Home » Mailchimp handleiding » Activity feed in een Mailchimp profiel
activity feed Mailchimp

Activity feed in een Mailchimp profiel

Activity feed in een Mailchimp profiel

De activity feed in een Mailchimp profiel is een tijdlijn waarin je alle acties van je abonnee terugziet. Misschien heb je deze tijdlijn nog nooit gezien. Maar deze activity feed kan je op micro-niveau veel informatie geven over het gedrag van je abonnee. En dus ook over de interesses van je abonnee.

Waar je de activity feed vindt

Je kunt de activity feed in een Mailchimp profiel op verschillende manieren vinden.

Eerste manier

  • Klik in de zijbalk helemaal links het audience aan
  • en klik dan op View contacts

Je ziet dan al je contacten staan. Die adressen zijn aanklikbaar. Zo zien ze er niet uit, maar dat is wel zo. Klik daarom een adres aan. (Nee, niet het vakje links van het adres aanvinken).

Als je nu even scrolt dan zie je alles wat je abonnee met je nieuwsbrieven heeft gedaan, plus je eigen notities die je eventueel bij dit profiel hebt gemaakt.

Tweede manier

Als je een specifiek contact zoekt is de eerste manier een beetje lastig, vooral als je een groot audience hebt. Je kunt in dat geval gebruik maken van de zoekfunctie.

Gedrag filteren

Je kunt de activity feed ook filteren met behulp van het filter dat je aan de rechterkant van de tijdlijn ziet staan.

Mailchimp activity feed

Door de activity feed te filteren haalt Mailchimp dingen weg uit de tijdlijn. Dat zijn de dingen die je op dit moment niet wilt zien.

Voorbeeld van een filter in de activity feed

Als je bijvoorbeeld wilt weten welke nieuwsbrieven een abonnee geopend heeft, dan kies je in het filter voor Opens. Alleen de namen van de geopende nieuwsbrieven blijven dan staan.

En als je wilt weten in welke nieuwsbrieven een abonnee geklikt heeft, dan kies je voor clicks. En dan zie je in de tijdlijn alleen de nieuwsbrieven waarin deze abonnee geklikt heeft.

Zo kun je snel informatie over de activiteit van je abonnee vinden.

Ik ben een erkende Mailchimp specialist. Hier vind je hulp met Mailchimp.

Gratis Mailchimp tips

We beginnen met een checklist voor je nieuwsbrief en daarna krijg je op maandagmorgen telkens opnieuw ondersteuning over alles dat met Mailchimp te maken heeft.

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven