Home » Mailchimp Expert » Beter werken met Mailchimp » Mailchimp audiences samenvoegen
Mailchimp audiences samenvoegen

Mailchimp audiences samenvoegen

Mailchimp Pro Partner badge

Geschatte leestijd: 5 minuten

Mailchimp audiences samenvoegen

Audiences samenvoegen is één van de beste dingen die je kunt doen als je de manier waarop je Mailchimp gebruikt wilt verbeteren. Resultaat: lagere kosten en betere resultaten.

Je kunt beter segmenteren en je krijgt er meer zicht op wat je abonnees precies doen. Je ziet welke nieuwsbrieven je lezers echt aanspreken en welke niet.

Dat lukt niet als dezelfde abonnee deel uitmaakt van meerdere Audiences.

Mailchimp audiences samenvoegen

Mailchimp account opschonen

Ik zie vaak een enorme berg audiences in een account staan, soms met meer dan 100 lijsten. Dat is geen handige manier van werken omdat:

  • Je abonnees dan meerdere activity feeds hebben waardoor je geen inzicht hebt in welke mate die mensen actief zijn;
  • je niet goed kunt segmenteren;
  • en je kunt afmeldingen niet goed verwerken.

Maar dit wordt echt problematisch als je wilt gaan upgraden. Want met Mailchimp Essentials kun je niet meer dan 3 lijsten hebben en met Mailchimp Standard kun je niet meer dan 5 lijsten hebben. Alleen met Mailchimp Premium kun je zoveel lijsten hebben als je maar wilt. Maar dan ben je ook veel meer geld kwijt.

Dit lijkt niet belangrijk als je de legacy versie van Mailchimp gebruikt, maar als je veel audiences en veel abonnees hebt dan zorgen de overlappende abonnees voor een schrikbarend hoge rekening van Mailchimp terwijl dat helemaal niet hoeft.

De oplossing is natuurlijk: voeg je audiences samen. Maar jij hebt niet voor niets zoveel audiences gemaakt. Dat heb je gedaan omdat je andere oplossing wist. En audiences samenvoegen heeft veel haken en ogen als je wilt alles ook gewoon blijft werken.

Mailchimp audiences samenvoegen

Het levert veel op

david van tongeren

Overzicht en kostenbesparing

Toen ik me (eindelijk) realiseerde dat de wildgroei aan gegevens efficient gebruik van Mailchimp onmogelijk maakte kwam ik via een zoekopdracht in Google bij Judith terecht. En dat had de zoekmachine goed gezien! Want de grote schoonmaak door met name het samenvoegen van alle verschillende audiences heeft niet alleen gezorgd voor structuur, overzicht en veel meer inzicht …

Overzicht en kostenbesparing Lees meer »

Mailchimp audiences samenvoegen

Haken en ogen bij het samenvoegen

Het maken van nieuwe audiences is gemakkelijk, maar het samenvoegen heeft vaak veel haken en ogen:

  • Zijn er groepen en tags gebruikt in de lijsten die je wilt samenvoegen met een andere lijst? En wil je die groepen en tags meenemen naar het samengevoegde audience?
  • Heb je audiences die je het laatste half jaar niet gemaild hebt?
  • Zijn er automations gekoppeld aan de audiences die je wilt gaan samenvoegen?
  • Staan er formulieren op de website waarvan de adressen instromen in de lijsten die je wilt verwijderen?
  • Wil je de statistieken behouden van nieuwsbrieven die verstuurd zijn via de audiences die je wilt gaan samenvoegen?

Dit project kan soms groter en ingewikkelder zijn dan je denkt en ik kan je hiermee helpen. Maak een afspraak met me, dan gaan we het werk inventariseren en kijken wat de haken en ogen zijn in jouw account.

Mailchimp audiences samenvoegen

Samenvoegen is een project

Het samenvoegen van Mailchimp Audiences is een project als je account inmiddels ingewikkeld in elkaar zit. Dat betekent dat jij me helpt om je account te begrijpen en dat jij me helpt om alle verbindingen op te sporen. Daarvoor jij niet zoveel over Mailchimp te weten, maar misschien moet je me wel in contact brengen met de webbouwer die de verbindingen heeft gemaakt. Je kunt nog meer zaken op projectbasis laten doen.

Maar als je account wel een aantal Audiences heeft, maar er geen formulieren aan die Audiences gekoppeld zijn en er aan die Audiences geen Automations gekoppeld zijn, dan is het veel eenvoudiger. Je zou dit dan ook als cursus kunnen doen.

Als je niet weet wat het moet zijn, kies dan gewoon niet en maak een afspraak met me. Want dan ga ik kijken hoe je account er nu uitziet en dan krijg je advies op maat.

Mailchimp audiences samenvoegen

Meer over audiences

Over Mailchimp Audiences is veel meer te vertellen dan dat je er niet meer dan eentje moet hebben en dat je daarom je audiences zou moeten samenvoegen. Al die andere zaken die minstens zo interessant zijn heb ik beschreven op het blog.

Ik ben een erkende Mailchimp expert en ik kan je op allerlei manieren helpen met Mailchimp. Ook met Mailchimp projecten zoals dit project. Maatwerk uiteraard.

En als je het liever zelf wilt leren, kun je ook de training over groepen, segmenten en tags volgen. Mocht je account heel erg ingewikkeld in elkaar zitten, dan kun je ook eerst de training volgen zodat je weet waar je over praat en daarna samen met mij je audiences samenvoegen.

Wat echt handig en nodig is in jouw situatie kunnen we het beste bespreken in een persoonlijk gesprek waarin we beginnen met helderheid te scheppen.

Judith de Vries

Judith de Vries

Helpt met marketing

Mailchimp PRO partner, MailerLite expert, Get Clients Now!™ facilitator en ook nog goed in SEO.

Scroll naar boven