Mailchimp training maatwerk

Mailchimp training maatwerk

Mailchimp training maatwerk

Al mijn Mailchimp trainingen zijn hands-on, een-op-een en op maat, want het gaat om jou en om hoe jij Mailchimp wilt gebruiken. Misschien is het voor jouw bedrijf een erg goed idee om dynamische content in te zetten. Misschien is het geen goed idee om te kiezen voor tags en kun je veel beter kiezen om te groepen te gaan gebruiken. En misschien ook niet.

Wat je zou moeten doen verschilt per bedrijf. Wat een fantastische oplossing is voor het ene bedrijf, is voor een ander bedrijf gewoon onhandig. Een basistraining kan prima een standaard training zijn, maar zodra je meer wilt is een maatwerk training naar mijn idee de enige oplossing.

Wat gaan we doen?

Ik heb geen idee wat we gaan doen ;) Wat we gaan doen hangt ervan af waar je nu bent als het om Mailchimp gaat en waar je naartoe wilt.

Als je niet of nauwelijks met Mailchimp hebt gewerkt, dan ga ik basiskennis in je training verwerken. Maar als jij jarenlang wekelijks een nieuwsbrief maakt en een wildgroei aan audiences in je account hebt, dan krijg je een heel andere training. Dat is het grote voordeel van een Mailchimp maatwerk training: je gaat precies leren wat je nodig hebt.

Deze trainingen zijn op maat en gaan dus over jouw onderwerp. Maar er zijn dingen waar jij niet naar kunt vragen, juist doordat je de kennis mist. Daarom heb ik een frame, een houvast, en richtingaanwijzer.

En binnen deze frames maak ik jouw maatwerk training, in overeenstemming met de versie van Mailchimp die jij gebruikt.

Vooraf gaan we praten over de inhoud van jouw training, want ik wil precies weten hoe je Mailchimp wilt gebruiken. Dat praatje hoef jij niet klaar te hebben liggen (mag wel natuurlijk). Ik ga je gerichte vragen stellen, zodat ik weet wat ik in jouw training moet verwerken.

Wat moet er in jouw Mailchimp training zitten? Bijvoorbeeld hoe je een technisch goede nieuwsbrief maakt? Of misschien wil je er ook nog een automatische “welkom” e-mail bij? Wil je werken met de Customer Journey? Is je account al goed ingericht met groepen, segmenten en tags of gebruik je een heleboel lijsten?

Mailchimp basiscursus

Basiscursus Mailchimp

Basiscursus Mailchimp

Als je net met Mailchimp begint dan zou je beslist aandacht moeten schenken aan de basis. Dat kan via deze basistraining Mailchimp.

Of je doet het nog eenvoudiger: ik heb ook een Mailchimp startpakket en dan maak ik alles voor je in orde dat eenmalig gedaan moet worden. Lees hier over het Mailchimp startpakket.

Wat leer je in de basiscursus Mailchimp

Afhankelijk van hoe jij Mailchimp gaat gebruiken, zijn de volgende onderwerpen logische onderwerpen om te verwerken in jouw basiscursus Mailchimp.

  1. De account instellingen kunnen vinden en aanpassen
  2. Adressen uploaden
  3. Nieuwsbrief maken
  4. Een automatische “welkom” nieuwsbrief maken
  5. Daarnaast moet je het in je statistieken kunnen herkennen als er echt iets helemaal niet goed gaat.

Audience management

audience management - groepen, segmenten en tags

Groepen, segmenten en tags

Werken met groepen, segmenten en tags hoort ook bij de basis van Mailchimp, maar dit gaat verder dan de basiscursus.

Alle adressen op dezelfde lijst en werken met een indeling binnen hetzelfde Audience is de kern van Mailchimp. En juist dit vinden de meeste mensen heel erg moeilijk. Maar het is niet echt moeilijk en als je een goede uitleg hebt gehad dan heb jij er ook geen moeite meer mee.

Als je gaat werken met groepen, segmenten en tags dan zul je tot je verrassing ontdekken dat je geen enkele moeite meer kost om alle adressen in hetzelfde Audience te zetten. Zonder een hele berg lijsten kun je heel gericht mailen naar elk deel van je lijst.

Customer journeys

Mailchimp automations gecertificeerd

Werken met Customer Journeys

Wat is een Customer Journey

Een Customer Journey of Buyers Journey is de klantreis: het proces waar de klant doorheen gaat voorafgaande aan de aankoop.customer journey

Dit proces begint met het besef dat er een probleem, kans of uitdaging is en dat het beter kan. Daarna gaat de klant door verschillende fasen om uiteindelijk te beslissen te kopen. Of niet. Dit proces kun je begeleiden en versnellen door op het juiste moment e-mails te sturen met de juiste inhoud.

Door op het juiste moment een Customer Journey te starten kun je je omzet verhogen. En hoe vaker je dezelfde e-mails verstuurt, hoe beter je ze kunt optimaliseren en hoe meer ze gaan opleveren.

Maar salesfunnels hebben ook een bijzonderheid. Die bijzonderheid is dat het zomaar zou kunnen dat je lezers gaan kopen. Want daar deed je het voor. En dan is de rest van de serie niet meer relevant voor ze. Dat betekent dat een salesfunnel er om vraagt dat je mensen in en uit kunt sluiten. En dat kan met een Mailchimp Customer Journey.

Hoe je een Customer Journey maakt kan ik je leren in een training van een dagdeel. En als je het maken van een Customer Journey eenmaal “in de vingers” hebt, dan kun je gemakkelijk zelf een andere Customer Journey maken.

Hiervoor heb je Mailchimp Standard of Premium nodig. Als je twijfelt of je de kosten van een upgrade er wel uit haalt, kun je eventueel eerst een analyse van je account laten doen. En dan kan ik je een indicatie of een upgrade de moeite waard is voor jou.

Maatwerk training Mailchimp met nazorg en handleiding

Na afloop van de training krijg je een handleiding op maat met daarin alles wat we besproken hebben, zodat e.e.a. na kunt lezen.

En je krijgt per dagdeel training een week nazorg over de besproken onderwerpen. Dus bij een training van een halve dag krijg je een week nazorg en bij een training van een hele dag krijg je 2 weken nazorg.

Dat betekent dat je dingen die dan ineens nog tegen komt gewoon kunt vragen. Je krijgt mijn antwoord per e-mail, of misschien een korte video, of plannen een korte sessie met vergadersoftware. Hoe we het doen hangt van je vraag af.

De handleiding en de nazorg zijn bij de prijs van de training inbegrepen.

Hoe of waar

Willibrordus Business Centrum Heiloo

Alle marketingtrainingen en -cursussen zijn in het Willibrordus Business Centrum in Heiloo bij Alkmaar of via vergadersoftware Google Meet. En uitaard kies jij waar we dit gaan doen, want het is jouw training. Voor de inhoud van de training maakt het niet uit wat je kiest want in een online training krijg je dezelfde inhoud…

Lees meer Willibrordus Business Centrum Heiloo

Mijn kantoor is gevestigd in een schitterend historisch gebouw dat de monumentenstatus heeft (serieus, ik verzin het niet). Dit gebouw ligt op een landgoed. Op het terrein ligt ook een restaurant waar we samen gaan lunchen (inbegrepen).

Meer over dit landgoed, parkeren, hoe je er mee de trein komt etc. kun je vinden op de pagina over marketing cursussen in Heiloo. Daar vind je ook verwijzingen naar locaties waar je kunt overnachten als je dat wilt. En hier kun je een routebeschrijving vinden.

Door erkende Mailchimp trainer

Ik ben een erkende Mailchimp trainer en ik kan je helpen met Mailchimp. Dit kan in de vorm van een training, maar als je het werk liever wilt uitbesteden kan dat vaak ook. En overzicht van alle mogelijkheden vind je hier.

Mailchimp Expert

Sinds januari 2015 ben ik door Mailchimp erkend als expert.

Hoe ik jou met Mailchimp kan helpen lees je op de pagina Mailchimp expert. Zowel als je het zelf wilt doen als wanneer je het wilt uitbesteden.

Lees verder Mailchimp Expert

Reviews

Patrick Kolijn

Met gevoel voor humor

Ik heb de 3 uur moeiteloos kunnen doorstaan. De luchtige, duidelijke en niet te vergeten professionele manier van instructie gaf mij het gevoel dat ik Judith al wat langer ken. Patrick Kolijn EPK *Deze review gaat over een basistraining Mailchimp.

Duidelijke en plezierige training

Judith geeft op een heldere en plezierige manier de training. Ik kreeg een training die volledig was toegespitst op de zaken die ik wilde leren van – in mijn geval – Mailchimp zodat ik deze direct kan toepassen in mijn werk. Als je snel veel wil leren over een van de tools waar Judith alles …

Duidelijke en plezierige training Lees verder »

Mango Travel

Kennis van zaken en no nonsens

In drie sessies heeft Judith ons geweldig geholpen met het onder de knie krijgen van het altijd lastige Mailchimp. Vooral praktisch en met een enorme ervaring aan kennis heeft ze tegelijk een aantal probleempjes met ons opgelost. Complimenten voor de training! En bedankt. Mango Travel

Tanja Cavaljé

Heel sterk is de persoonlijke begeleiding

Heel sterk is de persoonlijke begeleiding tijdens de cursus. […] Een ander sterk punt is de praktische toepasbaarheid van de tips, waardoor Mailchimp echt gaat leven. Tanja Cavaljé, vlinderss.nl *Dit gaat over de Mailchimp basiscursus die Tanja in het verleden online gevolgd heeft. Nu geef ik deze cursus een-op-een, zodat die persoonlijke begeleiding nog beter tot …

Heel sterk is de persoonlijke begeleiding Lees verder »

Waldien Burger

Koe bij de horens

Je ging erg voortvarend van start. Meteen de koe bij de horens. Heel goed! Flink tempo, waardoor we alles hebben kunnen behandelen en aan het eind wat meer tijd voor smalltalk hadden. Beter dan omgekeerd ;). Veel geleerd, kan nu zelf in het diepe. Bedankt. Waldien Burger, Netraam Woord Werk

Robin Driehuijs

Ik kan iedereen aanbevelen om een cursus bij Judith te volgen!

Judith heeft mij enorm goed geholpen om ons Mailchimp account zo efficiënt mogelijk in te zetten in ons marketingplan. Ze kan enorm goed passend advies geven, luistert goed naar jouw wensen en legt helder uit. Ik kan iedereen aanbevelen om een cursus bij Judith te volgen! Robin Driehuijs, Andalusië Fietsreizen – Alle trainingen zijn hands-on, …

Ik kan iedereen aanbevelen om een cursus bij Judith te volgen! Lees verder »

Caroline Schaay

Dankbaar voor de geweldige begeleiding

Ik heb een fantastische goede middag gehad met Judith. Als eerste kwam ik voor het opzetten van het RSS nieuwsbrieven systeem, dat was al heel snel geregeld. Daarnaast heeft Judith me ook nog geholpen met allerlei achterstallige chaos op te ruimen in mijn mailing systeem waardoor ik nu gemakkelijk verder kan. Ik ben heel dankbaar …

Dankbaar voor de geweldige begeleiding Lees verder »

Marieke van Nispen

Ik kan iedereen deze cursus aanbevelen

Ik heb de Mailchimp cursus voor professionals gevolgd bij Judith. Een cursus die heel goed aansloot bij mijn wensen, in eigen tempo opdrachten maken, zodat ik nog meer ervaring kreeg met Mailchimp. Sommige opdrachten waren makkelijk, maar er zaten ook behoorlijk pittige opdrachten tussen. Judith zet je aan het werk, geeft je een hint en …

Ik kan iedereen deze cursus aanbevelen Lees verder »

Frank Smeulders

Judith kent Mailchimp inside out

Judith kent Mailchimp inside out en is duidelijk in haar uitleg hierover. De 1 op 1 cursus was voor mij ideaal omdat alles wat je bespreekt en doet direct van toepassing is op je eigen bedrijf. Bovendien gaf ze nog een paar nuttige tips die niet meteen met Mailchimp te maken hadden, wat ik ontzettend …

Judith kent Mailchimp inside out Lees verder »

Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden Heiloo

Annuleringsvoorwaarden training in Heiloo

Annuleren van een gereserveerde training kan kosteloos tot uiterlijk drie weken voor de dag van de training. Annulering tot één week voor de dag van de training kost je 50% van de overeengekomen prijs in verband met de voorbereidingen die dan al gemaakt zijn. Bij annulering in de week vóór een training of op de …

Annuleringsvoorwaarden training in Heiloo Lees verder »

Aangepaste annuleringsvoorwaarden trainingen in Heiloo

Het Corona-virus raakt ons allemaal, dus ook de nare gevolgen vangen we samen op. Als je door angst, verkoudheid, snotteren, hoesten liever niet komt uit veiligheid voor je zelf en voor ons, geef een seintje en we annuleren in overleg zonder kosten. Als de wereld weer ‘terug naar normaal’ is, geldt de onderstaande regeling pas weer.

Annuleringsvoorwaarden met Google Meet

Annulering, normale voorwaarden en via Google Meet

Annuleren van een gereserveerde training kan kosteloos tot uiterlijk drie weken voor de dag van de training. Annulering tot één week voor de dag van de training kost je 50% van de overeengekomen prijs in verband met de voorbereidingen die dan al gemaakt zijn.

Bij annulering in de week vóór een training of op de dag zelf, ben je het gehele overeengekomen cursusbedrag verschuldigd. In deze situaties van drie weken tot aan de training mag je ook iemand (bijvoorbeeld een collega of partner) in jouw plaats sturen.

Judith de Vries

Judith de Vries

Helpt met marketing

Mailchimp PRO partner, MailerLite expert, Get Clients Now!™ facilitator en ook nog goed in SEO.