Home » Mailchimp Expert » Mailchimp laten doen » Mailchimp meertalig
Mailchimp meertalig maken

Mailchimp meertalig

Als je schrijft voor een internationaal audience dan zijn meertalige nieuwsbrieven een must. Meertaligheid heeft allerlei haken en ogen, maar als je Mailchimp laat doen dan heb jij daar geen last van. Ik ga wel met je praten over wat je mag verwachten en wat je niet mag verwachten, maar verder zorg ik overal voor.

Mailchimp meertalig

Mailchimp meertalig is de oplossing voor mensen die schrijven voor een internationaal audience. Je kunt dit natuurlijk op allerlei manieren voor elkaar krijgen. Maar een echt mooie oplossing is als je gaat werken met variabele content.

Dat betekent dat je alle talen in dezelfde nieuwsbrief zet. Maar je lezers zien alleen hun eigen taal. Die andere talen zijn uit hun nieuwsbrieven verdwenen.

Eigen vertalingen die passen bij de cultuur van je doelgroep

Dit gaat niet om vertalingen met Google Translate maar om vertaalde teksten die jij zelf aanlevert. Dus de kwaliteit van deze vertalingen heb je zelf in de hand. En als je je teksten schrijft of laat schrijven kun je je teksten ook aanpassen aan de cultuur van je target doelgroep.

  • Je kunt aangepaste landingspagina’s maken in de taal van je target doelgroep.
  • De daarop volgende correspondentie is voor al je landingspagina’s en nieuwsbrieven hetzelfde en wordt vertaald met Google translate. Dit gaat om correspondentie die Mailchimp verstuurt bij inschrijving met dubbele opt-in, om correspondentie bij afmeldingen, bij doorsturen van je nieuwsbrief en bij bijvoorbeeld het wijzigen van een e-mailadres.
  • De kwaliteit van de teksten in de nieuwsbrieven bepaal je zelf. En evt. heb ik iemand voor je die je teksten in foutloos Engels kan vertalen.

Mailchimp meertalig: funnels, workflows, nieuwsbrieven

Dit kan met funnels en workflows en het kan met nieuwsbrieven. En je kunt dit ook combineren met time warp, zodat je nieuwsbrieven aankomen op een normale tijd aankomen als je naar een andere tijdzone mailt.

Ik ben een Mailchimp PRO partner en ik help je graag met meertalige nieuwsbrieven. En uiteraard kan ik dan ook zorgen dat je nieuwsbrieven met time warp verstuurd worden. Time warp kun je gebruiken als je de legacy versie van Mailchimp gebruikt en het is beschikbaar vanaf Mailchimp Standard.

Judith de Vries

Judith de Vries

Helpt met marketing

Mailchimp PRO partner, MailerLite expert, Get Clients Now!™ facilitator en ook nog goed in SEO.

Scroll naar boven