Mailchimp en canva

Bijgewerkt op 16 augustus 2023

Mailchimp en Canva

Mailchimp en Canva is een simpele integratie. Je maakt je afbeelding net als anders op Canva.com. Maar in plaats van ‘m te downloaden, zet je ‘m nu gelijk bij je afbeeldingen op Mailchimp.

Mailchimp en Canva: verbinding maken

Hiervoor moet je eerst op Canva een koppeling maken met Mailchimp.

  • Klik op het kleine pijltje bij Publiceren (rechts boven)
  • En kies voor Mailchimp
Mailchiimp en canva
Mailchimp met Canva verbinden

Nu krijg je een scherm waar je moet inloggen in Mailchimp, je moet de map kiezen waarin je je afbeelding wilt opslaan en daarna staat je afbeelding in de Content Studio. Klaar voor gebruik in een nieuwsbrief of op een landingspagina.

Is dit een handige integratie?

Alles is relatief natuurlijk. Het is niet zo heel erg veel werk om een afbeelding op je pc te downloaden en ‘m daarna weer naar Mailchimp te uploaden.

Maar hoewel deze integratie niet heel veel tijd bespaart, vind ik ‘m toch wel handig. Zeker als je Mailchimp ook gebruikt voor social posts of advertenties. Want op deze manier heb je al je materiaal klaarstaan.

Gebruik dan wel folders om alles ook weer gemakkelijk terug te kunnen vinden. Want anders moet je zoeken op naam en die moet je dan nog maar net weten.

Over Mailchimp integraties

Mailchimp heeft nog veel meer integraties. Sommige van deze integraties zijn handig, andere integraties (zoals deze) zijn gewoon leuk, maar stellen verder niet zoveel voor. Ga er niet vanuit dat een integratie altijd goed is of altijd handig is. Want de integratie is door de derde partij gemaakt en Mailchimp neemt er geen verantwoordelijkheid voor. Bij problemen met een integratie moet je daarom ook bij de derde partij zijn die de integratie gemaakt heeft.


Ik ben een erkende Nederlandse Mailchimp expert en PRO partner. Als je ondersteuning met Mailchimp wilt kun je zowel trainingen bij me volgen als een uur coaching.

Over de auteur

Scroll naar boven