Forever free

Mailchimp free plan

MailChimp free plan: als je een startende ondernemer bent dan heb je meestal nog geen grote mailinglijst. Je mailinglijst levert ook nog niet direct geld op. MailChimp is dan een aantrekkelijk platform voor je e-mailmarketing. Mensen met kleine mailinglijsten, tot 2000 contacten, mogen er gratis gebruik van maken.

MailChimp free

Als je gebruik maakt van deze gratis versie van MailChimp – het free plan – heb je niet alle functies tot je beschikking. Maar je hebt bij de gratis versie wel de beschikking over alles wat je écht nodig hebt om je e-mailmarketing op te zetten.

Als je de forever free versie van MailChimp gebruikt kun je:

  • adressen verzamelen
  • één mailinglijst beheren
  • nieuwsbrieven maken met 5 verschillende templates
  • 1 e-mail versturen met Mailchimp Automation

Waarom MailChimp free

Ik sprak een keer iemand die het free plan te mooi vond om waar te zijn, want een bedrijf heeft immers een verdienmodel nodig?

Het is natuurlijk waar dat een bedrijf een verdienmodel nodig heeft. MailChimp heeft dat uiteraard ook, al zou je dat niet zeggen als je naar het free plan kijkt.

Maar het punt is: de meeste platforms die je kunt gebruiken voor je e-mailmarketing staan het je niet toe een lijst te uploaden als je gebruik maakt van een gratis versie.

Dus als je met lege handen bij MailChimp begint met het opbouwen van je lijst, dan is het voor de hand liggend dat je bij MailChimp blijft. Ook als je lijst gegroeid is en je over moet stappen op een betaald plan (dat ook niet duur is).

En dat maakt het voor MailChimp aantrekkelijk om kleine ondernemers een free plan aan te bieden. Als je eenmaal gebruik maakt van MailChimp ben je – ook als je lijst zoveel gegroeid is dat je gaat betalen – meestal niet gemotiveerd om ergens anders naartoe te gaan.

Het free plan is MailChimps “weggever”.


Free en MailChimp experts

Je krijgt bij het Free plan geen support van Mailchimp. Maar er is wel een grote kennisbank waar je zelf alles in kunt vinden.

En MailChimp heeft een speciaal deel van hun website gereserveerd voor  erkende MailChimp experts. Dit zijn zelfstandigen die zich verdiept hebben in de software van MailChimp. Je kunt deze mensen inhuren als je hulp nodig hebt. Een expert inhuren is natuurlijk niet gratis.

Ikzelf ben ook een erkende MailChimp expert en als je net gaat beginnen met MailChimp dan kan het startpakket dat ik aanbied interessant voor je zijn.  En het kan het goed zijn te weten dat je bij mij ook een Mailchimp cursus op maat kunt volgen. Deze cursussen geef ik op afstand, dus je hoeft er je huis niet voor uit. Hoe makkelijk is dat? En je kunt ook training Mailchimp bij me volgen in Heiloo bij Alkmaar.

Als je dit nu niet nodig hebt kan het toch zinvol zijn je in te schrijven voor mijn tips. Dan krijg je tips, maar dat niet alleen, je bewaart er ook mijn adres door. Met het oog op de toekomst. Voor het geval dat je me wel een keer nodig hebt. En voor nu heb ik ook een handleiding voor je. Daar zul je beslist ook ver mee komen.

Mailchimp free plan was last modified: by

Mailchimp free plan was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.