""

Mailchimp nieuwsbrief inplannen

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Een Mailchimp nieuwsbrief inplannen is een goed idee. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je je nieuwsbrief altijd volgens een vast ritme verstuurt. Op een vaste dag en op een vaste tijd.

Het is handig om de plan functie van Mailchimp hiervoor te gebruiken. De planfunctie is beschikbaar in alle betaalde versies van Mailchimp. Als je Mailchimp Free gebruikt kun je de verzending niet uitstellen, het is dan alles of niets.

Mailchimp nieuwsbrief inplannen

Het is belangrijk om je nieuwsbrief volgens een vast ritme te verzenden. Je ontvangers leren hierdoor wanneer je nieuwsbrief komt. Als je goede content aanbiedt, dan gaan je ontvangers naar je nieuwsbrief uitkijken en erop rekenen dat hij komt.

En als je ontvangers gaan uitkijken naar je nieuwsbrief, dan zal hij vaker geopend worden. Daarom is het aan te raden je nieuwsbrief altijd op een vaste dag en een vaste tijd te verzenden. Dat gaat het beste als je hier de functie Schudule voor gebruikt, ook als je niet met vakantie gaat.

Nieuwsbrief inplannen

Als je nieuwsbrief klaar is klik je op Save & Close.

Op de pagina waar je dan bent zie je alle gegevens van je nieuwsbrief staan:

  • Naar wie je gaat versturen
  • De afzender
  • De regel die mensen in de mailbox zien
  • En een afbeelding van je nieuwsbrief.

Mailchimp inplannen

Bovenaan deze pagina zie je 3 mogelijkheden staan:

  • Finish later (als je er eventueel nog iets aan veranderen wilt of als je Mailchimp Free gebruikt en op een andere dag of tijd wilt verzenden.
  • Een knop: Schedule
  • En een knop: Send

Als je op de knop Send klikt kun je een datum en een tijd kiezen.

nieuwsbrief inplannen
Verzenddatum en – tijd kiezen

Verzendtijd aan MailChimp overlaten

En als je Mailchimp Standard of Premium gebruikt kun je er ook voor kiezen om de verzendtijd aan MailChimp over te laten.

MailChimp kiest dan op basis van het gedrag van je abonnees in het verleden voor de optimale verzendtijd.

Op hele kwartieren

Je kunt een verzendtijd inplannen op hele kwartieren. Zo kun je je marketing vooraf regelen en lekker met vakantie gaan.

Aandachtspunt

Hierbij wil ik iets onder je aandacht brengen waar je misschien niet aan denkt.

Bij een nationale ramp wordt er vaak – ergens in de periode na die ramp – een moment stilte in acht genomen. Hier wordt altijd een moment voor gekozen dat het op hele uur valt. Meestal is dat ’s avonds om 8.00 uur.

Hierdoor kun je je nieuwsbrief beter niet om 8.00 uur ’s avonds inplannen, want je weet nou eenmaal nooit tevoren of zoiets gaat gebeuren.

Dit gebeurt niet zo vaak, maar als er onverwacht een dergelijk moment van stilte wordt afgekondigd, dan denk jij waarschijnlijk niet aan je inplande nieuwsbrief.  Het is daarom beter hieraan te denken op het moment dat je je nieuwsbrief gaat inplannen, dan weet je zeker dat je goed zit.

Alternatief: de makkelijkste nieuwsbrief

Er is nog een andere manier om je nieuwsbrief volgens een vaste planning te verzenden, zelfs als je met vakantie bent. Dan kan ook met de makkelijkste nieuwsbrief. Dat is een nieuwsbrief die eruitziet als een nieuwsbrief, maar die gemaakt is van een RSS-feed. Ook beschikbaar in Mailchimp Free.

Als je wilt leren hoe de software van Mailchimp werkt, lees dan gewoon verder in de handleiding Mailchimp.

Lees direct verder: Stappenplan nieuwsbrief starten

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


“The money is in the list”

Met deze rekentool in Excel kun je precies berekenen wat de waarde van je mailinglijst is. Vraag ‘m hier op! (Nee, we kunnen niet meekijken).

de waarde van je mailinglijst
Mailchimp nieuwsbrief inplannen was last modified: by

Of lees hier meer over Mailchimp nieuwsbrieven

Credits: met dank aan  Pixabay voor de uitgelichte afbeelding.

Mailchimp nieuwsbrief inplannen was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *