Mailchimp tags combineren

Mailchimp tags combineren

Mailchimp Pro Partner badge

Geschatte leestijd: 2 minutes

Mailchimp tags combineren

Hier wil ik je vertellen hoe je meerdere tags kunt combineren. Want ook dan hoef je een nieuwsbrief maar eenmaal te versturen. En dat is veel veiliger dan dezelfde nieuwsbrief aan meerdere tags adresseren. Want dan kunnen mensen die meerdere tags aan hun adres hebben hangen je nieuwsbrief ook meerdere keren krijgen.

Joyce Dunnewold

Heel fijn dat ik Judith snel kan benaderen

Judith is fantastisch. Al langere tijd lees ik haar blogs, waardoor mijn kennis van Mailchimp enorm gegroeid is. Regelmatig lees ik dingen waarvan ik denk “oh, kan dat ook?” of “laat ik dat ook eens proberen”. Inmiddels kan ik me goed redden met Mailchimp, maar natuurlijk loop ik ook wel eens tegen een probleem aan. …

Heel fijn dat ik Judith snel kan benaderen Lees verder »

Mailchimp tags combineren

Hoe je het doet

Tags kun je gewoon optellen. Maar om dat te doen moet je een segment maken. Je kunt tags die je wilt optellen niet gewoon aanklikken als je een nieuwsbrief maakt. Tags combineren doe je als volgt.

Tags optellen

Contacts match [any] of the following conditions
Tags
Contact is tagged
Naam van de eerste tag

Dan heb je de naam van de eerste tag ingesteld. Klik vervolgens op + Add. En daarna stel je in:

Tags
Contact is tagged
Naam van de tweede tag

En zo ga je verder met optellen. Dit kun je doen tot 5 tags, daarna niet meer.

Waar je op letten moet

Als je Mailchimp tags wilt combineren moet je er heel goed op letten dat je bovenaan hebt staan:

Contacts match [any] of the following conditions

Als je hier per ongeluk [all] hebt staan, dan tel je de tags niet op. Je maakt dan een doorsnede van de tags. Dan maak je een segment waar alleen mensen in zitten die alle tags hebben die je in het segment opneemt.

Nog meer recepten voor segmenten in Mailchimp kun je hier vinden. En als je nog veel meer wilt, heb ik ook een cursus over groepen, segmenten en tags. Dan ga je hier echt goed mee van start en daarna heb ik je ook direct een goed ingericht account.

Ik ben een erkende Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp.

Heb je een vraag over dit artikel? Kijk dan even of de comments nog open staan en dan kun je je vraag hier stellen.

Gepubliceerd op: 23-2-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 14-3-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Mailchimp tags combineren was last modified: by