MailChimp Automation

Automation

 

MailChimp Automation is een autoresponder die in actie komt naar aanleiding van een trigger. Automation verstuurt jouw volgende nieuwsbrief naar aanleiding van deze trigger.

Zo kun je bijvoorbeeld naar je nieuwste abonnees een serie nieuwsbrieven versturen zonder dat je daar zelf iets aan hoeft te doen.

Of je gebruikt Automation om een cursus in te plannen die je per e-mail verstuurt. En zo zijn er nog veel meer praktische toepassingen voor Automation te verzinnen.

MailChimp Automation instellen

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om Automation in te zetten. Die mogelijkheden kan ik hier uitgebreid gaan beschrijven, maar daar heb je niet zoveel aan.

Het is beter als je me je plan vertelt,

dan kan ik je zeggen of Automation hier behulpzaam bij kan zijn

Tijd en kosten besparen

Het gebruik van Automation is vaak tijdbesparend en kostenbesparend, want je hoeft ‘m maar eenmaal in te stellen en daarna gaat alles vanzelf.

  • Je moet echter wel weten wat je doet als je Automation instelt en om Automation goed in te stellen moet je een beetje abstract kunnen denken.

Automation instellen

Als je dat wilt kan ik Automation voor je instellen. En als het om een cursus gaat die je per e-mail wilt versturen, dan verzorg ik gelijk ook dat je cursus alleen te lezen is voor mensen die je hiervoor betaald hebben.

Tarief

Het maakt een groot verschil of je een cursus van 30 e-mails wilt laten instellen of dat je een enkele e-mail als welkom voor nieuwe abonnees wilt laten instellen. En het maakt ook uit hoe je je account nu hebt ingericht. Daarom kan ik je niet zeggen wat het gaat kosten.

Neem contact met me op en vertel me je plan, dan weten we waar we over praten en dan kan ik je meer vertellen.

Praktische voorbeelden

Automation is vaak een schitterende oplossing. Ik werk er graag mee en ik maak zelf natuurlijk ook gebruik van Automation. Soms krijg ik opdrachten die echt een beroep op mijn creativiteit doen en die me dwingen een mooie oplossing te verzinnen voor een praktijksituatie. Leuke praktijkvoorbeelden kun je op mijn blog vinden.

Zelf doen

Als je hier gekomen bent omdat je zelf wilt leren om een Automation workflow goed in te stellen, ga dan naar de trainingen en lees verder onder het tabblad Skype, want dat kan natuurlijk ook.

MailChimp Automation was last modified: by