Mailchimp taal instellen

Mailchimp taal instellen

Mailchimp taal instellen: standaard staat de taal bij Mailchimp ingesteld op Engels, maar je kunt de taalinstellingen wijzigen. Maar hoe je dat doet is niet zo makkelijk te vinden.

Het is belangrijk dat je nu even geduld hebt. Als je op zoek bent naar de plaats waar je de taalinstellingen kunt wijzigen, lees dan vooral verder. Haak niet  direct af omdat je iets leest dat je niet verwacht en denk niet direct dat de inhoud van dit artikel daarom voor jou niet relevant is.

Mailchimp taal instellen
Mailchimp taal instellen

Mailchimp taal instellen

Benodigde tijd: 5 minuten.

In Mailchimp stel je de taal als volgt in:

 1. Log in bij Mailchimp

 2. Kies in het hoofdmenu voor: Audience

  Als je op Audience geklikt hebt zie je een dropdown aan de linkerkant van de pagina. In deze dropdown kun je de lijst kiezen waar je de taal voor wilt instellen.

 3. Manage Audience – Signup forms

  Aan de rechterkant van de pagina staat ook een dropdown: Manage Audience. Hier kies je voor Signup forms.

 4. Klik nu op Form Builder

 5. Kies voor het tabblad Translate it

  En dan kun je in het dropdown de taal kiezen.

  Je ziet daar ook nog een vakje staan: Auto-translate. Als je dat vakje aanvinkt dan past de taal van het formulier zich aan aan de taalinstellingen van de browser van de lezer.

  Dat kan handig zijn als je voor een internationaal gezelschap schrijft. Maar in het algemeen raad ik je af om dit vakje aan te vinken want dit geeft geen mooie vertalingen. En je Nederlandse formulier krijgt dan ook vertalingen van de kwaliteit van Google Translate.


  Translate it

Mailchimp taal instellen

Op Mailchimp kun je dus per mailinglijst een taal instellen. Die taalinstellingen gelden niet voor je hele account, maar alleen voor die ene mailinglijst. Voor je nieuwsbrief hoef geen taal in te te stellen. Je nieuwsbrief is gekoppeld aan je adressenlijst en heeft daardoor automatisch dezelfde taalinstellingen als de lijst.

Als je Mailchimp gebruikt kun je daardoor niet alleen verschillende doelgroepen mailen in hun eigen taal, je lezers kunnen zich ook inschrijven in hun eigen taal.

Mailchimp inschrijfformulier
Meer verrassingen: Mailchimp inschrijfformulier

Account instellingen

Maar hoewel dit handig is, kan het me voorstellen dat je de taalinstellingen ergens bij de instellingen van het account zoekt en niet bij de instellingen van je mailinglijst. Wat je wel bij de accountinstellingen vindt zijn de instellingen voor datum, tijd en valuta. Want die instellingen gelden wel voor je hele account. Als je meer wilt lezen over Mailchimp, begin dan bij de handleiding Mailchimp.


Checklist

Mailchimp is natuurlijk niet het simpelste e-mailplatform dat er op het web te vinden is. Dat had je vast al ontdekt.

En bij e-mailmarketing moet je sowieso aan heel veel dingen denken.

Je kunt hier een checklist downloaden zodat je niets vergeet. Daarna krijg je aanvullende tips over Mailchimp.

tip

En je kunt hier direct verder lezen bij handleiding Mailchimp.

Lees ook: Snel bovenaan in Google.

Gratis checklist


Mailchimp taal instellen was last modified: by
Mailchimp taal instellen was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.