Mailchimp taal instellen

Mailchimp taal instellen

Mailchimp taal instellen: standaard staat de taal bij Mailchimp ingesteld op Engels, maar je kunt de taalinstellingen wijzigen. Maar hoe je dat doet is niet zo voor de hand liggend.

Je zou verwachten dat de taalinstellingen voor het hele account gelden. Maar dat is in niet zo. Je kunt per audience een taal instellen. Je kunt Mailchimp dus meertalig maken.


Mailchimp taal instellen

De taal stel je in voor één audience. Voor je nieuwsbrief hoef geen taal in te te stellen. Je nieuwsbrief is gekoppeld aan je adressenlijst en heeft daardoor automatisch dezelfde taalinstellingen als de lijst.

Als je Mailchimp gebruikt kun je daardoor niet alleen verschillende doelgroepen mailen in hun eigen taal, je lezers kunnen zich ook inschrijven in hun eigen taal.


Mailchimp taal instellen

Kies in het hoofdmenu voor Audience

Open het menu bij Audience (dat staat in het bovenste menu) en kies voor Signup forms.

Form builder

Kies nu voor de form builder.

Mailchimp link vinden - form builer

Kies voor het tabblad Translate it

Nu goed opletten, dan zie je 3 tabbladen.

Build it – Design it – Translate it.

Kies voor het tabblad Translate it.

translate it
Tabblad “Translate it”

En dan kun je in het dropdown de taal kiezen.

Dat kan handig zijn als je voor een internationaal gezelschap schrijft. Maar in het algemeen raad ik je af om dit vakje aan te vinken want dit geeft geen mooie vertalingen. En je Nederlandse formulier krijgt dan ook vertalingen van de kwaliteit van Google Translate.

Je ziet daar ook nog een vakje staan: Auto-translate. Als je dat vakje aanvinkt dan past de taal van het formulier zich aan aan de taalinstellingen van de browser van de lezer.


Alles in het Nederlands

En als je nu niet gevonden hebt wat je zoekt, dan wil je waarschijnlijk alles in het Nederlands. Dat doe je niet bij Mailchimp, dat doe je in je browser. Verander de taalinstellingen in je browser en je krijgt alles in het Nederlands.

Maar daar wordt alles beslist niet duidelijker door, want dan krijg je de vreemdste vertalingen. En om dan te weten waar het over gaat, moet je het eerst weer in het Engels vertalen.

Als je de taal terug wilt zetten naar Engels, dan doe je dat natuurlijk op precies dezelfde manier.

Account instellingen

Je vindt de taalinstellingen dus niet ergens bij de instellingen van het account maar bij de instellingen van je mailinglijst.

Wat je wel bij de accountinstellingen vindt zijn de instellingen voor datum, tijd en valuta. Want die instellingen gelden wel voor je hele account.


Mailchimp taal instellen

Mailchimp is natuurlijk niet het simpelste e-mailplatform dat er op het web te vinden is. Dat had je vast al ontdekt.

De handleiding Mailchimp kan je helpen.

En bij e-mailmarketing moet je sowieso aan heel veel dingen denken.

tip

Uurtje Mailchimp les op maat

Het instellen van de taal zal daarom niet het enige zijn waar je tegenaan loopt.

Als je ernstige problemen hebt dan kan het goed zijn te weten dat je me om een uurtje hulp kunt vragen. Speciaal voor mensen die hun e-mailmarketing zelf doen.

Ik ben door Mailchimp erkend als expert en ik kan je dus goed helpen.Je bent hier: Home » Mailchimp » Mailchimp Audiences » Mailchimp taal instellen


Mailchimp taal instellen was last modified: by
Mailchimp taal instellen was last modified: by