Home » Mailchimp Expert » Mailchimp training maatwerk » Mailchimp groepen segmenten en tags
groepen segmenten en tags

Mailchimp groepen segmenten en tags

Werken met Mailchimp groepen, segmenten en tags gaat een stap verder dan de basiscursus Mailchimp. Dit is een cursus van een dagdeel en je kunt ‘m combineren met de basiscursus Mailchimp. Achteraf krijg je een handleiding en een week e-mailsupport. Als je deze cursus over groepen, segmenten en tags combineert met de basiscursus krijg je in totaal 2 weken e-mail support achteraf. Genoeg om al je vergeten vragen te stellen.

Mailchimp groepen, segmenten en tags

Goed kunnen werken met Mailchimp groepen, segmenten en tags is noodzakelijk. Want als je dat niet kunt, dan kun je niet alle adressen op in hetzelfde audience plaatsen. En dan beperk je je mogelijkheden met Mailchimp.

Werken met tags lukt de meeste mensen en daar heeft Mailchimp de tags ook voor gemaakt. Aanvankelijk waren er alleen groepen en die waren voor de meeste mensen te lastig te hanteren.

Maar dat ga je nu wel leren, want werken met groepen heeft enorme voordelen t.o.v. werken met tags.

Mailchimp groepen, segmenten en tags

Werken met groepen, segmenten en tags hoort ook bij de basis van Mailchimp, maar dit gaat verder dan de basiscursus.

Alle adressen op dezelfde lijst en werken met een indeling binnen hetzelfde Audience is de kern van Mailchimp. En juist dit vinden de meeste mensen heel erg moeilijk. Maar het is niet echt moeilijk en als je een goede uitleg hebt gehad dan heb jij er ook geen moeite meer mee.

Als je gaat werken met groepen, segmenten en tags dan zul je tot je verrassing ontdekken dat je geen enkele moeite meer kost om alle adressen in hetzelfde Audience te zetten. Zonder een hele berg lijsten kun je heel gericht mailen naar elk deel van je lijst.

Dit is een hands-on training, we gaan direct aan de slag om je audience goed in te delen.

Voor wie is deze cursus zinvol?

Omdat groepen, segmenten en tags de basis van werken met Mailchimp vormt, zou eigenlijk iedereen die Mailchimp gebruikt hier goed mee moeten leren werken.

Maar je bent echt heel erg aan deze cursus toe als je nu ervaart”:

  • dat je te weinig audiences hebt
  • of als je “gehannes met lijsten” ervaart
  • of als je dezelfde nieuwsbrief naar meerdere lijsten wilt versturen en daarom met kopieen van nieuwsbrieven werkt.
  • maar ook als je ontdekt dat je nauwelijks overzicht hebt doordat je met meerdere audiences werkt

Juist als het water je tot de lippen staat en je van ellende overweegt te upgraden naar Mailchimp Premium, juist dan is deze cursus een veel betere en een veel goedkopere oplossing.

Ik ben een Mailchimp PRO partner en een erkende Mailchimp trainer. Ik leer je graag hoe het werkt.

Robin Driehuijs

Ik kan iedereen aanbevelen om een cursus bij Judith te volgen!

Judith heeft mij enorm goed geholpen om ons Mailchimp account zo efficiënt mogelijk in te zetten in ons marketingplan. Ze kan enorm goed passend advies geven, luistert goed naar jouw wensen en legt helder uit. Ik kan iedereen aanbevelen om een cursus bij Judith te volgen! Robin Driehuijs, Andalusië Fietsreizen

Hoe werkt het?

We gaan “hands on” werken en ik maak je cursus op maat. Daarom moet ik weten hoe de situatie nu is en waar het naartoe moet. Hiervoor hebben we een voorgesprek.

We maken een afspraak voor een datum die minimaal 14 dagen in de toekomst ligt, zodat ik je cursus goed kan voorbereiden.

Ik geef deze cursus in mijn kantoor in Heiloo bij Alkmaar of online via vergadersoftware, maar in beide gevallen ga jij direct aan de slag. Na de cursus krijg je een week e-mail support en een handleiding over alles dat we besproken en gedaan hebben.

Meer maatwerk trainingen

Maatwerk trainingen

Je kunt deze cursus ook combineren met een andere cursus zodat het een cursus van een dag wordt.

En als je er een cursus van een dag van maakt, dan krijg je achteraf 2 weken e-mail support.

Judith de Vries

Judith de Vries

Helpt met marketing

Mailchimp PRO partner, MailerLite expert, Get Clients Now!™ facilitator en ook nog goed in SEO.