Mailchimp Nederlands instellen

Mailchimp Nederlands instellen

Geschatte leestijd: 4 minuten

Mailchimp Nederlands instellen

Mailchimp Nederlands instellen gaat anders dan je zou verwachten. Standaard staat de taal bij Mailchimp ingesteld op Engels, maar je kunt de taalinstellingen wijzigen. Je zou verwachten dat de taalinstellingen voor het hele account gelden. Maar dat is in niet zo. Je kunt per audience een taal instellen. Je kunt Mailchimp dus meertalig maken.

Mailchimp Nederlands instellen

Taal instellen per audience

Mailchimp Nederlands instellen

De taal stel je in voor één audience. Voor je nieuwsbrief hoef geen taal in te te stellen. Je nieuwsbrief is gekoppeld aan je adressenlijst en heeft daardoor automatisch dezelfde taalinstellingen als de lijst.

Als je Mailchimp gebruikt kun je daardoor niet alleen verschillende doelgroepen mailen in hun eigen taal, je lezers kunnen zich ook inschrijven in hun eigen taal.

Mailchimp Nederlands instellen

Hoe je de taal instelt

Mailchimp Nederlands instellen

Lees hier de stappen die je moet volgen om de taal in te kunnen stellen.

taal instellen signup forms

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zo verander je de taal in Mailchimp

 1. Kies in het hoofdmenu voor Audience

  Het hoofdmenu staat links.

 2. Kies nu voor Signup forms

  Dat staat ook links.

 3. Kies nu voor Form builder

  Dat is de bovenste keuze

 4. Tabblad Translate it

  Er staan 3 tabbladen: Build it, Design it en Translate it.

 5. Taal kiezen

  Hier kun je in het dropdown de taal kiezen.

Auto translate

Je ziet daar ook nog een vakje staan: Auto-translate. Als je dat vakje aanvinkt dan past de taal van het formulier zich aan aan de taalinstellingen van de browser van de lezer.

Dat kan handig zijn als je voor een internationaal gezelschap schrijft. Maar in het algemeen raad ik je af om dit vakje aan te vinken want dit geeft geen mooie vertalingen. En je Nederlandse formulier krijgt dan ook vertalingen van de kwaliteit van Google Translate.

Mailchimp Nederlands instellen

Alles in het Nederlands

Mailchimp taal instellen: alles in het Nederlands

En als je nu niet gevonden hebt wat je zoekt, dan wil je waarschijnlijk alles in het Nederlands. Dat doe je niet bij Mailchimp, dat doe je in je browser. Verander de taalinstellingen in je browser en je krijgt alles in het Nederlands.

Taal van de browser aanpassen

Ik keek laatst met iemand mee in het account. Zij had de taal van de browser aangepast. Dat had als gevolg dat de voettekst in het Nederlands stond. Dat is allemaal leuk en aardig, maar als je een tekst die je gaat versturen door de browser laat vertalen, dan misleid je jezelf. Want je lezers ziet de oorspronkelijke taal.

En terwijl jij aan de nieuwsbrief aan het werk bent kun je niet zien welke teksten je vertaald hebt en welke niet. Bovendien wordt alles er beslist niet duidelijker door, want dan krijg je de vreemdste vertalingen. En om dan te weten waar het over gaat, moet je het eerst weer in het Engels vertalen.

En dit zijn nog maar de simpele problemen. Maar ik zie ook regelmatig dat Mailchimp woorden verandert als de browser automatisch vertaalt.

Daarom: gebruik Auto translate liever alleen als je voor een internationaal gezelschap schrijft en zet de taal van je browser liever niet op Nederlands, zodat je zicht houdt op wat je precies gaat versturen.

Marloes: Een boost voor je actieplan

Helder werkproces waarin ik direct hulp krijg m.b.t. alle vragen die leven bij mij over Mailchimp. Met concrete adviezen zorgt deze opheldering er voor dat ik weer verder kan met het uitvoeren van mijn mailings naar de klanten. Een stap die het bedrijf weer veel kan opleveren. Top, dankjewel Judith!

Aanbeveling voor de Mailchimp helpdesk

Mailchimp Nederlands instellen

Niet bij de account instellingen

Niet bij de account instellingen

Je vindt de taalinstellingen dus niet ergens bij de instellingen van het account maar bij de instellingen van je mailinglijst.

Wat je wel bij de accountinstellingen vindt zijn de instellingen voor datum, tijd en valuta. Want die instellingen gelden wel voor je hele account.

Mailchimp is natuurlijk niet het simpelste e-mailplatform dat er op het web te vinden is. Dat had je vast al ontdekt.

De handleiding Mailchimp kan je helpen.

En ik ben een erkende Mailchimp expert. ik kan je ook helpen.

Gratis Mailchimp tips

Met handige checklist voor nieuwsbrieven!Privacybeleid

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert

MailerLite expert

en ook nog goed in SEO

Gepubliceerd op: 9-12-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 30-11-2021

Categorieën en tags bij dit bericht