Mailchimp taal instellen

Mailchimp taal instellen

Mailchimp taal instellen: standaard staat de taal bij Mailchimp ingesteld op Engels, maar je kunt de taalinstellingen wijzigen. Maar hoe je dat doet is niet zo voor de hand liggend.

Je zou verwachten dat de taalinstellingen voor het hele account gelden. Maar dat is in niet zo. Je kunt per audience een taal instellen. Je kunt Mailchimp dus meertalig maken.

Mailchimp taal instellen

De taal stel je in voor één audience. Voor je nieuwsbrief hoef geen taal in te te stellen. Je nieuwsbrief is gekoppeld aan je adressenlijst en heeft daardoor automatisch dezelfde taalinstellingen als de lijst.

Als je Mailchimp gebruikt kun je daardoor niet alleen verschillende doelgroepen mailen in hun eigen taal, je lezers kunnen zich ook inschrijven in hun eigen taal.


Mailchimp taal instellen

Kies in het hoofdmenu voor Audience

Als je op Audience geklikt hebt zie je een dropdown aan de linkerkant van de pagina. In deze dropdown kun je het audience kiezen waar je de taal voor wilt instellen.

Manage Audience – Signup forms

Aan de rechterkant van de pagina staat ook een dropdown: Manage Audience. Hier kies je voor Signup forms.

Kies voor het tabblad Translate it

En dan kun je in het dropdown de taal kiezen.

Je ziet daar ook nog een vakje staan: Auto-translate. Als je dat vakje aanvinkt dan past de taal van het formulier zich aan aan de taalinstellingen van de browser van de lezer.

Dat kan handig zijn als je voor een internationaal gezelschap schrijft. Maar in het algemeen raad ik je af om dit vakje aan te vinken want dit geeft geen mooie vertalingen. En je Nederlandse formulier krijgt dan ook vertalingen van de kwaliteit van Google Translate.

translate it
Tabblad “Translate it”

Alles in het Nederlands

En als je nu niet gevonden hebt wat je zoekt, dan wil je waarschijnlijk alles in het Nederlands. Dat doe je niet bij Mailchimp, dat doe je in je browser. Verander de taalinstellingen in je browser en je krijgt alles in het Nederlands.

Maar daar wordt alles beslist niet duidelijker door, want dan krijg je de vreemdste vertalingen. En om dan te weten waar het over gaat, moet je het eerst weer in het Engels vertalen.


Account instellingen

Je vindt de taalinstellingen dus niet ergens bij de instellingen van het account maar bij de instellingen van je mailinglijst.

Wat je wel bij de accountinstellingen vindt zijn de instellingen voor datum, tijd en valuta. Want die instellingen gelden wel voor je hele account. Als je meer wilt lezen over Mailchimp, begin dan bij de handleiding Mailchimp.


Mailchimp taal instellen

Mailchimp is natuurlijk niet het simpelste e-mailplatform dat er op het web te vinden is. Dat had je vast al ontdekt.

En bij e-mailmarketing moet je sowieso aan heel veel dingen denken.

Het instellen van de taal zal daarom niet het enige zijn waar je tegenaan loopt.

tip

Als je ernstige problemen hebt dan kan het goed zijn te weten dat je me om een uurtje hulp kunt vragen. Speciaal voor mensen die hun e-mailmarketing zelf doen.

Of lees direct verder: Hoe Mailchimp werkt

Mailchimp taal instellen was last modified: by

Mailchimp taal instellen: met dank aan Canva voor de uitgelichte afbeelding.

Mailchimp taal instellen was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.