Mailchimp customer journey

Mailchimp Customer Journey maatwerk training

Als je wilt leren Mailchimp Customer Journeys te maken dan kan ik je dat leren in een maatwerk training Mailchimp van een halve dag. Dat kan in mijn kantoor in Heiloo bij Alkmaar, maar dat kan ook online met vergadersoftware. Je gaat direct aan de slag en ik leer je wat je moet doen en waarom dat zo is.

Wat je kunt gaan leren hangt af van de versie van Mailchimp die je gebruikt. Want om de volledige Customer Journey tot je beschikking te hebben, heb je Mailchimp Standard of Premium nodig. Als je een andere versie van Mailchimp gebruikt, dan heb je 4 journey points tot je beschikking.

Daarom: als je geld wilt steken in een training, dan vind ik het aan te raden dat je dan ook gaat upgraden zodat je er ook genoeg uit kunt halen.

Mailchimp Customer Journey

Wat is een Customer Journey

Een Customer Journey of Buyers Journey is de klantreis: het proces waar de klant doorheen gaat voorafgaande aan de aankoop.

Dit proces begint met het besef dat er een probleem, kans of uitdaging is en dat het beter kan. Daarna gaat de klant door verschillende fasen om uiteindelijk te beslissen te kopen. Of niet. Dit proces kun je begeleiden en versnellen door op het juiste moment e-mails te sturen met de juiste inhoud.

Door op het juiste moment een Customer Journey te starten kun je je omzet verhogen. Hoe vaker je dezelfde e-mails verstuurt, hoe beter je ze kunt optimaliseren en hoe meer ze gaan opleveren.

Maar salesfunnels hebben ook een bijzonderheid. Die bijzonderheid is dat het zomaar zou kunnen dat je lezers gaan kopen. Want daar deed je het voor. En dan is de rest van de serie niet meer relevant voor ze. Dat betekent dat een salesfunnel er om vraagt dat je mensen in en uit kunt sluiten. En dat kan met een Mailchimp Customer Journey.

Hoe je een Customer Journey maakt kan ik je leren in een training van een dagdeel. En als je het maken van een Customer Journey eenmaal “in de vingers” hebt, dan kun je gemakkelijk zelf een andere Customer Journey maken.

Training Mailchimp Customer Journey, voor wie?

Als je een oude versie van Mailchimp hebt (legacy versie) of als Mailchimp Essentials hebt, dan heb je maar een klein stukje van de Mailchimp Customer Journey tot je beschikking. Je hebt dan 4 journey points en daarmee kun je 2 e-mails versturen. Het lijkt mij jammer van je investering in deze maatwerk training Mailchimp als je er zo weinig uit kunt halen. Maar als jij daar anders over denkt zul je mij daar niet over horen.

Als je Mailchimpt Standard of Premium gebruikt, dan heb je de complete Customer Journey tot je beschikking en dan is het zeker de moeite waard om ‘m goed te leren gebruiken.Scroll naar boven