Mailchimp mobiel

Mailchimp mobiel

Geschatte leestijd: 3 minuten

Mailchimp mobiel

Rond 40% tot 50% van je abonnees leest je nieuwsbrief op een mobiel apparaat. Daarom is het zaak dat je nieuwsbrief responsive is. Mailchimp nieuwsbrieven zijn responsive, op voorwaarde dat je ze maakt zoals het hoort. Je moet er met name op letten dat je afbeeldingen in een blok voor afbeeldingen zet.

Mailchimp mobiel

Je kunt de opmaak van mobiele versie zelf bepalen.

Maar de instellingen zoals MailChimp het gedaan heeft zijn erg goed, dus wat mij betreft hoef je hier niets aan te doen. Maar als je er iets aan wijzigen wilt kun je hieronder lezen hoe je dit kunt doen.

mobiel stijlen

Mailchimp mobiel: headings

Headings zijn kopjes. Op het screenshot hieronder zie je 2 kopjes staan, maar als je op MailChimp even verder scrolt dan krijg je er 4 te zien.

Mobiel heading

Je kunt hier het formaat van de kopjes veranderen en daarnaast de regelafstand: normaal, krap, anderhalf, dubbel.

Daarna ga je aan de slag met de boxed text, de preheader, de header, de body en de fo0ter.

Dunnetjes overdoen

Alles wat je hiervoor gedaan hebt bij de opmaak van je nieuwsbrief doe je hier dus nog eens dunnetjes over voor de mobiele versie van je nieuwsbrief.

Maar wat echt belangrijk is, is dat je de letters van de mobiele versie van je nieuwsbrief niet te klein maakt. Mailchimp heeft ze groot genoeg ingesteld.

Mailchimp mobiel

Mailchimp mobiel is dus al gewoon goed ingesteld en in principe hoef je daar niets aan te doen. Maar als je dat beslist wilt, kun je de opmaak veranderen. Net wat je wilt.

Ik ben een erkende Mailchimp expert en ik kan je uitstekend helpen met Mailchimp. Hier vind je een overzicht van de soorten hulp die ik je kan bieden. En voor hulp hoef je niet beslist alles uit handen te geven of een cursus te volgen. Ik doe ook projecten en je kunt ook een uur hulp inkopen.

Gratis Mailchimp tips

Met handige checklist voor nieuwsbrieven!Privacybeleid

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Gepubliceerd op: 31-8-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 9-1-2022