Mailchimp landingspagina

Mailchimp landingspagina's

Voor het laatst bijgewerkt:

Mailchimp landingspagina’s vind je bij de campaigns. Mailchimp heeft mooie landingspagina’s. En deze landingspagina’s kunnen een lastig probleem eenvoudig maken. Daar wil ik hier iets over vertellen. Dat lastige probleem is het “gehannes” met lijsten.

Landingspagina’s zijn beschikbaar in iedere versie van Mailchimp.

En het gebruiken van Mailchimp landingspagina’s kost niets extra, ze zijn inbegrepen bij het tarief dat je Mailchimp betaalt en ook beschikbaar in de gratis versies van Mailchimp.


Mailchimp landingspagina:

Indexatie

Voor je een landingspagina van Mailchimp in gebruik neemt is belangrijk dat je je realiseert dat Mailchimp landingspagina’s niet geïndexeerd worden. Dat betekent dat ze niet in de zoekresultaten komen. Je moet je bezoekers er daarom actief naartoe sturen, mensen komen er niet vanzelf.

Dit lijkt een nadeel, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ik bedoel hiermee dat alles vergankelijk is, ook jouw belangstelling voor de landingspagina. Dus waarschijnlijk gooi je ‘m ooit weer weg. Maar deze landingspagina staat waarschijnlijk niet op je eigen domein en dat betekent dat je geen redirect kunt maken.

Om helemaal zeker te weten dat deze landingspagina’s echt niet geïndexeerd worden heb ik dit nog even nagevraagd bij Mailchimp en het is echt waar: geen indexatie.


Mailchimp landingspagina

De voordelen

Een groot voordeel van een landingspagina op een e-mail platform is dat die pagina aan het hele systeem van het e-mail programma vast zit waardoor je snel, gemakkelijk en direct kunt opvolgen.

Het grote probleem met Mailchimp

Het grote probleem dat de meeste mensen met Mailchimp ervaren is “gehannes met lijsten”.

Het is bij Mailchimp belangrijk dat je al je adressen op dezelfde lijst hebt staan i.v.m. het goed kunnen verwerken van afmeldingen en met het voorkomen van onnodig hoge kosten.

Maar als je het hosted signup form van Mailchimp gebruikt, dan is het erg ingewikkeld om het bij die ene lijst te houden. Want als mensen die al op je lijst staan zich daar inschrijven, dan krijgen ze een foutmelding.

Daar is wel iets aan te doen, maar daarvoor moet je technisch knutselen. Op gebruikersniveau kan het dus niet. Dus dat los je op met een plugin, maar die moet je dan wel goed kunnen configureren. En als jij niet handig bent met de pc, is ook dit een obstakel.

Daar kan ik je mee helpen en dat doe ik graag.

Landingspagina’s lossen dit probleem op

Door een landingspagina van Mailchimp te gebruiken kun je het probleem van het “gehannes met lijsten” oplossen. Want als bestaande abonnees zich op een landingspagina inschrijven, dan krijgen ze geen foutmelding.

Opvolgen

Je wilt die mensen natuurlijk niet alleen op je lijst hebben, je wilt ze ook iets toesturen. Bijvoorbeeld een e-book. En dat e-book moet alleen naar die groep mensen en niet naar iedereen.

Ook dat kun je vrij eenvoudig regelen met een landingspagina. Want je kunt aan de adressen die zich inschrijven via je landingspagina een tag toevoegen.

Tag toevoegen

Een tag aan een landingspagina toevoegen doe je vlak voor je de pagina publiceert. Dat is dezelfde pagina waar je ‘m een naam geeft, een URL geeft en je audience kiest.

Als je het audience gekozen hebt klik je het plusje aan om een tag te kiezen.

Plusje aanklikken om een tag te kiezen

Aan het segment van adressen die de unieke tag hebben kun je een Automation workflow koppelen zodat je deze mensen een e-book kunt sturen dat uitsluitend verstuurd wordt naar de mensen die zich op die ene specifieke landingspagina hebben ingeschreven.

Create campaign – Email – Automated – Email subscribers when they are tagged.

Tracking en opvolgen

Op landingspagina’s van Mailchimp heb je de volgende mogelijkheden voor statistieken en opvolgen

  • Tracking met Mailchimp en opvolgen met Mailchimp
  • Google Analytics
  • Facebook pixel
tip

Mailchimp landingspagina maken

Als je een landingspagina gaat maken dan zie je een heleboel “voorgekookte” landingspagina’s staan. En als je daarmee aan de slag gaat dan valt het lelijk tegen. Want juist in die mooie templates zitten een heleboel ankerlinks, waardoor ze lastig te bewerken zijn.

En als je eigen afbeeldingen er in wilt zetten, dan valt het ook nog tegen wat er over blijft van die mooie lay-out.

Ik raad je daarom aan om te beginnen met een simpele landingspagina. De eenvoudig te bewerken landingspagina’s vind je op de onderste regel op de pagina waar de templates staan. En de landingspagina die ik het makkelijkste te bewerken vind is het template “Grow your list”.

Mailchimp landingspagina
Grow your list: middelste template

Ik weet het, dit template ziet er lang niet zo spectaculair uit als de templates op de bovenste regel. Maar daar kun je heel makkelijk iets aan doen. Je kunt het je eigen kleuren geven en je kunt je eigen afbeeldingen toevoegen. Je kunt het template zelfs een achtergrondafbeelding geven. Net wat je wilt.

Maar het belangrijkste van dit template: er zitten geen ankerlinks in, er zitten geen onverwachte verrassingen in waardoor iets links blijft staan dat je rechts wilt hebben of andersom.

Mijn tip: begin eenvoudig. Als je een eenvoudig template in de vingers hebt, dan heb je in dat proces zoveel geleerd dat je daarna een moeilijker template kunt proberen.


Mailchimp landingspagina

Kosten van een landingspagina

Landingspagina’s kosten meestal geld, maar bij Mailchimp niet. Ongeacht welke versie van Mailchimp je gebruikt, je krijgt er gratis landingspagina’s bij. En je kunt een Mailchimp landingspagina ook kosteloos op je eigen (sub)domein zetten.

pijltje

Uurtje hulp met Mailchimp

Moeilijkheden met Mailchimp? Met een korte privé cursus van een uurtje met vergadersoftware kom een heel eind.

Of lees hier verder in de handleiding Mailchimp.


Voor het laatst bijgewerkt:

Mailchimp training of cursus

cursus mailchimp

Dat gaat allemaal veel sneller dan door een blog ploeteren.

Je bent hier: Home » Mailchimp » Mailchimp Audiences » Mailchimp landingspagina

Je mag dit artikel gerust delen of doorsturen:


Mailchimp landingspagina was last modified: by

Landingspagina’s van Mailchimp: met dank aan Clker-Free-Vector-Images voor de afbeelding.

Mailchimp landingspagina was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *