Mailchimp starten kun je uitbesteden

Mailchimp starten kun je uitbesteden
Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp Specialist » Mailchimp starten kun je uitbesteden


Mailchimp starten kun je uitbesteden en daar zitten een paar grote voordelen aan. Want als ik voor het eerst in een account kom vind ik daar vaak een wildgroei aan lijsten ofwel audiences.


Mailchimp starten kun je uitbesteden

En dat zie ik niet alleen als een eenpersoonsbedrijf Mailchimp zelf heeft opgezet. Ik tref dit ook vaak aan als een bureau Mailchimp voor een klant heeft opgezet en dat zou niet mogen gebeuren.

Wildgroei aan audiences ofwel mailinglijsten

Mailchimp is gemaakt om alle adressen op dezelfde lijst te zetten en in te delen met groepen, segmenten en tags. En als je dat ook zo doet, dan ontstaat er een datarijk publiek.

Maar als je voor ieder e-book en iedere serie die je wilt aanbieden een nieuwe lijst maakt, dan ontstaat er iets heel anders:

 • Als je iedereen tegelijk wilt mailen moet je een heleboel nieuwsbrieven maken
 • Of je hebt telkens handmatig werk doordat je adressen van de ene lijst naar de andere lijst moet verhuizen.

Gevolgen van een wildgroei aan lijsten

De gevolgen van een wildgroei aan lijsten zijn:

 • Je zit veel sneller aan 2000 contacten omdat dubbele adressen in je account hebt staan.
 • Of als je een betaalde versie van Mailchimp hebt betaal je veel meer dan nodig is.
 • En je kunt afmeldingen niet goed verwerken. Want mensen melden zich af van de ene lijst maar ze staan nog op de andere lijst dus je mailt ze net zo vrolijk weer.

Dure inefficiënte oplossing

Telkens wanneer je iets nieuws aanbiedt een nieuwe lijst aanmaken is dus gewoon een dure en inefficiënte oplossing. Je creëert niet alleen een heleboel audiences maar ook een heleboel profielen van je abonnees.

Hierdoor staat alle informatie die je over je abonnees hebt verspreid door je hele account. Je hebt wel informatie om gericht te mailen, maar die informatie is niet bereikbaar voor je als gevolg van de inrichting van je account.

Maar deze situatie ontstaat vaak door je gewoon niet weet hoe het moet.


Mailchimp starten kun je uitbesteden

Mailchimp starten kun je ook aan me uitbesteden. Dan richt ik je account in, in overeenstemming met hoe Mailchimp gemaakt is en hoe je Mailchimp zou moeten gebruiken.

 • Alle adressen op dezelfde lijst.
 • Ingedeeld met groepen, segmenten en tags zodat je iedereen tegelijk kunt mailen of kunt mailen naar een deel van je lijst, net wat je wilt.
 • Geen gehannes met het verhuizen van adressen van de ene lijst naar de andere lijst.
 • En zo houd je de kosten ook laag.


Je krijgt

Als je Mailchimp starten gaat uitbesteden krijg je:

 • Een goed ingericht account.
 • Een template dat is opgemaakt in je huisstijl, of een RSS nieuwsbrief in je huisstijl.
 • En een les van een uur met een rondleiding en een uitleg hoe je een nieuwsbrief maakt en hoe je mailt naar een deel van je lijst.

Mailchimp starten uitbesteden

Ook als je een webbouwer bent of bureau hebt kun je Mailchimp door me laten inrichten. Maar als je liever alles zelf doet, dan heb ik ook een basiscursus Mailchimp voor je.

Meer over Mailchimp

Ik ben een erkende Mailchimp specialist en Mailchimp trainer. Hier vind je hulp met Mailchimp.

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Marketing voor dienstverleners: Get Clients Now!™ facilitator, Mailchimp expert, MailerLite expert en SEO gecertificeerd.

Betalen in WordPress Content marketing E-mailstrategie Google Analytics Google Panda Leads opvolgen Mailchimp account Mailchimp audiences Mailchimp automation Mailchimp betaald Mailchimp integraties Mailchimp merge tags Mailchimp nieuwsbrieven Mailchimp Specialist Mailchimp statistieken MailerLite Automation MailerLite nieuwsbrieven MailerLite Specialist Marketing voor diensten Niche kiezen Pijplijn vullen SEO verbeteren SEO voor dienstverleners Social media Uitgelicht Verkopen WordPress Zonder categorie

""