Home » Mailchimp handleiding » Mailchimp audiences » Adressen uitschrijven bij Mailchimp
adressen uitschrijven bij mailchimp

Adressen uitschrijven bij Mailchimp

Mailchimp Pro Partner badge

Adressen uitschrijven bij Mailchimp

In dit artikel kun je lezen hoe je adressen kunt uitschrijven bij Mailchimp. Allereerst hoe je dit doet met een enkel adres en hoe je dit doet met een heleboel adressen tegelijk.

Daarnaast kun je hier ook lezen hoe je adressen uitschrijft die je in een extern bestand hebt staan. Volgens mij heb ik hiermee iedere mogelijke situatie te pakken. Maar als jij nog een heel andere situatie hebt, laat het me dan weten want dat vul ik dit aan.

Een enkel adres uitschrijven

Benodigde tijd: 5 minuten.

Een enkel adres uitschrijven is simpel

 1. Klik op Audiences

  Dit staat in het menu in de zijbalk links. Kies nu voor All contacts in het submenu of klik op View contacts, dat is de grijze button rechts op de pagina.

 2. Als je meerdere audiences hebt

  Als je met meerdere audiences werkt, controleer dan in het dropdown bovenaan de pagina of je aan het werk bent met het juiste audience.

 3. Ga daarna naar het vergrootglas en klik daar op

  Vul hier het e-mailadres in van degene die je wilt uitschrijven. Je kunt ook zoeken op andere gegevens, zoals bijvoorbeeld de voornaam. Maar als je zoekt met het e-mailadres dan weet je zeker dat je de juiste persoon te pakken hebt. vergrootglas

 4. Ga nu naar het profiel van degene die je wilt uitschrijven

  Bij het profiel staat een knop: Actions.knop actions

 5. Open het dropdown van Actions

  Kies voor Unsubscribe.uitschrijven

Hierna vraagt Mailchimp of je het zeker weet:

adressen uitschrijven

Bulk adressen uitschrijven

 1. Maak een segment van de adressen die je wilt uitschrijven.

Als je dat segment opent, dan staat er een heel klein pijltje waarmee je die adressen kunt selecteren. Je vindt dat pijltje links boven bij je segment. Goed kijken want het valt niet op.

Pijltje om adressen mee te selecteren

2. Nieuwe werkbalk verschijnt

Als je de adressen geselecteerd hebt dan verschijnt er een nieuwe werkbalk waarin je kunt aangeven wat je met die adressen wilt doen.

3. Open nu het menu bij Actions en kies voor Unsubscribe.

Uitschrijven vanaf een extern bestand

Dit is niet de enige manier om adressen uit te schrijven. En soms is het ook veel logischer om een andere manier te gebruiken. Deze andere manier is handig als je de adressen die je wilt uitschrijven in bijvoorbeeld een Excel bestand hebt staan.

Als je adressen uit een Excel-bestand wilt uitschrijven dan heb je uitsluitend de adressen nodig. Selecteer de adressen en kopieer ze.

 1. Klik nu op de naam van je lijst
 2. Open het menu bij Manage contacts
 3. Kies voor Unsubscribe addresses
 4. Plak je adressen in het veld dat je dan ziet staan
 5. En klik op de button Unsubscribe

Uitschrijven is echt uitschrijven

Als je adressen uitschrijft moet je er rekening mee houden dat ze daarna ook echt uitgeschreven zijn. En je kunt ze niet meer op je lijst zetten. Dat ligt anders je de adressen archiveert.

Uitgeschreven adressen kunnen wel terugkomen op je lijst, maar alleen als ze zichzelf inschrijven. En dat moet dan met dubbele opt-in. Dat is de enige manier om deze adressen opnieuw op je lijst te krijgen. Dat is een noodzakelijke beveiliging, want sommige mensen doen echt álles voor lijstgroei zonder rekening te houden met de kwaliteit van de adressen.

Vind je het eng om adressen uit te schrijven?

Als je het uitschrijven van adressen heel moeilijk of eng vindt terwijl je eigenlijk weet dat het wel nodig is, dan kan het goed zijn te weten dat je hier ook hulp bij kunt krijgen. Gewoon even een uurtje reserveren, dan doen we het samen en dan kijk ik met je mee.

Op deze website staat een uitgebreid artikel over hoe Mailchimp werkt. En het fijne aan deze categorie is dat je niet alles hoeft te lezen. Je kies gewoon de artikelen die je lezen wilt en de rest sla je over. Daarnaast is er ook een categorie over werken met Mailchimp audiences en er is er zelfs eentje over het organiseren van je adressen.


Ik ben een erkende Mailchimp expert. Ik kan je helpen met Mailchimp en ik heb ook Mailchimp trainingen, zowel voor beginners als voor gevorderden.

marketing art

Wachtlijst

Wil je mijn Mailchimp ninja-tips ontvangen?

Zet jezelf gerust op de wachtlijst. Ik verstuur mijn tips op maandagochtend rond koffietijd en we beginnen met een checklist.


Tanja Cavaljé

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox. Tanja …

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis Lees meer »

Inschrijven >>

Adressen uitschrijven bij Mailchimp: met dank aan Denis Bogdan voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Gepubliceerd op: 13-2-2019
Voor het laatst bijgewerkt op: 10-12-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven