Groepen segmenten en tags en audiences samenvoegen

Mailchimp expertMailchimp optimaliserenStartenAudiences samenvoegenAutomationRSS
groepen segmenten en tags
Mailchimp partner badge

Mailchimp audiences samenvoegen


Audiences samenvoegen is één van de beste dingen die je kunt doen als je de manier waarop je Mailchimp gebruikt wilt verbeteren. Resultaat: lagere kosten en betere resultaten.

Je kunt beter segmenteren en je krijgt er meer zicht op wat je abonnees precies doen. Je ziet welke nieuwsbrieven je lezers echt aanspreken en welke niet.

Dat lukt niet als dezelfde abonnee deel uitmaakt van meerdere Audiences.

groepen segmenten en tags

Mailchimp audiences samenvoegen

Mailchimp account opschonen

Ik zie vaak een enorme berg audiences in een account staan, soms met meer dan 100 lijsten. Dat is geen handige manier van werken omdat:

  • Je abonnees dan meerdere activity feeds hebben waardoor je geen inzicht hebt in welke mate die mensen actief zijn;
  • je niet goed kunt segmenteren;
  • en je kunt afmeldingen niet goed verwerken.

Upgraden

Maar dit wordt echt problematisch als je wilt gaan upgraden. Want met Mailchimp Essentials kun je niet meer dan 3 lijsten hebben en met Mailchimp Standard kun je niet meer dan 5 lijsten hebben. Alleen met Mailchimp Premium kun je zoveel lijsten hebben als je maar wilt. Maar dan ben je ook veel meer geld kwijt.

Audiences samenvoegen

De oplossing is natuurlijk: voeg je audiences samen. Maar jij hebt niet voor niets zoveel audiences gemaakt. Dat heb je gedaan omdat je andere oplossing wist. En audiences samenvoegen heeft veel haken en ogen als je wilt alles ook gewoon blijft werken.

Overzicht en kostenbesparing

Haken en ogen bij het samenvoegen van audiences

  • Zijn er groepen en tags gebruikt in de lijsten die je wilt samenvoegen met een andere lijst? En wil je die groepen en tags meenemen naar het samengevoegde audience?
  • Heb je audiences die je het laatste half jaar niet gemaild hebt?
  • Zijn er automations gekoppeld aan de audiences die je wilt gaan samenvoegen?
  • Staan er formulieren op de website waarvan de adressen instromen in de lijsten die je wilt verwijderen?
  • Wil je de statistieken behouden van nieuwsbrieven die verstuurd zijn via de audiences die je wilt gaan samenvoegen?

Mailchimp audiences samenvoegen

Dit project kan soms groter en ingewikkelder zijn dan je denkt en ik kan je hiermee helpen. Maak een afspraak met me, dan gaan we het werk inventariseren en kijken wat de haken en ogen zijn in jouw account.

Mailchimp Audiences op het blog

Over Mailchimp Audiences is veel meer te vertellen dan dat je er niet meer dan eentje moet hebben en dat je daarom je audiences zou moeten samenvoegen. Al die andere zaken die minstens zo interessant zijn heb ik beschreven op het blog.



Het samenvoegen van Mailchimp Audiences is een project als je account inmiddels ingewikkeld in elkaar zit. Dat betekent dat jij me helpt om je account te begrijpen en dat jij me helpt om alle verbindingen op te sporen. Daarvoor jij niet zoveel over Mailchimp te weten, maar misschien moet je me wel in contact brengen met de webbouwer die de verbindingen heeft gemaakt. Je kunt nog meer zaken op projectbasis laten doen.

Maar als je account wel een aantal Audiences heeft, maar er geen formulieren aan die Audiences gekoppeld zijn en er aan die Audiences geen Automations gekoppeld zijn, dan is het veel eenvoudiger. Je zou dit dan ook als cursus kunnen doen.

Als je niet weet wat het moet zijn, kies dan gewoon niet en maak een afspraak met me. Want dan ga ik kijken hoe je account er nu uitziet en dan krijg je advies op maat.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert

MailerLite expert

Mailchimp partner badge