Mailchimp en Canva

Mailchimp en canva
Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp Specialist » Mailchimp integraties » Mailchimp en Canva


Mailchimp en Canva: met Mailchimp kun je bulk e-mails versturen en met Canva kun je afbeeldingen maken en bewerken. Waarschijnlijk weet je dat al. Het nieuwe is dat Mailchimp sinds juni 2019 een integratie heeft met Canva.

Mailchimp en Canva is een simpele integratie. Je maakt je afbeelding net als anders op Canva.com. Maar in plaats van ‘m te downloaden, zet je ‘m nu gelijk bij je afbeeldingen op Mailchimp.


Canva en Mailchimp verbinden

Hiervoor moet je eerst op Canva een koppeling maken met Mailchimp.

  • Klik op het kleine pijltje bij Publiceren (rechts boven)
  • En kies voor Mailchimp
Mailchiimp en canva
Mailchimp met Canva verbinden

Nu krijg je een scherm waar je moet inloggen in Mailchimp, je moet de map kiezen waarin je je afbeelding wilt opslaan en daarna staat je afbeelding in de Content Studio. Klaar voor gebruik in een nieuwsbrief op op een landingspagina.

Mailchimp en Canva een handige integratie?

Alles is relatief natuurlijk. Het is niet zo heel erg veel werk op een afbeelding op je pc de downloaden en ‘m daarna weer naar Mailchimp te uploaden.

Maar hoewel deze integratie niet heel veel tijd bespaart, vind ik ‘m toch wel handig. Zeker als je Mailchimp ook gebruikt voor social posts of advertenties. Want op deze manier heb je al je materiaal klaar staan.

Gebruik dan wel folders om alles ook weer gemakkelijk terug te kunnen vinden. Want anders moet je zoeken op naam en die moet je dan nog maar net weten.

Eindeloos geduldig

Niet normaal meer hoe efficiënt VA Judith de Vries werkt!

Snel, nauwkeurig en nog een geestig mens ook… (en eindeloos geduldig met al mijn Mailchimpgesodemieter)… #heldin

Lotty Rothuizen, Schrijven en schrappen
Lotty Rothuizen

Mailchimp integraties

Mailchimp heeft nog veel meer integraties. Sommige van deze integraties zijn handig, andere integraties (zoals deze) zijn gewoon leuk, maar stellen verder niet zoveel voor. Als je meer wilt weten over de integraties die Mailchimp biedt, lees dan even verder in de rubriek over integraties.

Daar staan ze natuurlijk niet allemaal want Mailchimp heeft honderden integraties, maar ik schrijf al een poosje en geleidelijk aan is er wel een aardig overzicht ontstaan.

Behalve een rubriek over integraties staat er op deze website ook een handleiding voor Mailchimp. Daarin vind je nog meer over hoe Mailchimp werkt. Maar lees vooral ook even het artikel over de verschillende versies van Mailchimp en wat je bij iedere versie krijgt.

Lees direct verder: Facebook integreren met Mailchimp

© 2006 – 2021 Judith de Vries


Meer over Mailchimp

pijltje
Mailchimp en Canva was last modified: by

Ik ben een erkende Nederlandse Mailchimp expert. Als je ondersteuning met Mailchimp wilt kun je zowel trainingen bij me volgen als een uur coaching.

Betalen in WordPress Content marketing E-mailstrategie Google Analytics Google Panda Leads opvolgen Mailchimp account Mailchimp audiences Mailchimp automation Mailchimp betaald Mailchimp integraties Mailchimp merge tags Mailchimp nieuwsbrieven Mailchimp Specialist Mailchimp statistieken MailerLite Automation MailerLite nieuwsbrieven MailerLite Specialist Marketing voor diensten Niche kiezen Pijplijn vullen SEO verbeteren SEO voor dienstverleners Social media Uitgelicht Verkopen WordPress Zonder categorie


Mailchimp en Canva was last modified: by

De afbeeldingen op deze pagina heb ik natuurlijk gemaakt met Canva.

Mailchimp en Canva was last modified: by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *