Home » Mailchimp handleiding » Afbeelding aanklikbaar maken in Mailchimp
Afbeelding aanklikbaar maken in mailchimp

Afbeelding aanklikbaar maken in Mailchimp

Mailchimp Pro Partner badge

Geschatte leestijd: 3 minuten

Afbeelding aanklikbaar maken in Mailchimp

In een nieuwsbrief verwachten mensen dat een afbeelding aanklikbaar is. En ze klikken er ook echt op. Dus als je je kansen wilt pakken en aan de verwachtingen van je lezers wilt voldoen, dan zou je de afbeeldingen in je nieuwsbrieven aanklikbaar moeten maken. Hier kun je lezen hoe je dit dit.

Afbeelding aanklikbaar maken: content studio

Je moet de afbeelding eerst uploaden naar de Content Studio.

Om dit te doen sleep je een blok voor afbeeldingen naar de plaats in je nieuwsbrief waar je het hebben wilt. Daar ieder blok zijn dat je maar wilt, als het maar geschikt is voor afbeeldingen. Je kunt kiezen uit:

  • het blok Image
  • of Image Group
  • of Image Card
  • en Image + Text

Afbeelding uploaden naar je nieuwsbrief

Het uploaden kun je rechtstreeks in je nieuwsbrief doen. Zodra je dit gegaan hebt zie je 4 kleine linkjes staan:

  • Replace
  • Edit
  • Link
  • Alt

En als je klikt op “link” dan kun je daar een link invullen. Zo maak je een afbeelding aanklikbaar in Mailchimp.

Tip: klik ook Alt aan en vul daar een korte beschrijving van de afbeelding in. Want je lezers moeten eerst toestemming geven voordat ze de afbeelding zien.

Onder de afbeelding zie je een schuifje staan waarmee je kunt regelen hoe groot te afbeelding getoond moet worden. Dat schuifje verandert niets aan het formaat van de afbeelding. Maar je kunt er wel mee bepalen dat de afbeelding kleiner getoond moet worden dan het werkelijke formaat.

Omdat schuifje niets verandert aan het echte formaat van de afbeelding, helpt het niet om te voorkomen dat je nieuwsbrief vervormd wordt afgeleverd doordat je afbeeldingen veel te breed zijn. Hier kun je lezen welke formaten je ongeveer aan moet houden in een Mailchimp nieuwsbrief.

Auto Designer

Je ziet hierboven in een plaatje ook een een knop staan: Auto Designer. Dat is een Beta feature die alleen beschikbaar is als je voldoende content hebt staan op een Mailchimp website of op Mailchimp landingspagina’s. De auto designer kan je dan helpen om je design een beetje consistent te houden.

Op deze website staan ook een handleiding voor Mailchimp en een cursus over hoe je een nieuwsbrief maakt. Die artikelen kunnen je enorm helpen je zoektocht naar “hoe het moet” te bekorten.


Ik ben een erkende Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp.

marketing art

Wachtlijst

Wil je mijn Mailchimp ninja-tips ontvangen?

Zet jezelf gerust op de wachtlijst. Ik verstuur mijn tips op maandagochtend rond koffietijd en we beginnen met een checklist.


Tanja Cavaljé

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox. Tanja …

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis Lees meer »

Inschrijven >>

Met dank aan wixin lubhon voor het plaatje bovenaan deze pagina.

Gepubliceerd op: 23-8-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 24-1-2023

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven