downgrade to free

Je krijgt dan een popup te zien waarin je gevraagd wordt of je het zeker weet. In die popup vul je in hoofdletters in: DOWNGRADE en je klikt op de button Downgrade. Klaar.

MailChimp pauzeren

Als je MailChimp wilt pauzeren volg dan deze navigatie:

  • ga naar je gebruikersnaam (rechts boven) en open het menu
  • kies voor Account
  • kies dan voor Settings
  • en daarna voor Pause or delete account
  • vink aan: Temporarily pause billing on this account en klik op de button Pause account

Ook nu krijg je een popup te zien waarin je gevraag wordt of je het zeker weet. Typ in hoofdletters PAUSE en bevestig dit door op de button te klikken: Pause Your Account.

Weer aanzetten

Als je je account gepauzeerd hebt staat er daarna een banner in je account die je direct na het inloggen ziet. Op die banner staat een button: Restart Account. Daarna moet je dat nog een keer doen op de betaalpagina.

checklist voor nieuwsbrieven

Checklist voor Mailchimp nieuwsbrieven

Een checklist waardoor het maken van je nieuwsbrieven veel gemakkelijker gaat en je er zeker van kunt zijn dat je niets vergeet voor je op de verzendknop klikt.

In deze checklist noem ik de punten die je beslist moet controleren. En sommige van deze punten zouden wel eens nieuw voor je kunnen zijn.

Je kunt deze checklist hier gratis ophalen.

mailchimp logo

MailChimp downgraden of pauzeren was last modified: by
MailChimp downgraden of pauzeren was last modified: by