Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp » Mailchimp betaald » Mailchimp Premium en Pro
Mailchimp Premium en Mailchimp Pro

Mailchimp Premium en Pro

Geschatte leestijd: 4 minuten

Mailchimp Premium en Pro

Mailchimp Premium en Mailchimp Pro: waar hebben we het dan precies over? Mailchimp heeft meerdere versies. Bij iedere upgrade krijg je meer functionaliteiten. Mailchimp Premium en Mailchimp Pro staan aan de top van deze piramide.

In dit artikel ga ik je uitleggen wat je dan krijgt en wat de verschillen zijn tussen Mailchimp Premium en Mailchimp Pro.

MailChimp Premium en Mailchimp Pro

Mailchimp Premium

Dit is een upgrade. Het is de volgende stap na Mailchimp Standard. Prijs vanaf 299 dollar per maand. Je kunt hier uitrekenen wat deze versie kost voor de omvang van jouw audience.

Verzendlimiet: 15x de omvang van je audience.


Mailchimp Pro

Mailchimp Pro was de volgende stap voor mensen die al een betaald Mailchimp account hadden voor 15 mei 2019. Zowel voor mensen die een maandabonnement hadden als voor mensen die credits gebruikten.

Verzendlimiet: 12x de omvang van je audience.

Als je op 15 mei 2019 geen betaald Mailchimp account had, dan is Mailchimp Pro voor jou niet beschikbaar. Maar Mailchimp Premium kan door iedereen ingekocht worden.


Wat krijg je bij de Premium en Pro versie?

Je krijg extra mogelijkheden die ik hieronder op een rijtje zet.

Priority support

Je krijgt priority support van Mailchimp. Dat betekent dat als jij iets vraagt, je opgeschoven wordt naar bovenaan in de rij. Daardoor krijg je heel snel hulp en antwoord op je vragen.

Daarnaast: als je Mailchimp Premium gebruikt kun je ook van maandag t/m vrijdag tussen 8 uur ‘s morgens en 5 uur ‘s middags EST support krijgen per telefoon. Dit geldt niet voor mensen die Mailchimp Pro gebruiken.

Segmentatie met extra condities

Bij de betaalde versie van MailChimp zijn er grenzen aan de segmenten die je kunt maken (niet meer dan 5 condities). Bij MailChimp Premium heb je de beschikking over een ongelimiteerd aantal condities en je kunt met Mailchimp Premium de any en all logica combineren.

Extra velden

Om segmenten te kunnen maken heb je informatie nodig en om die informatie te kunnen opslaan heb je merge velden nodig.

Bij MailChimp Premium krijg je de mogelijkheid om 50 extra merge fields te gebruiken zodat je meer informatie kunt opslaan en je krijgt de mogelijkheid om complexere segmenten te maken.

Niet bij Automation en RSS

Je kunt deze extra mogelijkheden om te segmenteren niet gebruiken bij Automation en bij RSS. Dat dit niet kan bij RSS is niet zo erg, maar juist bij Automation zou je dat wel graag willen gebruiken. Misschien komt dat nog.

Lees ook:  Mailchimp contacten verwijderen

Timewarp voor Automation

Timewarp betekent dat Mailchimp de verzendtijd die jij kiest aanpast aan de tijdzone waar de ontvanger van je e-mails zit. Met Mailchimp Pro en Mailchimp Premium kun je deze functionaliteit ook gebruiken voor Automation. Heel belangrijk als je een internationale klantenkring hebt.

Als je een gewoon betaald account hebt kun je timewarp functie ook gebruiken, maar dan alleen voor je gewone nieuwsbrieven.

Extra transactionele e-mails

Mandrill is het broertje van Mailchimp. Je gebruikt Mandrill voor transactionele e-mails. Met zowel Pro als Premium krijg je extra blokken voor transactionele e-mails met Mandrill.

Multivariate testen

Multivariate testen is erg uitgebreide AB-test waarbij je niet vast zit aan 2 variabelen. Mailchimp Pro en Mailchimp Premium kun je multivariate testen met 8 verschillende variabelen. En dat is echt een heleboel. Daar moet je audience natuurlijk wel groot genoeg voor zijn.

Mailbox preview

100 mailbox previews per factureringscyclus.

Ongelimiteerd aantal gebruikers

Je kunt ook zoveel gebruikers toevoegen als je zelf wilt en dit kunnen ook rollen zijn. Bijvoorbeeld: admin@jouwbedrijf.nl of Mailchimp@jouwbedrijf.nl. Dat kan gemakkelijk zijn als je personeel hebt want dan hoef je geen gebruikers te verwijderen of toe te voegen.

Heb je Premium of Pro nodig?

Premium en Pro hebben mogelijkheden die erg handig zijn. Maar MailChimp Premium en Pro zijn niet voor iedereen noodzakelijk. Als je net begint met e-mailmarketing en je mailinglijst nog klein is, dan hoef je nog geen ingewikkelde segmenten te maken. Dus dan heb je MailChimp Premium of Pro nog niet nodig.

Maar hoe groter je audience wordt en hoe complexer je strategie is, hoe meer Mailchimp Premium of Mailchimp Pro je zullen opleveren.

Mailchimp biedt heel veel en dat maakt het systeem niet gemakkelijk. En juist als je maandelijks een behoorlijk bedrag betaalt voor Mailchimp Pro of Mailchimp Premium, juist dan is het belangrijk dat dit ook iets oplevert.

Gratis Mailchimp tips

Met handige checklist voor nieuwsbrieven!Privacybeleid

Ik ben een Nederlandse Mailchimp expert en ik kan je helpen alles uit Mailchimp te halen.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

Bron: MailChimp blog

Gepubliceerd op: 11-5-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 17-10-2021