design

Design van je inschrijfformulieren

Design van je inschrijfformulieren

Het design van je inschrijfformulieren is belangrijk omdat je deze formulieren altijd gebruikt. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met je nieuwsbrief. Ook als je een inschrijfformulier op je website hebt staan. Want dit is je bedrijfscorrespondentie.

Design van je inschrijfformulieren: opmaken

Navigatie

Ga naar je formulieren:

  • Audience (zijbalk links)
  • Signup forms
  • Form builder

Achtergrondkleur van je inschrijfformulieren

Achtergrondkleur

Je kunt hier de achtergrondkleur van je formulier wijzigen.

Om de achtergrondkleur te kunnen wijzigen moet je weten dat de HTML-code van een kleur bestaat uit een # en een aantal cijfers of letters.

Je kunt de HTML-code van de achtergrond van jouw formulier vinden in het onderste vakje waar de rode cirkel omheen staat: #eeeeee.

Als je in dat vakje klikt, opent een venster met een wizard.

Je kunt de achtergrondkleur op twee manieren wijzigen:

Kleur wijzigen

Klik in het vakje waar de code van de kleur staat (op de afbeelding hierboven staat: Background #eeeeee. Het venster met de wizard opent dan.

Met het schuifje kun je een kleurgroep kiezen en met het cirkeltje kun je een tint kiezen.

Tanja Cavaljé

Samenwerken met Judith is een cadeautje

Samenwerken met Judith is een cadeautje. Ze is mijn vraagbaak voor e-mailmarketing in het algemeen en Mailchimp in het bijzonder. Ook volg ik een jaartraject scholing bij Judith. Daarin deelt ze haar kennis op het gebied van SEO en marketing. Op een manier die bij Judith past: duidelijk, praktisch en gul. Jammer dat er geen …

Samenwerken met Judith is een cadeautje Lees verder »

Design van je inschrijfformulieren: meer opmaak wijzigen

Meer wijzigen

Je kunt hier nog veel meer wijzigen. Bijvoorbeeld de kleuren van de knoppen. Klik alle elementen even aan om te zien of het naar je zin is.

En als je een element aanklikt, let dan goed op want soms verschijnen daarna weer andere mogelijkheden om kleuren te wijzigen. Maak er iets moois van.

Badge van Mailchimp

Als je Mailchimp Free gebruikt, wordt er met je nieuwsbrief een affiliate-afbeelding meegestuurd: de MonkeyRewards. Je kunt kiezen hoe dat plaatje eruit moet zien: klik aan MonkeyRewards en klik daarna aan Change image. Je krijgt dan de mogelijkheden te zien.

En als je een betaalde versie van Mailchimp gebruikt kun je de MonkeyRewards van je formulieren hier uit zetten.

Ik ben een Mailchimp Pro partner en ik kan je helpen met Mailchimp. Je kunt bijvoorbeeld je account door me laten inrichten. Inclusief opgemaakte inschrijfformulieren.

marketing art

Heb je iets aan dit artikel?

Waardeer je dit artikel? Je kunt me motiveren nog meer gratis artikelen voor je te schrijven door je erop te abonneren. Ook gratis.

Gepubliceerd op: 8-10-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 4-7-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Mailchimp expert