Mailchimp free plan

Mailchimp free

MailChimp free plan: als je een startende ondernemer bent dan heb je meestal nog geen grote mailinglijst. Je mailinglijst levert ook nog niet direct geld op. MailChimp is dan een aantrekkelijk platform voor je e-mailmarketing. Mensen met kleine mailinglijsten, tot 2000 contacten, mogen er gratis gebruik van maken.


MailChimp free plan

Als je gebruik maakt van deze gratis versie van MailChimp – het free plan – heb je niet alle functies tot je beschikking. Maar je hebt bij de gratis versie wel de beschikking over alles wat je écht nodig hebt om je e-mailmarketing op te zetten.

Als je de forever free versie van MailChimp gebruikt kun je:

  • adressen verzamelen
  • één mailinglijst beheren
  • nieuwsbrieven maken met 5 verschillende templates
  • 1 e-mail versturen met Mailchimp Automation


Adressen verzamelen

Je krijgt alles wat je nodig hebt om adressen te verzamelen: het hosted sign-up forms, landingspagina’s en ook de app om offline adressen te verzamelen.


Mailinglijst beheren

Je krijgt ook alles om je e-mail lijst te beheren. En dat moet je ook doen, want anders ga je niet alleen betalen voor abonnees, maar ook voor uitgeschreven abonnees. Zorg er daarom voor dat je uitgeschreven adressen regelmatig archiveert.


Nieuwsbrieven maken in 5 templates

In Mailchimp Free kun je gebruik maken van 5 templates:

2 showcase templates

Deze templates vind je helemaal bovenaan bij de templates.

showcase 1 en 2
Twee showcase templates in Mailchimp Free

2 basic templates

Je hebt de beschikking over 2 basic templates, die vind je direct onder de showcase templatse, helemaal links.

voorbeeld basic template met achtergrondkleur
Basic template met achtergrondkleur
basic template over de volle breedte
Voorbeeld basic template over de volle breedte

Simple text

En je kunt gebruik maken van het simple text template.

Dit template vind je helemaal onderaan aan de rechterkant.

simple text

Als je graag een ander template wilt gebruiken dan moet je upgraden naar Mailchimp Essential, Standard of Premium.

Mailchimp free plan was last modified: by


Heb je genoeg aan de templates van Mailchimp Free?

Dat zijn leuke templates, maar de vraag is natuurlijk: heb je genoeg aan Mailchimp Free templates? Of ga je van ellende direct upgraden omdat je met deze templates geen leuke nieuwsbrief kunt maken?

Ik kan je geruststellen: je hebt absoluut genoeg aan deze templates. Het verschil met templates die je krijgt in de betaalde versies van Mailchimp is dat je in de betaalde versies templates met meer kolommen krijgt.

Maar … steeds meer mensen lezen hun nieuwsbrieven mobiel. En als je een Mailchimp template mobiel leest, dan schuiven de kolommen onder elkaar. Dus je hebt in de meeste gevallen niets aan een template met meer kolommen.


Waarom doet Mailchimp dit?

Ik sprak een keer iemand die het free plan te mooi vond om waar te zijn, want een bedrijf heeft immers een verdienmodel nodig?

Het is natuurlijk waar dat een bedrijf een verdienmodel nodig heeft. MailChimp heeft dat uiteraard ook nodig. Maar als je keek naar de inhoud van Mailchimp Free van voor 15 mei 2019 dan zou je dat haast niet geloven.

Dit is nu drastisch veranderd. Mailchimp Free is een heel eenvoudige probeerversie en als je meer wilt dan moet je upgraden. Maar dat hoef je voor de designs niet te doen.

Realiseer je dat het helemaal niet handig is om nieuwsbrieven te maken met meerdere kolommen. want 40-50% van de mensen leest mobiel en die kolommen schuiven dan onder elkaar. Dus 40-50% ziet helemaal niet dat jij meerdere kolommen gebruikt hebt. Maar meerdere kolommen kunnen je wel in de weg zitten bij de logische opbouw van je nieuwsbrief.


Free en MailChimp experts

Je krijgt bij het Free plan geen support van Mailchimp. Maar er is wel een grote kennisbank waar je zelf alles in kunt vinden.

En MailChimp heeft een speciaal deel van hun website gereserveerd voor  erkende MailChimp experts. Dit zijn zelfstandigen die zich verdiept hebben in de software van MailChimp. Je kunt deze mensen inhuren als je hulp nodig hebt. Een expert inhuren is natuurlijk niet gratis.

En voor nu heb ik ook een handleiding voor je. Daar zul je beslist ook ver mee komen.

pijltje

Mailchimp is niet altijd simpel en zeker als je net met Mailchimp begint kan het een flinke kluif zijn om het systeem te begrijpen. Als je hulp wilt lees dan verder op de pagina Mailchimp coaching. Daar bied ik je hulp per uur aan waarin we jouw probleem gaan oplossen.

Of, als je gewoon niet weet wat je doen moet en liever een cursus volgt, kijk dan bij de een-op-een basiscursus Mailchimp. Dan zorg ik voor zowel de vragen als antwoorden.


Gratis video cursus Mailchimp nieuwsbrief

Gratis cursus Mailchimp over:

Hoe maak je een nieuwsbrief met de inline editor

Ook geschikt voor Mailchimp starters.


Makkelijke nieuwsbrief

De Mailchimp inline editor is een makkelijke editor waar je prachtige strakke nieuwsbrieven mee maakt.

In deze gratis cursus neem ik je mee en vertel ik je hoe ik deze nieuwsbrief hiernaast gemaakt heb. Teksten, afbeeldingen buttons, alles is er en juist voor starters is dit een nieuwsbrief die je snel kunt leren maken.

Inclusief uitleg hoe je adressen kunt uploaden.

Mailchimp inline editor cursus

Je gaat naar de landingspagina


Je bent hier: Home » Mailchimp » Mailchimp free planMailchimp free plan was last modified: by

Mailchimp Free plan: de afbeelding is gemaakt door Manfred Steger


Mailchimp free plan was last modified: by