MailChimp starten

MailChimp startpakket

 

MailChimp starten kan met behulp van een training of cursus, maar er is ook een snellere manier.

Als je met MailChimp gaat starten zijn er heel veel zaken die maar eenmaal gedaan hoeven te worden. En als ze gedaan zijn, dan zijn ze klaar en dan hoef je er nooit meer naar om te kijken.

MailChimp starten

Voor mensen die gemakkelijk met MailChimp willen starten heb ik een startpakket. Dit startpakket houdt in dat ik alles doe wat maar eenmaal gedaan hoeft te worden:

checkmarkaccountinstellingen in orde maken

checkmarkbedrijfscorrespondentie opmaken

checkmarkeen inschrijfformulier op je website (op voorwaarde je WordPress gebruikt en anders even overleggen)

checkmarkadressenlijst importeren

checkmarkeen opmaakt template waar je keer-op-keer een nieuwsbrief mee kunt maken

checkmarkeen “welkom” e-mail die via MailChimp Automation verstuurd wordt naar je nieuwe abonnees

MailChimp starten: twee varianten

MailChimp starten kan ik je bieden in twee varianten. Achter de tabs kun je lezen hoe die varianten eruitzien en wat de verschillen zijn.

pijltje

nieuwsbrief starten
De eerste variant is een gewone nieuwsbrief.

Als je deze gewone nieuwsbrief wilt gaan versturen zet je nieuwe afbeeldingen en nieuwe tekst in je template en je verstuurt 'm.

Handmatig

Als je deze variant kiest maak je iedere keer opnieuw een unieke nieuwsbrief in een template dat ik voor je heb klaargezet.

Hoe je dit doet leer ik je.

Voorbeelden

Hieronder zie je voorbeelden van gewone nieuwsbrieven die handmatig zijn gemaakt.

collage nieuwsbrieven

Makkelijkste nieuwsbrief
De MailChimp RSS makkelijkste nieuwsbrief is een betaalbare oplossing voor mensen die weinig tijd hebben voor hun marketing.

Met de MailChimp RSS makkelijkste nieuwsbrief kun je alles wat je over MailChimp hebt gelezen vergeten, want je hoeft niets te kunnen: ik regel het voor je.

checkmarkDeze oplossing is dé oplossing voor iedereen die weinig tijd heeft voor marketing.

Voorbeelden

Kijk eens naar de afbeeldingen hieronder.  Een dergelijke nieuwsbrief kan ik voor je maken in de kleuren van jouw huisstijl.

collage rss

Verschil

Vermoedelijk zie je niets bijzonders aan deze nieuwsbrieven en zo is het ook: de makkelijkste nieuwsbrief verschilt zo weinig van een "gewone" nieuwsbrief dat je moet weten dat het een makkelijke nieuwsbrief is om het verschil te zien.

Dit is een oplossing waar je mee voor de dag kunt komen en die je problemen met MailChimp voor altijd verhelpt: om je nieuwsbrief te verzenden hoef je niet eens in te loggen in je account. Het gebeurt allemaal vanzelf.

Hoe vaak

Je bepaalt zelf hoe vaak je de makkelijkste nieuwsbrief wilt verzenden en wanneer je 'm wilt verzenden: de dag waarop je 'm wilt verzenden en de tijd waarop je 'm wilt verzenden. Dat stel ik eenmalig voor je in en daarna gaat het vanzelf.

Als je geen nieuwe content op je blog plaatst

Als je een keertje geen nieuwe content op je blog plaatst gebeurt er niets: je makkelijke nieuwsbrief wordt dan niet verzonden. Hij wacht tot het volgende verzendmoment en kijkt of je dan iets nieuws hebt geplaatst. Als je dan nog steeds niets hebt geplaatst, dan wacht hij weer tot het volgende verzendmoment.

Eens per dag om 8 uur 's avonds kijkt MailChimp even of je iets nieuws geplaatst hebt. En als dat zo is dan verstuurt hij je makkelijke nieuwsbrief de volgende dag.

Er wordt dus nooit een lege nieuwsbrief verstuurd want je nieuwsbrief wordt alleen verstuurd op voorwaarde dat je iets nieuws op je blog hebt geplaatst.

Extra teksten

Mogelijk wil je meer dan alleen je blog rondsturen. Bijvoorbeeld in iedere nieuwsbrief een stukje over jou en een wisselend stukje over je dienstenaanbod. Dat kan allemaal. Ik leer je hoe je dit kunt doen.

Les per Skype

Nadat ik één van deze varianten voor je gemaakt heb krijg je les per Skype om te leren hoe “het moet” met je nieuwsbrief. En omdat je na die les natuurlijk alles weer vergeten bent, krijg je toegang tot een korte online handleiding waarin je alles wat je vergeten bent even op kunt zoeken.

Dit startpakket is enorm tijdbesparend want alles dat maar eenmaal gedaan hoeft te worden doe ik voor je.

Investering

Een compleet MailChimp startpakket kost 375 euro excl. btw

Hiervoor krijg je:

checkmarkeen compleet ingericht accountMailChimp starten

checkmarkde bedrijfscorrespondentie die MailChimp naar aanleiding van acties van je abonnees gaat versturen netjes opgemaakt

checkmarkeen inschrijfformulier op je website

checkmarkeen template dat je telkens opnieuw kunt gebruiken of een RSS nieuwsbrief, allebei met netjes vertaalde kop- en voetteksten

checkmarkeen Skype-les waardoor je weet wat je daarna moet doen

checkmarktoegang tot een online handleiding om zaken op te zoeken of terug te lezen

contact

Recensies

Alles WP

AllesWP AllesWP.nl MailChimp startpakket, Nieuwsbrieven 26 april 2017

Judith van VirtueelPresent.nl verzorgt voor ons de nieuwsbrieven die via MailChimp lopen. Zij is Mailchimp expert en is een lopende encyclopedie als het gaat om settings, do’s en don’ts en weet razendsnel perfecte nieuwsbrieven op te zetten. Topwerk!

MailChimp starten was last modified: by
Marjolijn Engelhard

Marjolijn Engelhard marjolijnengelhard.nl MailChimp startpakket en WordPress 10 mei 2016

Als je in sneltempo een zelf in elkaar geknutselde website wil opplussen naar een professionele website met goede PR dan moet je bij Judith de Vries zijn. In korte tijd heeft ze mij door de digitale jungle heengeleid, zodanig dat die jungle ineens een redelijk overzichtelijk plantsoen blijkt te zijn.

Judith heeft daarbij een nieuwe theme op mijn website marjolijnengelhard.nl gezet en de CSS aangepast naar mijn wensen. Daarnaast heeft ze een “Makkelijke nieuwsbrief” opgezet en mij geleerd hoe ik die kan beheren.

En dit alles op een heldere wijze en met een prettige manier van communiceren. Een absolute aanbeveling.

MailChimp starten was last modified: by

Rinze Heininga havingness.nu MailChimp startpakket 7 mei 2013

Judith maakt waar wat ze zegt, denkt creatief mee en blijft trouw aan wat ze zeker weet. Geeft helder advies en laat je ook de ruimte. Ze is lekker scherp en heeft humor wanneer het nodig is. Heel prettig samenwerken en eindelijk heb ik eens prima nieuwsbrieven die nog hardstikke goed gelezen worden ook!

MailChimp starten was last modified: by

Contact

Als je in deze manier van MailChimp starten een oplossing voor jouw situatie ziet, neem dan contact met me op. Dan kunnen we verder praten.

pijltje

Expert korting

Omdat ik een erkende MailChimp expert ben heb je op basis van mijn factuur aanspraak op expert-korting. Dat betekent dat MailChimp je vrijstelt van abonnementskosten. Van deze regeling kun je éénmaal gebruik maken en daarna nooit weer. Natuurlijk kan dit alleen als je de betaalde versie van MailChimp gebruikt.

Een MailChimp account kun je hier aanmaken.

Kwalificaties
MailChimp starten was last modified: by