Mailchimp social posts

Mailchimp social posts

Voor het laatst bijgewerkt:

Mailchimp social posts zijn organische social posts op Facebook, Instagram en Twitter. Je maakt deze social posts in Mailchimp en je plaatst ze ook via Mailchimp. En hierdoor krijg je de statistieken van je social posts ook in Mailchimp, met uitzondering van statistieken van Twitter.

Natuurlijk kun je ook gewoon iets posten op Facebook, Instagram of Twitter. Daar heb je Mailchimp niet voor nodig. Maar waar het om gaat zijn de statistieken die je in je Mailchimp rapporten ziet en de contentkalender die je er in Mailchimp bij krijgt.

En als je ook op Facebook of op Instagram adverteert via Mailchimp, dan kun je de statistieken van je organische posts samen zien met de statistieken van je advertenties. Dat kan interessant zijn.


Waar maak je ze

Nou dat is simpel, op dezelfde manier als waarop je een nieuwsbrief maakt. Ga naar Create Campaign. en kies voor social posts en maak het ding.

Uitleg kanaal kiezen

Voeg content toe aan je organische social post

Dan voeg je een afbeelding toe met een formaat van 1200 x 630 px en je voegt een tekstje toe.

Uitleg content toevoegen aan Mailchimp social posts

Klik op Save als je klaar bent. En daarna klik op je Publish (rechtst boven op de pagina).

Het duurt een paar minuten voor je organische post op Facebook of op Instagram verschijnt.


Inplannen

Als je Mailchimp Standard of Premium gebruikt kun je social posts ook inplannen en de publicatie dus uitstellen. Maar als je al voor 15 mei 2019 voor Mailchimp betaalde, dan heb je geen planfunctie.


Organische social post op Facebook

Ik ben natuurlijk even gaan kijken of op Facebook hoe het er daar uitziet. Nou, het ziet er heel gewoon uit. Kijk maar.

voorbeeld van een organische social post via Mailchimp op Facebook geplaatst

Plugin van Yoast

Dit kan handig zijn als je er een planfunctie bij hebt, maar als je die in jouw versie van Mailchimp niet hebt, dan vind ik het niet handig om organische social posts via Mailchimp te publiceren.

Het is veel handiger om met behulp van de plugin van Yoast een afbeelding voor de social media toe te voegen aan je blogpost. Want dan is de afbeelding gelijk ook aanklikbaar naar je website. Lees hier evt. hoe je een aanklikbare afbeelding op Facebook zet.


Link

Als je hierboven goed kijkt naar de afbeelding op Facebook dan zie je dat ik er niet eens een link naar mijn blogpost bij heb gezet, want op Mailchimp staat daar geen vakje voor waardoor ik dat vergeten was. Als je zoiets vergeet en later bedenkt kun je dat op Facebook nog gewoon toevoegen. Maar handig is het niet.

Dit doen we niet omdat het zo handig te maken is. Als we dit doen, dan doen we dat omwille van de statistieken. Maar statistieken van Twitter krijgen we niet in Mailchimp.


Statistieken van organische social posts

Ga naar Reports (bovenste menu) en je krijgt het bereik, het totale aantal impressies en het engagement te zien. Plus het aantal reacties, comments of shares.

Plus een statistiek van het aantal impressies versus het engagement per kanaal. Hierdoor kun je zien welke social posts het goed doen en ook of je wel op het juiste kanaal bezig bent. Dat is toch is dit wel interessant.

Als je via Mailchimp op Twitter gepubliceerd hebt, dan zie je bij je rapporten staan dat die post niets doet. Maar als je het rapport opent krijg je een doorverwijzing naar Twitter en dan kun je ontdekken dat die post wel degelijk iets doet. Allemaal niet handig.


Waar we nu op wachten

Deze statistieken zijn leuk en waardevol, maar het kan beter. Dit zou echt interessant zijn als we van likes, shares en comments per advertentie of organische social post segmenten zouden kunnen maken.

Want als we daar segmenten van zouden kunnen maken, dan zouden we ook kunnen reageren:

  • “Bedankt voor je like op mijn Facebookpagina” of
  • “Je hebt een like gegeven aan ons product op onze Facebookpagina. Hier willen we je hartelijk voor bedanken. Maar weet je ook dat we voor dit product een aanbieding hebben tot het einde van de week? Over deze aanbieding kun je hier meer lezen …”

Dan zou dit een fantastische integratie met enorme meerwaarde zijn. Terwijl het nu eigenlijk alleen een beetje omslachtig is.

Social posts zijn beschikbaar in alle versies van Mailchimp. Ook in Mailchimp Free.


pijltje

Uur Mailchimp hulp

Als je dat wilt kun je me een uur inhuren voor een les op maat. Dan gaat we het hebben over jouw onderwerp en dan kun je alles aan me vragen wat je maar wilt.


Voor het laatst bijgewerkt:

Je mag dit artikel gerust delen:

Strategisch marketingplan

Niche kwalificeren

Speciaal voor dienstverleners: een strategisch marketingplan maken dat echt werkt en dat echt voor klanten zorgt!

Lees er hier meer over

Mailchimp social posts was last modified: by

Lees direct verder: Hoe maak je een verjaardags e-mail

Organische social posts op Mailchimp: met dank aan kirstyfields voor de beelden in de uitgelichte afbeelding.

Mailchimp social posts was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *