Mailchimp segmetnen nieuwe vormgeving

Mailchimp segmenten hebben een nieuwe vormgeving

Bijgewerkt op 30 november 2023

De segment builder van Mailchimp heeft een nieuwe vormgeving. Als je een segment in Mailchimp wilt maken begin je gewoon zoals altijd:

 1. Kies het audience waarin je het segment wilt maken.
 2. Ga in de zijbalk naar de segmenten.

Nieuwe vormgeving van segmenten

Nu ga je een nieuw segment maken. Om dit te doen klik je de knop aan die bovenaan de pagina staat: Create segment. We gaan nu een segment maken van adressen die je naar het archief wilt sturen.

Zodra je Create segment hebt aan geklikt kom je in de Segment Builder. Hier begin je met je segment een naam te geven. Deze naam zie jij alleen, dus je kunt een naam kiezen die je handig vindt.

Nu kun je gemakkelijk in verwarring raken door de knop Review segment die je aan de rechterkant ziet staan. Negeer die knop even en ga naar + Add another condition.

Benodigde tijd: 10 minuten

Segment in Mailchimp maken

 1. Conditie selecteren

  Je ziet nu een lange lijst met mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Maar daar zit een zoekveld boven. Dat maakt het makkelijker. Ga zoeken naar “email marketing status”. Begin gewoon met typen en je ziet het vanzelf boven komen drijven. Zodra je het ziet, klik je het aan.

  Zoeken naar email marketing status

 2. Uitgeschreven abonnees aanklikken

  Nu kun je je uitgeschreven abonnees aanklikken.
  is one of unsubscribed

 3. Review segment

  En dan klik je op de knop: Review segment.

 4. And of or

  Als je uitsluitend wilt weten welke abonnees zich uitgeschreven hebben ben je nu klaar, maar je kunt ook een conditie toevoegen: + add another condition. En dan kun je kiezen tussen AND of OR. AND betekent dat je adressen wilt selecteren die aan beide condities voldoen. OR betekent dat het voldoende is als ze aan 1 van de condities voldoen.
  and of or

 5. Nieuwe conditie toevoegen

  Nu kun je een nieuwe conditie toevoegen. Bijvoorbeeld iedereen die geen interesse gestoond heeft voor je laatste 5 campagnes.
  laatste 5 campagnes niet geopend

 6. Review segment

  Zo kun je doorgaan tot maximaal 5 condities. Daarna klik je op de knop: Review segment.

 7. Aantal abonnees dat aan deze voorwaarden voldoet

  Zodra je de knop “Review segment” aanklikt kom je op een nieuwe pagina waar je het aantal abonnees dat aan je voorwaarden voldoet kunt zien. En als je een beetje scrolt zie je daar ook een paar adressen uit het segment staan.

 8. Save segment

  Scrol weer naar boven, daar staat een knop: Save segment. Klik deze knop aan, dan heb je het segment gemaakt.

 9. Klik op de naam van je segment

  Je bent nu weer op de pagina waar je segmenten staan. Klik op de naam van het segment en je ziet alle adressen in het segment.

 10. Adressen archiveren

  Klik op het kleine pijltje dat je ziet staan boven de aanvinkvakjes en kies voor Select All.

 11. Blauwe balk

  Doordat je dit doet verandert de donkere balk in een blauwe balk met een menu er in. In dat menu staat o.a. Actions. Open het menu Actions en kies voor Archive.

Je kunt veilig experimenteren

Werken met de nieuwe vormgeving van segmenten in Mailchimp is natuurlijk best een beetje spannend. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je iets doet dat niet te herstellen is.

Als je bijvoorbeeld een fout segment maakt, kun je het gewoon weer weggooien en het opnieuw proberen. Dit heeft verder geen invloed op de adressen op je lijst. Als je een segment weggooit, dan blijven de adressen gewoon op je lijst staan. Dus probeer eens iets.

,
Scroll naar boven