Mailchimp en Canva

Mailchimp en canva

Voor het laatst bijgewerkt:

Mailchimp en Canva: met Mailchimp kun je bulk e-mails versturen en met Canva kun je afbeeldingen maken en bewerken. Waarschijnlijk weet je dat al. Het nieuwe is dat Mailchimp sinds juni 2019 een integratie heeft met Canva.

Mailchimp en Canva is een simpele integratie. Je maakt je afbeelding net als anders op Canva.com. Maar in plaats van ‘m te downloaden, zet je ‘m nu gelijk bij je afbeeldingen op Mailchimp.


Canva en Mailchimp verbinden

Hiervoor moet je eerst op Canva een koppeling maken met Mailchimp.

  • Klik op het kleine pijltje bij Publiceren (rechts boven)
  • En kies voor Mailchimp
Mailchimp en canva
Mailchimp met Canva verbinden

Nu krijg je een scherm waar je moet inloggen in Mailchimp, je moet de map kiezen waarin je je afbeelding wilt opslaan en daarna staat je afbeelding in de Content Studio. Klaar voor gebruik in een nieuwsbrief op op een landingspagina.


Is dit een handige integratie?

Alles is relatief natuurlijk. Het is niet zo heel erg veel werk op een afbeelding op je pc de downloaden en ‘m daarna weer naar Mailchimp te uploaden.

Maar hoewel deze integratie niet heel veel tijd bespaart, vind ik ‘m toch wel handig. Want je kunt door deze integratie op een simpele manier voorkomen dat je pc vol komt te staan met afbeeldingen die maar eenmaal gebruikt. Dus je hoeft ook minder op te ruimen op je pc.


Review van cursus Mailchimp

Voor het laatst bijgewerkt:

Niet normaal meer hoe efficiënt VA Judith de Vries werkt! Snel, nauwkeurig en nog een geestig mens ook… (en eindeloos geduldig met al mijn Mailchimpgesodemieter)… #heldin

Lotty Rothuizen, Schrijven en schrappen
Lotty Rothuizen
Mailchimp en Canva was last modified: by

Mailchimp integraties

Mailchimp heeft nog veel meer integraties. Sommige van deze integraties zijn handig, andere integraties (zoals deze) zijn gewoon leuk, maar stellen verder niet zoveel voor. Als je meer wilt weten over de integraties die Mailchimp biedt, lees dan even verder in de rubriek over integraties.

Daar staan ze natuurlijk niet allemaal want Mailchimp heeft honderden integraties, maar ik schrijf al een poosje en geleidelijk aan is er wel een aardig overzicht ontstaan.

Behalve een rubriek over integraties staat er op deze website ook een handleiding voor Mailchimp. Daarin vind je nog meer over hoe Mailchimp werkt. Maar lees vooral ook even het artikel over de verschillende versies van Mailchimp en wat je bij iedere versie krijgt.

Lees direct verder: Facebook integreren met Mailchimp

Voor het laatst bijgewerkt:

Mailchimp training of cursus

cursus mailchimp

Dat gaat allemaal veel sneller dan door een blog ploeteren.

Je bent hier: Home » Mailchimp » Mailchimp en Canva

Je mag dit artikel gerust delen of doorsturen:


Mailchimp en Canva was last modified: by

De afbeeldingen op deze pagina heb ik natuurlijk gemaakt met Canva.

Mailchimp en Canva was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *