Home » Mailchimp handleiding » Mailchimp audiences » Design van je inschrijfformulieren
design

Design van je inschrijfformulieren

Design van je inschrijfformulieren

Het design van je inschrijfformulieren is belangrijk omdat je deze formulieren altijd gebruikt. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met je nieuwsbrief. Ook als je een inschrijfformulier op je website hebt staan. Want dit is je bedrijfscorrespondentie.

Design van je inschrijfformulieren: opmaken

Navigatie

Ga naar je formulieren:

  • Audience (zijbalk links)
  • Signup forms
  • Form builder

Achtergrondkleur van je inschrijfformulieren

Achtergrondkleur

Je kunt hier de achtergrondkleur van je formulier wijzigen.

Om de achtergrondkleur te kunnen wijzigen moet je weten dat de HTML-code van een kleur bestaat uit een # en een aantal cijfers of letters.

Je kunt de HTML-code van de achtergrond van jouw formulier vinden in het onderste vakje waar de rode cirkel omheen staat: #eeeeee.

Als je in dat vakje klikt, opent een venster met een wizard.

Je kunt de achtergrondkleur op twee manieren wijzigen:

Kleur wijzigen

Klik in het vakje waar de code van de kleur staat (op de afbeelding hierboven staat: Background #eeeeee. Het venster met de wizard opent dan.

Met het schuifje kun je een kleurgroep kiezen en met het cirkeltje kun je een tint kiezen.

Wil je beter werken met Mailchimp?

Beter werken met Mailchimp is een analysie van je account zoals je het nu gebruikt. Dan weet je daarna precies wat je goed doet en wat de verbeterpunten zijn. En zeker als je nu meerdere audiences hebt ga je er niet alleen meer uit halen, maar ook op kosten besparen.

Karin de Knegt transparant

Snel en vakkundig

Toen ik vastliep met het ontwerpen van mijn nieuwsbrief, kwam ik Judith via Google tegen … wat een geluk! Judith heeft mij geweldig geholpen! Ze reageert heel snel en vakkundig op de vragen die je stelt. En prettig ook om naderhand nog een bericht te ontvangen met de vraag of “Alles gelukt?” Veel betrokkenheid en …

Snel en vakkundig Lees meer »

Design van je inschrijfformulieren: meer opmaak wijzigen

Meer wijzigen

Je kunt hier nog veel meer wijzigen. Bijvoorbeeld de kleuren van de knoppen. Klik alle elementen even aan om te zien of het naar je zin is.

En als je een element aanklikt, let dan goed op want soms verschijnen daarna weer andere mogelijkheden om kleuren te wijzigen. Maak er iets moois van.

Badge van Mailchimp

Als je Mailchimp Free gebruikt, wordt er met je nieuwsbrief een affiliate-afbeelding meegestuurd: de MonkeyRewards. Je kunt kiezen hoe dat plaatje eruit moet zien: klik aan MonkeyRewards en klik daarna aan Change image. Je krijgt dan de mogelijkheden te zien.

En als je een betaalde versie van Mailchimp gebruikt kun je de MonkeyRewards van je formulieren hier uit zetten.

Ik ben een Mailchimp Pro partner en ik kan je helpen met Mailchimp. Je kunt bijvoorbeeld je account door me laten inrichten. Inclusief opgemaakte inschrijfformulieren.

marketing art

Wachtlijst

Wil je mijn Mailchimp ninja-tips ontvangen?

Zet jezelf gerust op de wachtlijst. Ik verstuur mijn tips op maandagochtend rond koffietijd en we beginnen met een checklist.


Tanja Cavaljé

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox. Tanja …

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis Lees meer »

Inschrijven >>

Gepubliceerd op: 8-10-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 22-10-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert