Home » E-mailmarketing » E-mailstrategie » Beste verzendtijd met Mailchimp Essentials en Free
Beste verzendtijd

Beste verzendtijd met Mailchimp Essentials en Free

De beste verzendtijd kun je aflezen uit je statistieken. Hier wil je uitleggen hoe je kunt uitvinden wanneer je lezers online zijn en wat dus voor jouw doelgroep de beste tijd is om je nieuwsbrief te versturen. Want dat is waar het om gaat: wanneer lezen jouw abonnees hun e-mails? Hoe laat zijn ze online? Dit kan juist met Mailchimp Free en Essentials.

Beste verzendtijd met Essentials en Free

In Mailchimp Standard en Premium en ook in de legacy versie heb je de beschikking over verzendtijd optimalisatie. Dat is vreselijk handig, want kijkt Mailchimp in z’n eigen database hoe laat jouw lezers nieuwsbrieven van andere bedrijven openen. En op basis daarvan geeft hij advies voor een optimale verzendtijd.

Maar als je deze versies niet hebt, dan moet je roeien met de riemen die je hebt. Want in je statistieken vind je het antwoord dat je zoekt. Met een beetje zoekwerk kun je een geschikte verzendtijd voor jouw doelgroep ontdekken.

Beste verzendtijd met Mailchimp Essentials en Free

Kijk in je statistieken

Als je in je statistieken kijkt dan zie je een grafiek en die grafiek kun je zien op welk tijdstip je nieuwsbrief het meeste geopend is.

Als je in je statistieken kijkt dan zie je een grafiek en die grafiek kun je zien op welk tijdstip je nieuwsbrief het meeste geopend is.

Deze statistiek kun je als volgt vinden:

  • Campaigns
  • All Campaigns
  • View report.

En dan flink scrollen totdat je deze grafiek ziet.

Beste verzendtijd met Mailchimp Essentials en Free

Pieken in je statistieken

Let daarom vooral ook op andere pieken in je statistieken en experimenteer. Als je je nieuwsbrief gewoonlijk om 3 uur ‘s middags verstuurt en je ziet een piek om 10 uur ‘s morgens de volgende dag, dan doe je iets niet goed. Ga dan eens rond 10 uur ‘s morgens versturen.

Maar als je alleen een piek ziet rond de tijd waarop je verzonden hebt, experimenteer dan eens met die tijd. Stuur ‘m eens een uurtje eerder of later en kijk eens of je dan een grotere open rate krijgt. Dat is bewerkelijk want Mailchimp Free heeft geen planfunctie, maar het kan wel de moeite waard zijn.

De beste verzendtijd

Als mensen je nieuwsbrief graag willen lezen, dan doen ze dat ook als je ‘m op een verkeerde tijd verstuurt. En je verstuurt ‘m voor een aantal mensen altijd op de verkeerde tijd.

Als mensen je nieuwsbrief niet willen lezen, dan willen ze dat ook niet als je ‘m op de optimale tijd verstuurt.

Maar daar heb je echt enthousiaste lezers voor nodig.

Hoe belangrijk is verzending op de beste tijd?

Verzendtijd optimalisatie is altijd een goed idee, maar de verzendtijd is niet de enige bepalende factor. De inhoud van je nieuwsbrief is veel belangrijker.

Inhoud van je nieuwsbrief

Je vraagt tijd van je lezers, dus ze moeten ook iets aan de inhoud van je nieuwsbrief hebben. Als je ze daar regelmatig in teleurstelt, dan verhelpt verzendtijd optimalisatie het probleem niet.

Lengte van je nieuwsbrief

Als je bang bent dat een korte nieuwsbrief niet interessant genoeg is, dan maak je ‘m waarschijnlijk te lang. Je kunt er gelijk in hebben dat je nieuwsbrief dan interessanter is.

Maar je leert je lezers ook dat het lezen van jouw nieuwsbrief veel tijd kost. En dan stellen ze het lezen uit en vergeten ‘m. Dat zie je terug in de open rate van je volgende nieuwsbrieven.


Ik ben een Mailchimp PRO partner en ik kan je helpen met Mailchimp.

marketing art

Wachtlijst

Wil je mijn Mailchimp ninja-tips ontvangen?

Zet jezelf gerust op de wachtlijst. Ik verstuur mijn tips op maandagochtend rond koffietijd en we beginnen met een checklist.


Tanja Cavaljé

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox. Tanja …

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis Lees meer »

Inschrijven >>

,

Grow your audience and build a profitable online business.

Gepubliceerd op: 28-2-2023
Voor het laatst bijgewerkt op: 27-2-2023

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven