Home » Mailchimp » Mailchimp handleiding » Mailchimp en social media » De content studio van Mailchimp
Content studio van Mailchimp

De content studio van Mailchimp

Geschatte leestijd: 4 minuten

De content studio van Mailchimp

De content studio van Mailchimp heette vroeger de File manager. Het is een plaats waar je je materialen kunt bewaren: je logo, afbeeldingen, documenten en PDF’s. Vanuit de content studio kun je je materialen gebruiken om nieuwsbrieven te maken, landingspagina’s te maken, maar ook voor advertenties en organische social posts.

Hierdoor kun je makkelijk samenwerken met anderen, je kunt er tijd door besparen en door alles bij elkaar te houden is het veel gemakkelijker om een consistent merk op te bouwen.

Soorten afbeeldingen die je op Mailchimp kunt gebruiken

Je kunt de volgende bestanden uploaden naar Mailchimp:

 • JPG
 • JPE
 • JPEG
 • GIF-
 • PNG
 • BMP

Elk bestand kan maximaal 1 MB groot zijn.

Content studio van Mailchimp

Er zijn meerdere manieren om afbeeldingen naar deze plaats te krijgen. Dus: hoe komen de afbeeldingen in de content studio?

Uploaden

Je kunt afbeeldingen natuurlijk gewoon uploaden.

Importeren via URL

Je kunt ook afbeeldingen gebruiken die elders op het web gehost zijn. Hierbij moet je natuurlijk wel aan het auteursrecht denken en alleen afbeeldingen kiezen die je ook echt mag gebruiken. Als je afbeeldingen wilt gebruiken die ergens anders staan dan kun je die importeren door de URL in te voeren.

 • Kijk onder Brand (bovenste menu)
 • Kies voor Content Studio
 • Rechts boven staat een knop: Upload. Hier staat een pijltje naast waarmee je een menu kunt openen. Kies in dit menu voor Import from URL.

Instagram

Als je Instagram gekoppeld hebt aan Mailchimp (dat doe je via je Facebookpagina) dan staan de afbeeldingen die je op Instagram gepubliceerd hebt in de Instagram sectie van de content studio.

Ga hiervoor naar de content studio, de Instagram sectie vind je links in de inhoudsopgave.

De giphy bibliotheek

Hier vind je massa’s animaties. In het zoekveld kun je een zoekterm invoeren (in het Engels) je je krijgt stapels afbeeldingen die je alleen maar aan hoeft te klikken.

Design tool

Je kunt ook een design tool zoals bijvoorbeeld Canva integreren. En dan kun je rechtstreeks vanuit je design tool de afbeeldingen naar Mailchimp sturen.

Producten uit je shop

En als je je shop verbonden hebt met Mailchimp, dan kun je ook productafbeeldingen gebruiken.

 • Ga hiervoor naar de content studio
 • En klik in de inhoudsopgave links op Products

Als je een shop hebt vind ik dat wel aan te raden, want hierdoor weet je zeker dat je in je shop dezelfde afbeeldingen gebruikt als in je e-mails, social posts en advertenties.

Een verbinding met een cloud service

En binnenkort kun je ook een verbinding maken met een cloud service om je afbeeldingen op te halen. Dat is er nog niet, maar je kunt al wel aanklikken welke cloud service je zou gaan gebruiken.

 • Google Drive
 • Dropbox
 • OneDrive
 • Box
 • FileThis
 • Een andere

Standaard logo instellen

Een standaard logo instellen is ook een goed idee. Dat standaard logo verschijnt dan vanzelf als je een nieuwsbrief, landingspagina of wat dan ook wilt maken. Als je geen standaard logo instelt dan staat op die plaats de placeholder van je logo.Door een standaard logo in te stellen weet je zeker dat je altijd het juiste logo te pakken hebt. Doe dat vooral want dan hoef je er niet meer naar te zoeken.

Dit kan in alle versies van Mailchimp.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe je een standaard logo instelt in Mailchimp

 1. Log in in Mailchimp

  Gewoon zoals je dat altijd doet.

 2. Ga naar Content in de zijbalk links

 3. Kies hier voor “My logo”

Het zijn dit soort kleine dingetjes die allemaal een klein beetje tijd besparen en die je marketing een klein beetje makkelijker maken. Maar als je al die kleine dingetjes optelt, dan krijg je veel meer werk verzet in dezelfde tijd.


Ik ben een erkende Mailchimp specialist en ik kan je ondersteunen met Mailchimp.

Tanja cavalje

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox.

Tanja Cavaljé, Vlinderss

Ervaren wat zij ervaren heeft? Ook gratis Mailchimp tips ontvangen? Dan moet je even inschrijven.

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven