Mailchimp helpdesk

Over deze Mailchimp helpdesk

Deze Mailchimp helpdesk maakt geen deel uit van het Mailchimp concern en is niet gratis, maar ook niet duur. En hoe fijn is het als je problemen verholpen worden?

Hulp met Mailchimp

Als je je nieuwsbrieven zelf maakt en hier problemen bij tegenkomt kun je hier hulp vragen. Deze hulp kan zijn dat ik je probleem oplos. Maar soms ook is het nodig dat je iets leert en dan kunnen we een Skype sessie afspreken voor een minicursus over jouw onderwerp.

Problemen met Mailchimp oplossen

Lees even rustig door wat deze Mailchimp helpdesk inhoudt zodat je begrijpt wat ik voor je kan doen en wat ik niet voor je kan doen.

Onderaan de pagina vind je een aantal recensies. In deze recensies wordt het probleem vaak ook even aangestipt. Daarom kunnen ze je mogelijk helpen om helderheid te krijgen over het soort problemen dat ik op kan lossen.

Hoe werkt het?

Neem contact op en vertel me hoe je probleem eruitziet

Na ontvangst van je bericht hoor je van me en dan ga ik je probleem oplossen.

Als je probleem erg complex is dan praten we eerst. We overleggen eerst je en je krijgt vooraf een prijsopgave.

 

 

Veiligheid en AVG
  • Stuur het wachtwoord van je account niet naar me op, want dat is niet veilig. Je krijgt van mij een document waarin staat hoe je me toegang tot je account kunt geven zonder je wachtwoord te hoeven delen.
  • Afhankelijk van de rechten die ik nodig heb om je probleem op te kunnen lossen, krijg ik misschien ook toegang tot je adressenlijst. In dat geval sluiten we vooraf een verwerkingsovereenkomst.

 

Veelvoorkomende problemen

Sommige problemen zijn heel gemakkelijk op te lossen en daar hoef je dan geen kosten voor te maken.

De antwoorden voor deze simpele problemen kun je vinden in de spoilers hieronder. Kijk daarom eerst even of jouw probleem hier tussen staat.

Afbeeldingen niet zichtbaar

“Mijn afbeeldingen zijn niet zichtbaar” is iets wat ik heel vaak hoor. Hier kan ik meestal niets aan verhelpen, want het hoort zo te zijn dat je afbeeldingen niet zichtbaar zijn.

Oplossing: een uitleg waarom dit zo hoort kun je vinden in het artikel Afbeeldingen niet zichtbaar.

Nieuwsbrief is raar en breed

Als je nieuwsbrief aan bovenkant normaal is maar aan de onderkant ineens de volle breedte van de inbox heeft, dan heb je waarschijnlijk te grote afbeeldingen in je nieuwsbrief verwerkt.

Oplossing: 0pen het blok van de afbeelding, dan kun je het formaat zien. Je afbeelding mag niet breder zijn dan 800 px.

Verschillende lettertypes door elkaar heen

De nieuwsbrief heeft verschillende lettertypes door elkaar heen. Waarschijnlijk heb je de tekst erin geplakt zonder het plakvenster te gebruiken. Hierdoor is je HTML vervuild.

Oplossing: begin opnieuw met een schoon template en gebruik het plakvenster.

 

Grote problemen: Mailchimp Omnivore

Problemen met Mailchimp Omnivore

Problemen met Mailchimp Omnivore zijn speciale problemen waar ik meestal weinig aan kan verhelpen. Als je problemen hebt met Mailchimp Omnivore, open dan de spoiler hieronder zodat je kunt lezen wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen.

MailChimp Omnivore

MailChimp Omnivore

Serieuze problemen

Als je berichtje van MailChimp Omnivore gehad hebt dan heb je serieuze problemen waar ik je in de meeste gevallen niet mee kan helpen.

MailChimp Omnivore is software waarmee MailChimp lijsten analyseert en nieuwsbrieven leest, nog voor je nieuwsbrieven verzonden zijn. Hiermee voorspelt MailChimp Omnivore of de inhoud van een nieuwsbrief of de kwaliteit van een lijst problemen zullen gaan veroorzaken. En als MailChimp problemen verwacht weigert hij je nieuwsbrief te versturen of hij adviseert je dringend om je lijst te herbevestigen met dubbele opt-in.

Problemen oplossen

Als je een berichtje van Omnivore krijgt heb je serieuze problemen.

Lees het berichtje dat je gekregen hebt heel zorgvuldig. Volg de links die in het berichtje staan en lees deze aanwijzingen die je dan krijgt ook zorgvuldig.

In de artikelen waar Omnivore je naar verwijst staat precies beschreven wat je moet doen om de problemen te verhelpen en ook hoe je dit kunt doen.

Dit zijn vaak pijnlijke oplossingen maar helaas: als je met Omnivore te maken hebt dan is er echt is mis en dan zijn er zelden pijnloze oplossingen die je problemen definitief de wereld uit helpen.

Omnivore: waarom?

Je vraagt je misschien af waarom MailChimp zo moeilijk doet, maar MailChimp heeft hier heel erg goede redenen voor.

Voor MailChimp is het belangrijk dat de e-mails die verstuurd worden via MailChimp ook werkelijk – zonder vertraging – afgeleverd worden.

De servers bepalen of e-mails worden afgeleverd. Daarom houden de servers de afzenders van e-mails in de gaten. Als ze zien dat een afzender e-mails verstuurt die door mensen naar de spamfilters verwezen worden, dan vertrouwen ze die afzender niet meer.

En als de servers de nieuwsbrieven van MailChimp niet meer af willen leveren dan kan MailChimp z’n deuren sluiten en dat wil MailChimp uiteraard niet.

Opgeschort account

MailChimp let er daarom op dat jij niets doet waardoor je e-mails naar de spamfilters zullen worden verwezen. En als jij iets doet dat er verdacht uitziet, dan wordt je account opgeschort. Je moet dan eerst uitleggen wat je precies aan het doen bent.

Waarschuwing

Voordat je account wordt opgeschort ontvang je meestal eerst een waarschuwing. Meestal, maar niet altijd.

Soms komt er iets verdachts aan het licht bij een handmatige controle van je account en dan kan het gebeuren dat je account zonder voorafgaande waarschuwing wordt opgeschort.

Verzendfunctie geblokkeerd

Als je account is opgeschort kun je meestal gewoon in je account, je hebt gewoon toegang tot je lijst, je inschrijfformulier blijft gewoon werken en je kunt nieuwsbrieven maken, maar je kunt je nieuwsbrieven niet verzenden.

Het komt echter incidenteel voor dat je ook niet kunt inloggen en mensen zich niet meer kunnen inschrijven voor je lijst.

Waarschijnlijk geen hulp

Als je account is opgeschort kan ik je meestal niet helpen.

Je hebt een e-mail van MailChimp gehad waar precies in staat wat er aan de hand is. In die e-mail staan links naar artikelen waarin je kunt lezen wat je precies moet doen om je account weer “aan de praat” te krijgen. Aan de instructies die je van MailChimp hebt gehad kan ik niets toevoegen.

Als jouw situatie anders is

Als je denkt dat jouw situatie anders en als je wilt dat ik ernaar kijk, voel je dan vrij het formulier op de volgende pagina in te vullen. Maar houd er wel rekening mee dat dit kosten met zich meebrengt.

 

 

Mailchimp helpdesk was last modified: by

 

Reviews

Karin

Onderwerp: MailChimp helpdesk

Gisteren probleem met Mailchimp, kwam via facebook bij Judith uit. Ik heb haar mailtje gestuurd en ondanks dat het 2e Paasdag was, kreeg ik vrij snel een antwoord. Mijn probleem was nog diezelfde avond opgelost! Dank je Judith, je bent een kanjer!
Mailchimp helpdesk was last modified: by
Rob Scipio

Onderwerp: MailChimp

Ik ben gepensioneerd en doe vrijwilligerswerk waarbij ik incidenteel met MailChimp te maken heb. Bij een triviaal probleem met vervelende consequenties heb ik eerst vruchteloos zelf lopen zoeken naar een oplossing. Na enig zoekwerk op internet kwam ik in een review voor Judith de zin tegen:

“Had ik dat maar eerder geweten, dan was ik direct gestopt met zelf hannesen.”

Dit sprak me zo aan, dat ik Judith direct belde en binnen 1 uur kwam ze met de oplossing en ongevraagd met een tip om het in een toekomstige identieke situatie makkelijk zelf te kunnen oplossen. Judith ervoer ik als zeer vriendelijk, geduldig en duidelijk.

Rob Scipio, Vrijwilliger
Rob Scipio
Mailchimp helpdesk was last modified: by
Anna Raymann

Onderwerp: MailChimp

Alle lof voor Judith, die me elke keer weer super helpt wanneer ik tegen problemen aanloop. Ze staat altijd voor je klaar en weet zelfs een digibeet als ik nog te leren hoe ik het de volgende keer zelf kan doen.

Anna Raymann, Boek en Steun
Anna Raymann
Mailchimp helpdesk was last modified: by
Barbara Schieke

Onderwerp: MailChimp problemen oplossen

Ik had een vervelend probleem, waarbij er gegevens spontaan van mijn mailinglijst verdwenen.

Nadat ik mijn vraag al tevergeefs ergens anders had neergelegd, kwam ik bij Judith terecht. Judith reageert heel snel. Zij zocht net zolang door tot ze het probleem gevonden had, en opgelost. En daar ben ik heeeel blij mee. Judith bedankt!

Barbara Schieke, Moedmoeders
Barbara Schieke

 

Mailchimp helpdesk was last modified: by
Cindy Collier

Onderwerp: MailChimp helpdesk. Het origineel van deze review kun je lezen op mijn profiel op MailChimp.

Judith heeft mij op een snelle, gestructureerde manier verder geholpen met het instellen van MailChimp en de koppeling met Facebook. Ze is echt een kei in haar vak! Een aanrader.

Cindy Collier, Cijfer Wijzer Academy
Cindy Collier
Mailchimp helpdesk was last modified: by
Selma Smid

Onderwerp: MailChimp helpdesk.

Judith is ontzettend goed in wat ze doet en heeft ons bedrijf al meerdere malen geholpen. Ze staat snel voor je klaar en probeert je op alle mogelijke manieren te helpen. Het was een hele fijne samenwerking en ik ga haar zeker aanbevelen als iemand een MailChimp expert nodig heeft! Heel erg bedankt Judith

Selma Smid
Mailchimp helpdesk was last modified: by

Onderwerp: MailChimp hulp. Deze review heeft Karin geplaatst op mijn profiel op MailChimp.

Karin de Knegt

Toen ik vastliep met het ontwerpen van mijn nieuwsbrief, kwam ik Judith via Google tegen … wat een geluk! Judith heeft mij geweldig geholpen! Ze reageert heel snel en vakkundig op de vragen die je stelt. En prettig ook om naderhand nog een bericht te ontvangen met de vraag of “Alles gelukt?”

Veel betrokkenheid en erg toegankelijk om nog een vervolgvraag te stellen. Daarbij krijg ik tussen de bedrijven door erg veel info over MailChimp toegestuurd! Bedankt!

Karin de Knegt

 

Mailchimp helpdesk was last modified: by
Otura Design
Otura Design

Onderwerp: MailChimp helpdesk

Nadat mijn account ineens helemaal leeg bleek te zijn na het inloggen heeft Judith mij enorm geholpen door alles helemaal uit te zoeken. Daarna heeft zij contact gehad met Mailchimp en het probleem ontdekt. Er bleken twee accounts te zijn met hetzelfde mailadres, waarvan een degene die ik altijd gebruik en een helemaal leeg. Oplossing geadviseerd door Judith:

  1. Inloggen op de lege account, waar ik dus ook alleen maar in kwam
  2. Username aanpassen
  3. Uitloggen
  4. Nu nogmaals inloggen met hetzelfde mailadres. Hierdoor kwam ik in het goede account
  5. Lege account wissen voor de veiligheid

Nogmaals enorm bedankt Judith!

Otura Design, Otura Design
Mailchimp helpdesk was last modified: by
Joyce Dunnewold
Joyce Dunnewold

Onderwerp: MailChimp helpdesk. Het origineel van deze recensie staat op mijn profiel op MailChimp.

Judith is fantastisch. Al langere tijd lees ik haar blogs, waardoor mijn kennis van MailChimp enorm gegroeid is. Regelmatig lees ik dingen waarvan ik denk “oh, kan dat ook?” of “laat ik dat ook eens proberen”.

Inmiddels kan ik me goed redden met MailChimp, maar natuurlijk loop ik ook wel eens tegen een probleem aan. Het is dan fijn dat ik Judith snel kan benaderen voor een deskundig antwoord.

Joyce Dunnewold

 

Mailchimp helpdesk was last modified: by
Margreet

Onderwerp: MailChimp hulp. Deze recensie heeft Margreet geplaatst op mijn profiel op MailChimp.

Margreet

Ik had een idee voor een gratis online training. Toen die klaar was, liep ik tegen allerlei technische vraagstukken op. Ik dacht dat ik dat zelf wel kon fixen. En ik zou de boel zeg wel “even” online zetten. Nou dat had ik verkeerd gezien. Er kwamen behoorlijk wat technische dingen bij kijken.

Ik kwam bij Judith terecht en die had in no time alles geregeld. Had ik dat maar eerder geweten, dan was ik direct gestopt met zelf hannesen. Nu weet ik: als ik vragen heb over MailChimp, contact opnemen met Judith en die regelt het! En ook nog supersnel. Fijne service! Dank Judith!

Margreet Bos
Mailchimp helpdesk was last modified: by
Willie

Onderwerp: MailChimp hulp. Deze review heeft Willie geplaatst op mijn profiel op MailChimp.

Willie

Ik kwam er niet uit en bedacht, misschien is er een helpdesk ergens, even Googlen en ik kwam bij Judith uit die mij promt “te woord stond” en uit de brand hielp. Vlot, vriendelijk en ook nog eens navraag doen of het gelukt was. Heel prettig en handig.

Mailchimp helpdesk was last modified: by
Jeroen

Onderwerp: MailChimp hulp. Deze review heeft Jeroen geplaatst op mijn profiel op MailChimp.

Jeroen

Een probleem en ik kom niet verder. Ben al uren aan het zoeken waar het aan ligt. Op dat soort momenten is dat gewoon heel vervelend. Dankzij Judith was ik binnen een half uur weer aan de gang. En dat is volgens mij waar deze expert haar waarde toont. Dank.

Mailchimp helpdesk was last modified: by

 

Contacthelpdesk

Probleem wegsturen

  • Hier kun je je probleem versturen naar de MailChimp helpdesk.
  • Ik ben door MailChimp erkend als expert op het gebied van hun software, maar mijn bedrijf staat los van MailChimp. Het zijn 2 aparte bedrijven.
  • Aan het oplossen van je probleem zijn daarom kosten verbonden. Dit kost €65 euro voor het eerste uur of deel hiervan. Meestal is je probleem dan opgelost. Volgende uren kosten ook 65 euro, maar dan betaal je voor de werkelijk verbruikte tijd.

Kwalificaties

Lees alles over mijn kwalificaties >>

Mailchimp helpdesk was last modified: by
Credits

Met dank aan OpenClipart-Vectors voor het materiaal van de kopafbeelding

 

Mailchimp helpdesk was last modified: by