Nieuwsbrief inplannen

Mailchimp nieuwsbrief inplannen

Een Mailchimp nieuwsbrief inplannen is een goed idee. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je je nieuwsbrief altijd volgens een vast ritme verstuurt. Op een vaste dag en op een vaste tijd.


Mailchimp nieuwsbrief inplannen

Het is belangrijk om je nieuwsbrief volgens een vast ritme te verzenden. Je ontvangers leren hierdoor wanneer je nieuwsbrief komt. Als je goede content aanbiedt, dan gaan je ontvangers naar je nieuwsbrief uitkijken en erop rekenen dat hij komt.

En als je ontvangers gaan uitkijken naar je nieuwsbrief, dan zal hij vaker geopend worden. Daarom is het aan te raden je nieuwsbrief altijd op een vaste dag en een vaste tijd te verzenden. Dat gaat het beste als je hier de functie Schudule voor gebruikt, ook als je niet met vakantie gaat.


Nieuwsbrief inplannen op de pagina confirm

Je verzendt je nieuwsbrief vanaf de pagina Confirm.

  • Op de pagina Confirm zie je rechts onderaan de pagina een blauwe button staan: Send.
  • Links van die button zie je een grijze button staan: Schedule.

Als je op die grijze button klikt kun je een datum en een tijd kiezen.


Verzendtijd aan MailChimp overlaten

En als je de betaalde versie van MailChimp gebruikt kun je er ook voor kiezen om de verzendtijd aan MailChimp over te laten.

MailChimp kiest dan op basis van het gedrag van je abonnees in het verleden voor de optimale verzendtijd.


Op hele kwartieren

Je kunt een verzendtijd inplannen op hele kwartieren. Zo kun je je marketing vooraf regelen en lekker met vakantie gaan.


Aandachtspunt

Hierbij wil ik iets onder je aandacht brengen waar je misschien niet aan denkt.

Bij een nationale ramp wordt er vaak – ergens in de periode na die ramp – een moment stilte in acht genomen. Hier wordt altijd een moment voor gekozen dat het op hele uur valt. Meestal is dat ’s avonds om 8.00 uur.

Hierdoor kun je je nieuwsbrief beter niet om 8.00 uur ’s avonds inplannen, want je weet nou eenmaal nooit tevoren of zoiets gaat gebeuren.

Dit gebeurt niet zo vaak, maar als er onverwacht een dergelijk moment van stilte wordt afgekondigd, dan denk jij waarschijnlijk niet aan je inplande nieuwsbrief.  Het is daarom beter hieraan te denken op het moment dat je je nieuwsbrief gaat inplannen, dan weet je zeker dat je goed zit.


Alternatief: de makkelijkste nieuwsbrief

Er is nog een andere manier om je nieuwsbrief volgens een vaste planning te verzenden, zelfs als je met vakantie bent. Dan kan ook met de makkelijkste nieuwsbrief. Dat is een nieuwsbrief die eruitziet als een nieuwsbrief, maar die gemaakt is van een RSS-feed.

Als je wilt leren hoe de software van Mailchimp werkt, lees dan gewoon verder in de handleiding Mailchimp.

De moeite waard om te delen?

Mailchimp nieuwsbrief inplannen was last modified: by

Credits: met dank aan  Pixabay voor de uitgelichte afbeelding.

Mailchimp nieuwsbrief inplannen was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.