mailchimp goal verdwenen

MailChimp Goal verdwenen

MailChimp Goal verdwenen: bij je de betaalde versie van MailChimp kreeg je de beschikking over MailChimp Goal. Goal was een integratie waardoor er een wereld voor je open ging.

mailchimp goal verdwenen
Mailchimp Goal verdwenen

MailChimp Goal

Je plaatste een tracking code op je website en met behulp van die code kon MailChimp de activiteit van je abonnees op je website volgen. En aan die activiteit van je abonnees kon je een Automation workflow koppelen.


Automation

Met MailChimp Goal kon je een Automation workflow maken die getriggerd werd op het moment dat een abonnee een specifieke URL bezocht. Bij dezelfde workflow kon je ook meerder URLs als doel aanwijzen. Hierdoor kon je heel gerichte Automation workflows maken.


Gericht mailen

Gerichte e-mails zijn e-mails die aansluiten bij de interesses van je abonnees. E-mails die aansluiten bij de interesses van een abonnee doen het gewoonlijk stukken beter dan e-mails die je naar iedereen stuurt. Daarom deden deze Goal e-mails het vaak heel erg goed.

Gericht mailen is een intelligente manier om je prospects te benaderen. Maar dit is niet eenvoudig uit te voeren. MailChimp Goal is was hier een geweldig hulpmiddel bij. Je creëerde er volautomatische verkoopmachines mee.

Goal kostte niets extra, je kon deze mogelijkheid activeren zodra je de betaalde versie van MailChimp nam. Met Goal reageerde je volautomatisch op de interesses en de behoeften van je abonnee.


Goal verdwenen

Dit is allemaal verleden tijd want MailChimp heeft Goal op 2 mei 2017 teruggetrokken. Goal gaat vervangen worden door een nieuwe, verbeterde versie. Maar wanneer dat gaat gebeuren kan MailChimp niet zeggen.


Als je Goal al op je website hebt

Als je de tracking code van Goal al op je website hebt staan dan blijft hij werken. Maar je kunt geen nieuwe nieuwsbrieven meer maken waarbij je Goal activeert.

Je kunt wel een oude nieuwsbrief waarbij Goal al geactiveerd is kopiëren en er nieuwe teksten en nieuwe afbeeldingen in plaatsen. Goal blijft dan voor je werken.

Als je een nieuwsbrief kopieert, moet je er wel rekening mee houden dat je de social cards die je er ooit ingezet hebt niet kunt vervangen. Het lijkt alsof dat wel kan, maar als Open Graph ze heeft opgepikt dan laat hij ze niet meer los.

MailChimp Goal verdwenen was last modified: by
MailChimp Goal verdwenen was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.