Mailchimp expert mailchimp uitbesteden

Mailchimp e-mailmarketing uitbesteden

Mailchimp e-mailmarketing uitbesteden kan een slimme  keuze zijn als je zelf niet de tijd, middelen of kennis hebt om dit zelf te doen. Als je je Mailchimp gaat uitbesteden heb je een aantal voordelen: 

Professionaliteit: E-mailmarketing is een vak en hoewel het eenvoudig kan lijken, is het dat niet. Want net als in elk ander vak zijn er “best practices” en die ken jij niet. Ik ken ze wel want ik houd me al sinds 2011 bezig met e-mailmarketing en Mailchimp. Ik weet wat werkt en wat zeer beslist niet werkt. 

Tijdbesparing: Het maken van goede nieuwsbrieven kost je tijd en energie terwijl je ook nog andere dingen te doen hebt. Is het dan handig om je bezig te houden met dingen waar je het wiel voor moet uitvinden. Is het niet beter om je bezig te houden met direct winstgevende activiteiten? 

Kostenbesparing: Maar ook als je personeel hebt mag je je afvragen of het handig is om je personeel tijd te laten besteden aan het maken van nieuwsbrieven. Want het lijkt allemaal bedrieglijk eenvoudig, maar dat is het niet. Mailchimp is in de hogere versies een behoorlijk complex platform. Maar je hebt niet alleen met Mailchimp te maken. Je hebt ook te maken met alles daar achter. Daarachter zitten de servers die de e-mails af moeten leveren. En je hebt te maken met talloze verschillende mailboxen.

Targeting en segmentatie: Gericht mailen is de sleutel tot succes bij e-mailmarketing. Want zeg nou zelf: 

  • Vind jij het leuk om een aanbieding te krijgen voor een product dat je net voor de volle prijs gekocht hebt? 
  • En ben je blij als je een lange e-mail krijgt die voor slechts 25% relevant voor je is? 

Ik kan je helpen bij het segmenteren zodat je gepersonaliseerde e-mails stuurt naar mensen die ook echt in de inhoud zijn geïnteresseerd. 

Optimalisatie en analyse: Je bent natuurlijk niet klaar als je de e-mail verzonden hebt. Daarna moet je kijken of je het doel dat je met die e-mail had wel hebt behaald. Had je eigenlijk wel vooraf een doel bepaald? En was je e-mail ook geoptimaliseerd om dit specifieke doel te bereiken? 


Mailchimp nieuwsbrieven laten maken

Mailchimp e-mailmarketing uitbesteden helpt je om effectieve en succesvolle e-mailcampagnes te maken die je echt gaan helpen je marketingdoelstellingen te bereiken. En hiervoor kun je alles inzetten dat Mailchimp te bieden heeft, want voor mij is dat allemaal niet moeilijk:

Gewone nieuwsbrieven: een wekelijkse of maandelijkse nieuwsbrief die ervoor zorgt dat je contact houdt met je doelgroep. 

Dynamische content: de ideale kostenbesparende en tijdbesparende oplossing om de inhoud van je e-mails uiterst relevant te maken, terwijl je toch maar 1 nieuwsbrief hoeft te versturen. 

Customer Journeys: Denk aan series, funnels en cross selling, 

Multivariate testen: Je kunt denken dat je je doelgroep kent, maar als we serieus gaan testen om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw doelgroep, dan zul je verrast zijn. Want dat is vaak iets heel anders dan je dacht. 

Mailchimp meertalig: Daar heeft Mailchimp een erg mooie oplossing voor, maar die werkt op dit moment niet omdat er een bug in zit. Daar kun jij niet op wachten. Natuurlijk kun je evengoed meertalig mailen, maar dat is erg complex. belinda

Craftswoman

Judith has been taking care of the layout & design of our monthly internal e-mail newsletter by means of Mailchimp for more than four years now, even before I joined the company. I have come to know Judith as a true craftswoman in this field.

With every edition, she tirelessly points out possible areas for improvement, and she thinks proactively about how to increase our open rate or reader experience.Thanks to Judith’s coding skills, our readers are now seamlessly directed from compact articles in email to complete articles online by means of anchor links.

Judith is clear, flexible, responsive and above all extremely skilled. She has written a blog, check-list or how-to about each topic. If you are looking for a partner in the field of email marketing, then I highly recommend Judith & Virtueel Present!

Belinda Simmelink, Communications & PR Manager for Natural, Renewable, and Hydrogen Gas Mobility at TotalEnergies


Mailchimp e-mailmarketing uitbesteden

Met Mailchimp kan heel erg veel en waarschijnlijk veel meer dan je denkt. Maak een afspraak met me, dan kunnen we je plan doorspreken. 


Mailchimp Pro Partner Beter werken met Mailchimp

Mailchimp Expert

Een Mailchimp expert is iemand die door Mailchimp erkend is als expert. In het verleden toen ik expert werd, was dat erg moeilijk, want toen…

Lees meer


Ik ben een Mailchimp PRO partner, hier vind je mijn profiel op Mailchimp.

Scroll naar boven