Mailchimp social posts

Mailchimp social posts zijn organische social posts op Facebook en Instagram. Je maakt deze social posts in Mailchimp en je plaatst ze ook via Mailchimp. En hierdoor krijg je de statistieken van je social posts ook in Mailchimp.

Social posts in Mailchimp
Social posts in Mailchimp: Facebook en Instagram

Natuurlijk kun je ook gewoon iets posten op Facebook en Instagram, daar heb je Mailchimp niet voor nodig. Maar waar het om gaat zijn die statistieken die je in je Mailchimp rapporten ziet.

En als je ook op Facebook of op Instagram adverteert via Mailchimp, dan kun je de statistieken van je organische posts samen zien met de statistieken van je advertenties. Dat kan interessant zijn.


Waar maak je ze

Nou dat is simpel, op dezelfde manier als waarop je een nieuwsbrief maakt. Ga naar Create Campaign. en kies voor social posts en maak het ding.

Kies je kanaal
Kies het kanaal voor je organische social post

Voeg content toe aan je organische social post

Dan voeg je een afbeelding toe met een formaat van 1200 x 630 px en je voegt een tekstje toe.

Content toevoegen voor Mailchimp social posts
Content toevoegen voor Mailchimp social posts

Klik op Save als je klaar bent. En daarna klik op je Publish (rechtst boven op de pagina).

Het duurt een paar minuten voor je organische post op Facebook of op Instagram verschijnt. En nee, je kunt ‘m vooralsnog niet inplannen met een publicatiedatum en -tijd. Dat vind ik een zwak punt, want dat willen we nou juist wel.


Organische social post op Facebook

Ik ben natuurlijk even gaan kijken of op Facebook hoe het er daar uitziet. Nou, het ziet er heel gewoon uit. Kijk maar.

Social post op Facebook
Hoe het eruitziet op Facebook

Plugin van Yoast

Dit doen we niet omdat het zo handig is, want het is helemaal niet handig. Het is veel handiger om met behulp van de plugin van Yoast een afbeelding voor de social media toe te voegen aan je blogpost. Want dan is de afbeelding gelijk ook aanklikbaar naar je website.


Link

Als je hierboven goed kijkt naar de afbeelding op Facebook dan zie je dat ik er niet eens een link naar mijn blogpost bij heb gezet, want op Mailchimp staat daar geen vakje voor waardoor ik dat vergeten was. Als je zoiets vergeet en later bedenkt kun je dat op Facebook nog gewoon toevoegen. Maar handig is het niet.

Dit doen we niet omdat het zo handig te maken is. Als we dit doen, dan doen we dat omwille van de statistieken.


Statistieken van organische social posts

Ga naar Reports (bovenste menu) en je krijgt het bereik, het totale aantal impressies en het engagement te zien. Plus het aantal reacties, comments of shares.

Plus een statistiek van het aantal impressies versus het engagement per kanaal. Hierdoor kun je zien welke social posts het goed doen en ook of je wel op het juiste kanaal bezig bent. Dat is toch is dit wel interessant.


Waar we nu op wachten

Deze statistieken zijn leuk en waardevol, maar het kan beter. Dit zou echt interessant zijn als we van likes, shares en comments per advertentie of organische social posts segmenten zouden kunnen maken.

Want als we daar segmenten van zouden kunnen maken, dan zouden we ook kunnen reageren:

  • “Bedankt voor je like op mijn Facebookpagina” of
  • “Je hebt een like gegeven aan ons product op onze Facebookpagina. Hier willen we je hartelijk voor bedanken. Maar weet je ook dat we voor dit product een aanbieding hebben tot het einde van de week? Over deze aanbieding kun je hier meer lezen …”

Dan zou dit een fantastische integratie met enorme meerwaarde zijn. Terwijl het nu eigenlijk alleen een beetje omslachtig is.


Aanvraag ingediend

Omdat ik de mogelijkheid om via e-mail te kunnen reageren op likes, shares of comments een enorme meerwaarde vind hebben, heb ik bij Mailchimp een aanvraag ingediend om dergelijke segmenten te maken. Want daar zouden we heel veel aan hebben. Ik ben benieuwd of ze het oppakken en in welke versie(s) van Mailchimp ze dit dan gaan invoegen.


Beschikbaarheid van social posts in Mailchimp

Social posts zijn beschikbaar in alle versies van Mailchimp. Ook in Mailchimp Free.

Mailchimp social posts was last modified: by

Organische social posts op Mailchimp: met dank aan kirstyfields voor de beelden in de uitgelichte afbeelding.

Mailchimp social posts was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Ik ben facilitator voor de marketingmethode Get Clients Now!™ en door Hubspot gecertificeerd voor inbound marketing. Ik kan je helpen met klanten krijgen via de organische zoekresultaten, door Yoast gecertificeerd. En ik kan je helpen met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite.