Mailchimp en canva

Mailchimp en Canva

Geschatte leestijd: 2 minuten

Mailchimp en Canva

Mailchimp en Canva is een simpele integratie. Je maakt je afbeelding net als anders op Canva.com. Maar in plaats van ‘m te downloaden, zet je ‘m nu gelijk bij je afbeeldingen op Mailchimp.

Canva en Mailchimp verbinden

Hiervoor moet je eerst op Canva een koppeling maken met Mailchimp.

  • Klik op het kleine pijltje bij Publiceren (rechts boven)
  • En kies voor Mailchimp
Mailchiimp en canva
Mailchimp met Canva verbinden

Nu krijg je een scherm waar je moet inloggen in Mailchimp, je moet de map kiezen waarin je je afbeelding wilt opslaan en daarna staat je afbeelding in de Content Studio. Klaar voor gebruik in een nieuwsbrief op op een landingspagina.

Mailchimp en Canva een handige integratie?

Alles is relatief natuurlijk. Het is niet zo heel erg veel werk op een afbeelding op je pc de downloaden en ‘m daarna weer naar Mailchimp te uploaden.

Maar hoewel deze integratie niet heel veel tijd bespaart, vind ik ‘m toch wel handig. Zeker als je Mailchimp ook gebruikt voor social posts of advertenties. Want op deze manier heb je al je materiaal klaar staan.

Gebruik dan wel folders om alles ook weer gemakkelijk terug te kunnen vinden. Want anders moet je zoeken op naam en die moet je dan nog maar net weten.

Mailchimp integraties

Mailchimp heeft nog veel meer integraties. Sommige van deze integraties zijn handig, andere integraties (zoals deze) zijn gewoon leuk, maar stellen verder niet zoveel voor. Als je meer wilt weten over de integraties die Mailchimp biedt, lees dan even verder in de rubriek over integraties.

Daar staan ze natuurlijk niet allemaal want Mailchimp heeft honderden integraties, maar ik schrijf al een poosje en geleidelijk aan is er wel een aardig overzicht ontstaan.

Behalve een rubriek over integraties staat er op deze website ook een handleiding voor Mailchimp. Daarin vind je nog meer over hoe Mailchimp werkt. Maar lees vooral ook even het artikel over de verschillende versies van Mailchimp en wat je bij iedere versie krijgt.

Gratis Mailchimp tips

Met handige checklist voor nieuwsbrieven!Privacybeleid

Ik ben een erkende Nederlandse Mailchimp expert. Als je ondersteuning met Mailchimp wilt kun je zowel trainingen bij me volgen als een uur coaching.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

De afbeeldingen op deze pagina heb ik natuurlijk gemaakt met Canva.

Gepubliceerd op: 30-6-2019
Voor het laatst bijgewerkt op: 17-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht