Mailchimp free plan

MailChimp free plan: als je een startende ondernemer bent dan heb je meestal nog geen grote mailinglijst. Je mailinglijst levert ook nog niet direct geld op. MailChimp is dan een aantrekkelijk platform voor je e-mailmarketing. Mensen met kleine mailinglijsten, tot 2000 contacten, mogen er gratis gebruik van maken.


MailChimp free plan

Als je gebruik maakt van deze gratis versie van MailChimp – het free plan – heb je niet alle functies tot je beschikking. Maar je hebt bij de gratis versie wel de beschikking over alles wat je écht nodig hebt om je e-mailmarketing op te zetten.

Als je de forever free versie van MailChimp gebruikt kun je:

  • adressen verzamelen
  • één mailinglijst beheren
  • nieuwsbrieven maken met 5 verschillende templates
  • 1 e-mail versturen met Mailchimp Automation

Waarom doet Mailchimp dit?

Ik sprak een keer iemand die het free plan te mooi vond om waar te zijn, want een bedrijf heeft immers een verdienmodel nodig?

Het is natuurlijk waar dat een bedrijf een verdienmodel nodig heeft. MailChimp heeft dat uiteraard ook. Maar als je keek naar de inhoud van Mailchimp Free van voor 15 mei 2019 dan zou je dat haast niet geloven. Dit is nu veranderd. Mailchimp Free is een heel eenvoudige probeerversie en als je meer wilt dan moet je upgraden.

Logisch en marketing mag ook geld kosten, want bij gezonde bedrijven levert marketing meer op dan het kost.


Free en MailChimp experts

Je krijgt bij het Free plan geen support van Mailchimp. Maar er is wel een grote kennisbank waar je zelf alles in kunt vinden.

En MailChimp heeft een speciaal deel van hun website gereserveerd voor  erkende MailChimp experts. Dit zijn zelfstandigen die zich verdiept hebben in de software van MailChimp. Je kunt deze mensen inhuren als je hulp nodig hebt. Een expert inhuren is natuurlijk niet gratis.

Ikzelf ben ook een erkende MailChimp expert en als je net gaat beginnen met MailChimp dan kan het startpakket dat ik aanbied interessant voor je zijn.  En het kan het goed zijn te weten dat je bij mij ook een Mailchimp cursus op maat kunt volgen. Deze cursussen geef ik op afstand, dus je hoeft er je huis niet voor uit. Hoe makkelijk is dat? En je kunt ook training Mailchimp bij me volgen in Heiloo bij Alkmaar.

Als je dit nu niet nodig hebt kan het toch zinvol zijn je in te schrijven voor mijn tips. Dan krijg je tips, maar dat niet alleen, je bewaart er ook mijn adres door. Met het oog op de toekomst. Voor het geval dat je me wel een keer nodig hebt.

En voor nu heb ik ook een handleiding voor je.

Daar zul je beslist ook ver mee komen.

De moeite waard om te delen?

Mailchimp free plan was last modified: by

Mailchimp Free plan: de uitgelichte afbeelding heb ik gemaakt met Canva.


Mailchimp free plan was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.