Mailchimp training maatwerk

Mailchimp training maatwerk

Al mijn Mailchimp trainingen zijn hands-on, een-op-een en op maat, want het gaat om jou en om hoe jij Mailchimp wilt gebruiken. Misschien is het voor jouw bedrijf een erg goed idee om dynamische content in te zetten. Misschien is het geen goed idee om te kiezen voor tags en kun je veel beter kiezen om groepen te gaan gebruiken. En misschien ook niet.

Wat je zou moeten doen verschilt per bedrijf. Wat een fantastische oplossing is voor het ene bedrijf, is voor een ander bedrijf gewoon onhandig. Een basistraining kan prima een standaard training zijn, maar zodra je meer wilt is een maatwerk training naar mijn idee de enige oplossing. Of je moet alles laten doen en als je net begint, kunt je ook kiezen voor een vliegende start.


Wat gaan we doen in jouw Mailchimp maatwerk training?

basiscursus Mailchimp

Wat we gaan doen hangt ervan af waar je nu bent als het om Mailchimp gaat en waar je naartoe wilt. We gaan daarom duidelijke leerdoelen afspreken. We spreken af wat jij na het volgen van de maatwerktraining kunt of weet. Bijvoorbeeld:

 • Je kent de verschillen tussen groepen en tags.
 • En je weet wanneer je zou moeten kiezen je audience in te delen in groepen en wanneer tags handiger zouden zijn.

In de offerte die je van me krijgt kun je lezen wat je na je training kunt of weet.

Hoe de Mailchimp maatwerk training werkt

We gaan “hands on” werken en ik maak je cursus op maat. Daarom moet ik weten hoe de situatie nu is en waar het naartoe moet. Hiervoor hebben we een voorgesprek.

We maken een afspraak voor een datum die minimaal 14 dagen in de toekomst ligt, zodat ik je cursus goed kan voorbereiden.

Ik geef deze cursus in mijn kantoor in Heiloo bij Alkmaar of online via vergadersoftware, maar in beide gevallen ga jij direct aan de slag. Na de cursus krijg je een week e-mail support en een handleiding over alles dat we besproken en gedaan hebben.

Basis training Mailchimp

Basis training Mailchimp op maat

Als je niet of nauwelijks met Mailchimp hebt gewerkt, dan ga ik basiskennis in je training verwerken. Maar als jij jarenlang wekelijks een nieuwsbrief maakt en een wildgroei aan audiences in je account hebt, dan krijg je een heel andere training. Dat is het grote voordeel van een Mailchimp maatwerk training: je gaat precies leren wat je nodig hebt.

Deze trainingen zijn op maat en gaan dus over jouw onderwerp. Maar er zijn dingen waar jij niet naar kunt vragen, juist doordat je de kennis mist. Daarom heb ik een frame, een houvast, en richtingaanwijzer.

En binnen deze frames maak ik jouw maatwerk training, in overeenstemming met de versie van Mailchimp die jij gebruikt.

Vooraf gaan we praten over de inhoud van jouw training, want ik wil precies weten hoe je Mailchimp wilt gebruiken. Dat praatje hoef jij niet klaar te hebben liggen (mag wel natuurlijk). Ik ga je gerichte vragen stellen, zodat ik weet wat ik in jouw training moet verwerken.

Wat moet er in jouw Mailchimp training zitten? Bijvoorbeeld hoe je een technisch goede nieuwsbrief maakt? Of misschien wil je er ook nog een automatische “welkom” e-mail bij? Wil je werken met de Customer Journey? Is je account al goed ingericht met groepen, segmenten en tags of gebruik je een heleboel lijsten?

Voor wie?

Deze basiscursus Mailchimp is voor mensen die met persoonlijke begeleiding willen starten met Mailchimp. Je in deze cursus echte basisdingen en na afloop kun je zonder zorgen een nieuwsbrief versturen, want je weet dan hoe het moet. Je krijgt achteraf ook een handleiding om dingen na te kunnen lezen en ik geef je na afloop een week e-mail support zodat je alle vragen die je later bedenkt gewoon kunt stellen.

Als je net met Mailchimp begint dan zou je beslist aandacht moeten schenken aan de basis. Dat kan via deze basistraining Mailchimp.

Wat je leert in deze basiscursus Mailchimp

Afhankelijk van hoe jij Mailchimp gaat gebruiken, zijn de volgende onderwerpen logische onderwerpen om te verwerken in jouw basiscursus Mailchimp.

 1. De account instellingen kunnen vinden en aanpassen
 2. Adressen uploaden
 3. Nieuwsbrief maken
 4. Een automatische “welkom” nieuwsbrief maken
 5. Daarnaast moet je het in je statistieken kunnen herkennen als er echt iets helemaal niet goed gaat.

Een-op-een maatwerk training

Dit is een een-op-een maatwerk training. Dat betekent dat de inhoud globaal vast staat omdat er nou eenmaal dingen zijn die je echt moet weten en waar je niet naar kunt vragen zolang je niet genoeg over Mailchimp weet. Ik wil daarom eerst even met je praten om uit te vinden wat er precies in jouw training moet zitten zodat je er optimaal profijt van hebt.

Maar ik snijd ook onderdelen toe op de manier waarop jij Mailchimp wilt gebruiken. En we werken “hands on”, je gaat direct aan de slag in je eigen account.

Deze training neemt een dagdeel in beslag en na afloop krijg je een handleiding en een week e-mail support voor de vragen die je na de training nog bedenkt. En als je een hele dag wilt komen, dan kun je deze training ook combineren met een andere training.

Groepen, segmenten en tags

Mailchimp maatwerk training over groepen, segmenten en tags

Werken met Mailchimp groepen, segmenten en tags gaat een stap verder dan de basiscursus Mailchimp.

Door je audience in te delen met groepen en tags en te werken met segmenten kun je alle adressen moeiteloos in hetzelfde audience bewaren.

Dit is een cursus van een dagdeel en je kunt ‘m combineren met de basiscursus Mailchimp. Achteraf krijg je een handleiding en een week e-mailsupport. Als je deze cursus over groepen, segmenten en tags combineert met de basiscursus krijg je in totaal 2 weken e-mail support achteraf. Genoeg om al je vergeten vragen te stellen.

Mailchimp groepen, segmenten en tags

Goed kunnen werken met Mailchimp groepen, segmenten en tags is noodzakelijk. Want als je dat niet kunt, dan kun je niet alle adressen op in hetzelfde audience plaatsen. En dan beperk je je mogelijkheden met Mailchimp.

Werken met tags lukt de meeste mensen en daar heeft Mailchimp de tags ook voor gemaakt. Aanvankelijk waren er alleen groepen en die waren voor de meeste mensen te lastig te hanteren.

Maar dat ga je nu wel leren, want werken met groepen heeft enorme voordelen t.o.v. werken met tags.

Meer dan basiskennis

Werken met groepen, segmenten en tags hoort ook bij de basis van Mailchimp, maar dit gaat verder dan de basiscursus. Toch kun je hier niet omheen als je meer wilt dan een nieuwsbrief naar je hele lijst sturen.

Alle adressen op dezelfde lijst en werken met een indeling binnen hetzelfde Audience is de kern van Mailchimp. En juist dit vinden de meeste mensen heel erg moeilijk. Maar het is niet echt moeilijk en als je een goede uitleg hebt gehad dan heb jij er ook geen moeite meer mee.

Als je gaat werken met groepen, segmenten en tags dan zul je tot je verrassing ontdekken dat je geen enkele moeite meer kost om alle adressen in hetzelfde Audience te zetten. Zonder een hele berg lijsten kun je heel gericht mailen naar elk deel van je lijst.

Dit is een hands-on training, we gaan direct aan de slag om je audience goed in te delen.

Voor wie is deze cursus zinvol?

Omdat groepen, segmenten en tags de kern van werken met Mailchimp vormt, zou eigenlijk iedereen die Mailchimp gebruikt hier goed mee moeten leren werken.

Maar je bent echt heel erg aan deze cursus toe als je nu ervaart”:

 • dat je te weinig audiences hebt
 • of als je “gehannes met lijsten” ervaart
 • of als je dezelfde nieuwsbrief naar meerdere lijsten wilt versturen en daarom met kopieen van nieuwsbrieven werkt.
 • maar ook als je ontdekt dat je nauwelijks overzicht hebt doordat je met meerdere audiences werkt

Juist als het water je tot de lippen staat en je van ellende overweegt te upgraden naar Mailchimp Premium, juist dan is deze cursus een veel betere en een veel goedkopere oplossing.

Ik ben een Mailchimp PRO partner en een erkende Mailchimp trainer. Ik leer je graag hoe het werkt.

Mailchimp Customer Journeys

Training Mailchimp Customer Journeys

Mailchimp customer journey

Als je wilt leren Mailchimp Customer Journeys te maken dan kan ik je dat leren in een maatwerk training Mailchimp van een halve dag. Dat kan in mijn kantoor in Heiloo bij Alkmaar, maar dat kan ook online met vergadersoftware. Je gaat direct aan de slag en ik leer je wat je moet doen en waarom dat zo is.

Wat je kunt gaan leren hangt af van de versie van Mailchimp die je gebruikt. Want om de volledige Customer Journey tot je beschikking te hebben, heb je Mailchimp Standard of Premium nodig. Als je een andere versie van Mailchimp gebruikt, dan heb je 4 journey points tot je beschikking.

Daarom: als je geld wilt steken in een training, dan vind ik het aan te raden dat je dan ook gaat upgraden zodat je er ook genoeg uit kunt halen.

Mailchimp Customer Journey

Wat is een Customer Journey

Een Customer Journey of Buyers Journey is de klantreis: het proces waar de klant doorheen gaat voorafgaande aan de aankoop.

Dit proces begint met het besef dat er een probleem, kans of uitdaging is en dat het beter kan. Daarna gaat de klant door verschillende fasen om uiteindelijk te beslissen te kopen. Of niet. Dit proces kun je begeleiden en versnellen door op het juiste moment e-mails te sturen met de juiste inhoud.

Door op het juiste moment een Customer Journey te starten kun je je omzet verhogen. Hoe vaker je dezelfde e-mails verstuurt, hoe beter je ze kunt optimaliseren en hoe meer ze gaan opleveren.

Maar salesfunnels hebben ook een bijzonderheid. Die bijzonderheid is dat het zomaar zou kunnen dat je lezers gaan kopen. Want daar deed je het voor. En dan is de rest van de serie niet meer relevant voor ze. Dat betekent dat een salesfunnel er om vraagt dat je mensen in en uit kunt sluiten. En dat kan met een Mailchimp Customer Journey.

Hoe je een Customer Journey maakt kan ik je leren in een training van een dagdeel. En als je het maken van een Customer Journey eenmaal “in de vingers” hebt, dan kun je gemakkelijk zelf een andere Customer Journey maken.

Training Mailchimp Customer Journey, voor wie?

Als je een oude versie van Mailchimp hebt (legacy versie) of als Mailchimp Essentials hebt, dan heb je maar een klein stukje van de Mailchimp Customer Journey tot je beschikking. Je hebt dan 4 journey points en daarmee kun je 2 e-mails versturen. Het lijkt mij een beetje jammer van je investering in deze Maatwerk training Mailchimp als je er zo weinig uit kunt halen. Maar als jij daar anders over denkt zul je mij daar niet over horen.

Als je Mailchimpt Standard of Premium gebruikt, dan heb je de complete Customer Journey tot je beschikking en dan is het zeker de moeite waard om ‘m goed te leren gebruiken.

Wat is een Customer Journey

Een Customer Journey of Buyers Journey is de klantreis: het proces waar de klant doorheen gaat voorafgaande aan de aankoop. Met e-mailmarketing kun je de e-mails die je klanten krijgen prachtig afstemmen op de fase van de kopersreis waar ze op dat moment zijn.

Maatwerk training Mailchimp met nazorg en handleiding

Na afloop van de training krijg je een handleiding op maat met daarin alles wat we besproken hebben, zodat e.e.a. na kunt lezen.

En je krijgt per dagdeel training een week nazorg over de besproken onderwerpen. Dus bij een training van een halve dag krijg je een week nazorg en bij een training van een hele dag krijg je 2 weken nazorg.

Dat betekent dat je dingen die dan ineens nog tegen komt gewoon kunt vragen. Je krijgt mijn antwoord per e-mail, of misschien een korte video, of plannen een korte sessie met vergadersoftware. Hoe we het doen hangt van je vraag af.

De handleiding en de nazorg zijn bij de prijs van de training inbegrepen.

avatar judith

Maak een afspraak

Maak een afspraak, dan kun je al je vragen stellen en met me overleggen wat er in jouw training moet zitten.

Reviews

Enorm geholpen

Wat een expert is Judith! Ze heeft ons enorm geholpen om binnen Mailchimp de weg te vinden met groepen, tags en segmenten. Geen vraag is te veel en overal heeft ze een oplossing voor. Heel fijn om met haar samen te werken. Bedankt Judith! Jannette E

inge barmentlo

Duidelijk en to the point

Bij Judith heb ik geleerd hoe ik een landingspagina maak, hoe ik automations opzet, wat voor automations handig zijn voor mijn bedrijf, hoe ik tags maak en gebruik. Het leuke is dat ik het meteen tijdens de 1 op 1 cursus in de praktijk bracht. Hierdoor heb ik veel geleerd.

Na de cursusdag ben ik zelf doorgegaan met automations maken. Ik had er vertrouwen in gekregen dat ik het kon. Judith weet superveel van Mailchimp, is een prettig humoristisch persoon. Lekker duidelijk en to the point, ik hou daarvan. Wil je een op maat gesneden cursus, dan raad ik je dat zeker aan. Inge Barmentlo, Bag-Again

Duidelijke en plezierige training

Judith geeft op een heldere en plezierige manier de training. Ik kreeg een training die volledig was toegespitst op de zaken die ik wilde leren van – in mijn geval – Mailchimp zodat ik deze direct kan toepassen in mijn werk. Als je snel veel wil leren over een van de tools waar Judith alles van weet dan kan ik je beslist aanraden om een training bij haar te boeken. S Helder, Clear In Company – Den Haag

Robin Driehuijs

Ik kan iedereen aanbevelen om een cursus bij Judith te volgen!

Judith heeft mij enorm goed geholpen om ons Mailchimp account zo efficiënt mogelijk in te zetten in ons marketingplan. Ze kan enorm goed passend advies geven, luistert goed naar jouw wensen en legt helder uit. Ik kan iedereen aanbevelen om een cursus bij Judith te volgen! Robin Driehuijs, Andalusië Fietsreizen

Caroline Schaay

Dankbaar voor de geweldige begeleiding

Ik heb een fantastische goede middag gehad met Judith. Als eerste kwam ik voor het opzetten van het RSS nieuwsbrieven systeem, dat was al heel snel geregeld. Daarnaast heeft Judith me ook nog geholpen met allerlei achterstallige chaos op te ruimen in mijn mailing systeem waardoor ik nu gemakkelijk verder kan. Ik ben heel dankbaar voor haar deskundige begeleiding en geduld. Ik heb nu eindelijk zin om er mee aan de slag te gaan. :-) Ik kan iedereen Judith de Vries aanraden. Caroline Schaay, Lifecoaching en Healing

Marieke van Nispen

Ik kan iedereen deze cursus aanbevelen

Ik heb de Mailchimp cursus voor professionals gevolgd bij Judith. Een cursus die heel goed aansloot bij mijn wensen, in eigen tempo opdrachten maken, zodat ik nog meer ervaring kreeg met Mailchimp. Sommige opdrachten waren makkelijk, maar er zaten ook behoorlijk pittige opdrachten tussen. Judith zet je aan het werk, geeft je een hint en laat je zelf tot het inzicht komen. Ik kan iedereen deze cursus aanbevelen. Marieke van Nispen

Frank Smeulders

Judith kent Mailchimp inside out

Judith kent Mailchimp inside out en is duidelijk in haar uitleg hierover. De 1 op 1 cursus was voor mij ideaal omdat alles wat je bespreekt en doet direct van toepassing is op je eigen bedrijf. Bovendien gaf ze nog een paar nuttige tips die niet meteen met Mailchimp te maken hadden, wat ik ontzettend op prijs stel. Bedankt Judith, je hebt me goed geholpen! Frank Smeulders

Tanja Cavaljé

Heel sterk is de persoonlijke begeleiding

Heel sterk is de persoonlijke begeleiding tijdens de cursus. […] Een ander sterk punt is de praktische toepasbaarheid van de tips, waardoor Mailchimp echt gaat leven. Tanja Cavaljé, vlinderss.nl

Waldien Burger

Koe bij de horens

Je ging erg voortvarend van start. Meteen de koe bij de horens. Heel goed! Flink tempo, waardoor we alles hebben kunnen behandelen en aan het eind wat meer tijd voor smalltalk hadden. Beter dan omgekeerd ;). Veel geleerd, kan nu zelf in het diepe. Bedankt. Waldien Burger, Netraam Woord Werk

Mailchimp Expert

Een Mailchimp expert is iemand die door Mailchimp erkend is als expert. In het verleden toen ik expert werd, was dat erg moeilijk, want toen moesten de experts zichzelf leren hoe Mailchimp werkte. Tegenwoordig biedt Mailchimp ook cursussen. Een Mailchimp PRO partner is iemand die een partnerschap met Mailchimp is aangegaan en die daarom onderwijs…

Lees meer >> Mailchimp Expert

Hoe of waar

Willibrordus Business Centrum in Heiloo

Deze trainingen maak ik voor jou op maat en je kunt ze volgen in mijn kantoor in het Willibrordus Business Centrum in Heiloo bij Alkmaar.

Het Willibrordus Business Centrum ligt op loopafstand van station NS Heiloo en je kunt er gratis parkeren. Route >>

Google Meet

Google Meet is vergadersoftware die je online gebruikt. Ik kan dan met je meekijken naar het scherm dat jij me wilt laten zien. Hier kun je lezen hoe Google Meet werkt. Dit is een fantastische oplossing als je ver van Heiloo gevestigd bent of als je liever geen tijd wilt besteden aan reizen.

Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden

Annuleren van een gereserveerde training kan kosteloos tot uiterlijk drie weken voor de dag van de training. Annulering tot één week voor de dag van de training kost je 50% van de overeengekomen prijs in verband met de voorbereidingen die dan al gemaakt zijn.

Bij annulering in de week vóór een training of op de dag zelf, ben je het gehele overeengekomen cursusbedrag verschuldigd. In deze situaties van drie weken tot aan de training mag je ook iemand (bijvoorbeeld een collega of partner) in jouw plaats sturen.


avatar judith

Maak een afspraak

Maak een afspraak, dan kun je al je vragen stellen en met me overleggen wat er in jouw training moet zitten.

Judith de Vries

Judith de Vries

Mailchimp PRO partner

Ik werkte voor het eerst met Mailchimp in 2011. In januari 2015 heeft Mailchimp me erkend als Mailchimp expert en nu ben ik Mailchimp PRO partner. Ik help je graag.


Scroll naar boven