Mailchimp taal instellen

Mailchimp taal instellen
Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp Specialist » Mailchimp audiences » Mailchimp taal instellen


Mailchimp taal instellen: standaard staat de taal bij Mailchimp ingesteld op Engels, maar je kunt de taalinstellingen wijzigen. Maar hoe je dat doet is niet zo voor de hand liggend.

Je zou verwachten dat de taalinstellingen voor het hele account gelden. Maar dat is in niet zo. Je kunt per audience een taal instellen. Je kunt Mailchimp dus meertalig maken.


Mailchimp taal instellen

De taal stel je in voor één audience. Voor je nieuwsbrief hoef geen taal in te te stellen. Je nieuwsbrief is gekoppeld aan je adressenlijst en heeft daardoor automatisch dezelfde taalinstellingen als de lijst.

Als je Mailchimp gebruikt kun je daardoor niet alleen verschillende doelgroepen mailen in hun eigen taal, je lezers kunnen zich ook inschrijven in hun eigen taal.


Mailchimp taal instellen

Lees hier de stappen die je moet volgen om de taal in te kunnen stellen.

taal instellen signup forms

Benodigde tijd: 5 minuten.

 1. Kies in het hoofdmenu voor Audience

  Het hoofdmenu staat links.

 2. Kies nu voor Signup forms

  Dat staat ook links.

 3. Form builder

  Dat is de bovenste (geel).form builder

 4. Tabblad Translate it

  Er staan 3 tabbladen: Build it, Design it en Translate it.

 5. Taal kiezen

  Hier kun je in het dropdown de taal kiezen.


Auto translate

Je ziet daar ook nog een vakje staan: Auto-translate. Als je dat vakje aanvinkt dan past de taal van het formulier zich aan aan de taalinstellingen van de browser van de lezer.

Dat kan handig zijn als je voor een internationaal gezelschap schrijft. Maar in het algemeen raad ik je af om dit vakje aan te vinken want dit geeft geen mooie vertalingen. En je Nederlandse formulier krijgt dan ook vertalingen van de kwaliteit van Google Translate.

Alles in het Nederlands

En als je nu niet gevonden hebt wat je zoekt, dan wil je waarschijnlijk alles in het Nederlands. Dat doe je niet bij Mailchimp, dat doe je in je browser. Verander de taalinstellingen in je browser en je krijgt alles in het Nederlands.

Maar daar wordt alles beslist niet duidelijker door, want dan krijg je de vreemdste vertalingen. En om dan te weten waar het over gaat, moet je het eerst weer in het Engels vertalen.

Als je de taal terug wilt zetten naar Engels, dan doe je dat natuurlijk op precies dezelfde manier.

Account instellingen

Je vindt de taalinstellingen dus niet ergens bij de instellingen van het account maar bij de instellingen van je mailinglijst.

Wat je wel bij de accountinstellingen vindt zijn de instellingen voor datum, tijd en valuta. Want die instellingen gelden wel voor je hele account.


Waardering: 5 uit 5.

Een boost voor je actieplan

Helder werkproces waarin ik direct hulp krijg m.b.t. alle vragen die leven bij mij over Mailchimp. Met concrete adviezen zorgt deze opheldering er voor dat ik weer verder kan met het uitvoeren van mijn mailings naar de klanten. Een stap die het bedrijf weer veel kan opleveren. Top, dankjewel Judith!

Marloes
Mailchimp taal instellen was last modified: by


Mailchimp taal instellen

Mailchimp is natuurlijk niet het simpelste e-mailplatform dat er op het web te vinden is. Dat had je vast al ontdekt.

De handleiding Mailchimp kan je helpen.

tip

© 2006 – 2021 Judith de Vries


Meer over Mailchimp

pijltje
Mailchimp taal instellen was last modified: by

Ik ben een erkende Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp.

Betalen in WordPress Content marketing E-mailstrategie Google Analytics Google Panda Leads opvolgen Mailchimp account Mailchimp audiences Mailchimp automation Mailchimp betaald Mailchimp integraties Mailchimp merge tags Mailchimp nieuwsbrieven Mailchimp Specialist Mailchimp statistieken MailerLite Automation MailerLite nieuwsbrieven MailerLite Specialist Marketing voor diensten Niche kiezen Pijplijn vullen SEO verbeteren SEO voor dienstverleners Social media Uitgelicht Verkopen WordPress Zonder categorie


Mailchimp taal instellen was last modified: by
Mailchimp taal instellen was last modified: by