Mailchimp social posts

Mailchimp social posts

Mailchimp social posts zijn organische social posts op Facebook, Instagram en Twitter. Je maakt deze social posts in Mailchimp en je plaatst ze ook via Mailchimp. En hierdoor krijg je de statistieken van je social posts ook in Mailchimp, met uitzondering van statistieken van Twitter.


De grote voordelen van Mailchimp social posts zijn:

 • inplannen Instagram posts
 • afbeeldingen die je gebruikt voor Mailchimp landingspagina’s en nieuwsbrieven zijn direct beschikbaar voor social posts
 • alle statistieken op één plaats
 • een content kalender die zichzelf invult

En als je ook op Facebook of op Instagram adverteert via Mailchimp, dan kun je de statistieken van je organische posts samen zien met de statistieken van je advertenties. Dat kan interessant zijn.


Mailchimp social posts: hoe maak je ze

Benodigde tijd: 10 minuten.

Hoe je Mailchimp social posts maakt.

 1. Ga naar “Create Campaign”

  Kies in de popup voor social post.Mailchimp social post maken

 2. Kies waar je de social post wilt delen

  Dit doe je door het schuifje om te zetten.

  waar social post delen

 3. Save & Continue

  Klik daarna op Save & Continue, dat is een knop die rechts boven staat.

 4. Afbeelding uploaden

  Nu kun je een afbeelding ophalen van je pc of uit de content studio.

  Upload an image

 5. Begeleidend schrijven toevoegen

  Nu kun je een tekstje toevoegen waarin je iets vertelt. En als je nog niet al je kanalen verbonden hebt met Mailchimp, dan zie je dat hier en dan kun je dat alsnog doen.

  begeleidend schrijven

 6. Save & Continue

  Klik nu weer op Save & Continue (rechts boven)

 7. Publiceren of plannen

  Als je de oude versie van Mailchimp gebruikt, of Mailchimp Free of Essentials, dan kun je je social post nu publiceren. En als je Mailchimp Standard of Premium gebruikt dan kun je kiezen of je direct wilt publiceren of dat je ‘m wilt plannen. Plannen kan ook voor Instagram.

  review marloes plannen

 8. Content kalender

  Daarna is je social post gepubliceerd of gepland en staat hij automatisch in de content kalender.

  social post in kalender


Mailchimp Free, Essential en de legacy versie

Je kunt de social posts niet plannen, maar daar is iets op te verzinnen.


Hack voor Mailchimp Free, Essential en de legacy versie

Je kunt de social posts niet plannen, maar je kunt ze wel aan een nieuwsbrief hangen. En als je je nieuwsbrief kunt plannen, dan plan je automatisch ook de social post die daar aan hangt want die wordt gepubliceerd op de tijd waarop je de nieuwsbrief verstuurt.


Statistieken van Mailchimp social posts

Ga naar Reports (bovenste menu) en je krijgt het bereik, het totale aantal impressies en het engagement te zien. Plus het aantal reacties, comments of shares.

Plus een statistiek van het aantal impressies versus het engagement per kanaal. Hierdoor kun je zien welke social posts het goed doen en ook of je wel op het juiste kanaal bezig bent. Dat is toch is dit wel interessant.

Als je via Mailchimp op Twitter gepubliceerd hebt, dan zie je bij je rapporten staan dat die post niets doet. Maar als je het rapport opent krijg je een doorverwijzing naar Twitter en dan kun je ontdekken dat die post wel degelijk iets doet.

Let op: het duurt even voor die statistieken verschijnen. Eens per 4 uur worden ze geüpdatet en dit gaat door tot 48 uur na publicatie.


Waarom Mailchimp social posts

Statistieken: een voordeel van social posts via Mailchimp is dat je alles bij elkaar op één plaats hebt. Je vindt in Mailchimp je statistieken van je nieuwsbrieven, van je social posts en van je advertenties op de social media op één plaats terug.

Content kalender: in de content kalender vind je al je uitingen bij elkaar terug zonder dat je een content kalender zelf in hoeft te vullen. Dat spaart tijd en geeft overzicht.

Content studio: en je hebt het voordeel van de content studio zodat afbeeldingen allemaal bij elkaar hebt en opnieuw kunt gebruiken.

Heb je de handleiding voor Mailchimp al gevonden?

pijltje

Mailchimp is niet altijd simpel en zeker als je net met Mailchimp begint kan het een flinke kluif zijn om het systeem te begrijpen. Als je hulp wilt lees dan verder op de pagina Mailchimp coaching. Daar bied ik je hulp per uur aan waarin we jouw probleem gaan oplossen.

Of, als je gewoon niet weet wat je doen moet en liever een cursus volgt, kijk dan bij de een-op-een basiscursus Mailchimp. Dan zorg ik voor zowel de vragen als antwoorden.


Gratis video cursus Mailchimp nieuwsbrief

Gratis cursus Mailchimp over:

Hoe maak je een nieuwsbrief met de inline editor

Ook geschikt voor Mailchimp starters.


Makkelijke nieuwsbrief

De Mailchimp inline editor is een makkelijke editor waar je prachtige strakke nieuwsbrieven mee maakt.

In deze gratis cursus neem ik je mee en vertel ik je hoe ik deze nieuwsbrief hiernaast gemaakt heb. Teksten, afbeeldingen buttons, alles is er en juist voor starters is dit een nieuwsbrief die je snel kunt leren maken.

Inclusief uitleg hoe je adressen kunt uploaden.

Mailchimp inline editor cursus

Je gaat naar de landingspagina


Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Helpt met marketing

Gecertificeerd Get Clients Now!™ facilitator, gecertificeerd Mailchimp expert en MailerLite expert, Yoast SEO gecertificeerd en je kunt ook nog met me lachen.

Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp » Mailchimp social postsMailchimp social posts was last modified: by

Organische social posts op Mailchimp: met dank aan kirstyfields voor de beelden in de uitgelichte afbeelding.

Mailchimp social posts was last modified: by