Mailchimp handleiding

Mailchimp handleiding

MailChimp handleiding: SaaS

MailChimp is een jong bedrijf en nog volop in ontwikkeling. Dat heeft als gevolg er op het platform van MailChimp regelmatig veranderingen en verbeteringen zijn.

MailChimp is een SaaS product, ofwel Software as a Service. Je hoeft niets te installeren, de software staat op de website van MailChimp en je verstuurt je nieuwsbrief vanaf het platform van MailChimp.


MailChimp: 3 versies

MailChimp heeft 3 versies:

  • een gratis versie
  • een betaalde versie
  • en Pro versie met extra mogelijkheden

Gratis versie

De gratis versie bied je genoeg mogelijkheden om een mailinglijst te beheren en mooie nieuwsbrieven te vesturen. Je kunt de gratis versie gebruiken tot je meer dan 2000 abonnees hebt of tot je functies wilt gaan gebruiken die bij de betaalde versie horen. MailChimp Automation is tegenwoordig ook beschikbaar bij de gratis versie.

Mailchimp gratis
Mailchimp forever free

Betaalde versie

De betaalde versie geeft een paar extra’s zoals een eigen URL en een hulpje om de optimale verzendtijd te bepalen. Erg handig, maar ik heb het jaren zonder deze luxe gedaan en dat ging ook prima.

Op dit blog staat een groot artikel met daarin alles wat je wilt weten over de kosten en de betaling aan Mailchimp.

Mailchimp betaald
Lees meer over Mailchimp betaald

MailChimp Pro

MailChimp Pro is een ander verhaal. De Pro-versie biedt een enorme uitbreiding waardoor je veel gerichter kunt mailen. Je krijgt meer mogelijkheden om gegevens over je abonnees te bewaren en je krijgt uitgebreidere statistieken. Maar om hier voordeel van te hebben moet je een echt grote mailinglijst hebben en zolang je die niet hebt, heb je MailChimp Pro niet nodig.

Mailchimp Pro
Lees meer over Mailchimp Pro

MailChimp handleiding: hulp en support

De software van MailChimp is niet altijd gemakkelijk in het gebruik. Zeker als je een ingewikkelde structuur hebt bedacht kan het lastig worden. MailChimp weet dat zelf ook, daarom biedt MailChimp op meerdere manieren hulp:

  • kennisbank
  • helpdesk
  • experts

Mailchimp kennisbank

Mailchimp heeft een uitgebreide kennisbank die je kunt raadplegen. In deze kennisbank vind je bergen artikelen en massa’s video’s. Je kunt deze kennisbank bereiken als je bent ingelogd in je account (rechts boven “help”) maar je kunt ook gewoon de zoekmachine van Google gebruiken.

Mailchimp experts

Daarnaast heeft Mailchimp een Experts Directory. Hier vind je profielen van mensen die je kunnen helpen met de software. Je kunt ook van de diensten van deze mensen gebruik maken als je de gratis versie van Mailchimp gebruikt en je zit dan ook niet aan het Engels vast want er zijn experts in alle talen. Deze Mailchimp experts zijn zelfstandigen en hun diensten moet je dus betalen.

Mailchimp diensten

Ik ben zelf een Mailchimp expert en ik heb een uitgebreid aanbod van diensten. O.a. korte cursussen met vergadersoftware en een training op maat voor jou alleen.

Wat klanten vinden

4.8
4,8 rating
4.8 out of 5 stars (based on 18 reviews)
Excellent78%
Very good22%
Average0%
Poor0%
Terrible0%
Mailchimp expert
Mailchimp expert diensten

Terug naar de inhoudsopgave

Mailchimp handleiding was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen: via SEO organische zoekresultaten en met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Door Yoast en Hubspot gecertificeerd.