Mailchimp Nederlands instellen

Mailchimp Nederlands instellen

Bijgewerkt op 1 december 2023

Mailchimp Nederlands instellen gaat anders dan je zou verwachten. Standaard staat de taal bij Mailchimp ingesteld op Engels, maar je kunt de taalinstellingen wijzigen. Je zou verwachten dat de taalinstellingen voor het hele account gelden. Maar dat is in niet zo. Je kunt per audience een taal instellen. Je kunt Mailchimp dus meertalig maken.

Mailchimp Nederlands instellen

Voor je nieuwsbrief hoef je niets in te stellen. De taal stel je in voor één audience. Voor je nieuwsbrief hoef geen taal in te te stellen. Je nieuwsbrief is gekoppeld aan je adressenlijst en heeft daardoor automatisch dezelfde taalinstellingen als het audience. Als je Mailchimp gebruikt kun je daardoor niet alleen verschillende doelgroepen mailen in hun eigen taal, je lezers kunnen zich ook inschrijven in hun eigen taal.


Hoe je in Mailchimp de taal instelt

Lees hier de stappen die je moet volgen om de taal in te kunnen stellen.

taal instellen signup forms

Benodigde tijd: 5 minuten

Zo verander je de taal in Mailchimp

 1. Kies in het hoofdmenu voor Audience

  Het hoofdmenu staat links.

 2. Kies nu voor Signup forms

  Dat staat ook links.

 3. Kies nu voor Form builder

  Dat is de bovenste keuze

 4. Tabblad Translate it

  Er staan 3 tabbladen: Build it, Design it en Translate it.

 5. Taal kiezen

  Hier kun je in het dropdown de taal kiezen.

Auto translate

Je ziet daar ook nog een vakje staan: Auto-translate. Als je dat vakje aanvinkt dan past de taal van het formulier zich aan aan de taalinstellingen van de browser van de lezer.

Dat kan handig zijn als je voor een internationaal gezelschap schrijft. Maar in het algemeen raad ik je af om dit vakje aan te vinken want dit geeft geen mooie vertalingen. En je Nederlandse formulier krijgt dan ook vertalingen van de kwaliteit van Google Translate. Update: Mailchimp heeft een bug in meertaligheid.

Alles in het Nederlands

En als je nu niet gevonden hebt wat je zoekt, dan wil je waarschijnlijk alles in het Nederlands. Dat doe je niet bij Mailchimp, dat doe je in je browser. Verander de taalinstellingen in je browser en je krijgt alles in het Nederlands. Maar als je dit in Google Chrome doet, dan kanhet gebeuren dat je ontdekt dat Mailchimp woorden in je nieuwsbrief verandert.

Ik keek laatst met iemand mee in het account. Zij had de taal van de browser aangepast. Dat had als gevolg dat de voettekst in het Nederlands stond. Dat is allemaal leuk en aardig, maar als je een tekst die je gaat versturen door de browser laat vertalen, dan misleid je jezelf. Want je lezers ziet de oorspronkelijke taal.

En terwijl jij aan de nieuwsbrief aan het werk bent kun je niet zien welke teksten je vertaald hebt en welke niet. Bovendien wordt alles er beslist niet duidelijker door, want dan krijg je de vreemdste vertalingen. En om dan te weten waar het over gaat, moet je het eerst weer in het Engels vertalen. En dit zijn nog maar de simpele problemen. Maar ik zie ook regelmatig dat Mailchimp woorden verandert als de browser automatisch vertaalt.

Daarom: gebruik Auto translate liever alleen als je voor een internationaal gezelschap schrijft en zet de taal van je browser liever niet op Nederlands, zodat je zicht houdt op wat je precies gaat versturen.

Mailchimp taal instellen

Je vindt de taalinstellingen dus niet ergens bij de instellingen van het account. Want je stelt de taal in per audience. Je vindt de taalinstellingen bij de instellingen van je mailinglijst. En dat zou ook niet anders kunnen. Want de account instellingen gelden voor het hele account. Maar Mailchimp is nou juist zo uniek omdat je in hetzelfde account de lijsten van meerdere bedrijven kunt herbergen, doordat die lijsten niet met elkaar communiceren. Daarom stel je de taal voor ieder audience apart in.

Wat je wel bij de accountinstellingen vindt zijn de instellingen voor datum, tijd en valuta. Want die instellingen gelden wel voor je hele account.

Heb je lang moeten zoeken voor je de antwoorden op deze pagina gevonden had? Dat vraag ik je want zoeken naar antwoorden kost tijd en je tijd is geld waard. Mogelijk ben je goedkoper uit als je een training bij me volgt. Want ik heb al deze antwoorden paraat en je moet natuurlijk meer doen dan Mailchimp in het Nederlands instellen.

, ,


Scroll naar boven