eigen html

Eigen HTML in je nieuwsbrief

Eigen HTML in je nieuwsbrief kan in Mailchimp Standard, Premium en de legacy versie. Maar als je een van deze versies hebt kun je wel echt iets leuks maken. Je kunt een hele nieuwsbrief (laten) coderen. Maar je kunt ook een responsive design van Mailchimp gebruiken en daar een code blok in zetten. En dan kun je alle blokken van Mailchimp gebruiken, plus een extra blok voor een klein stukje eigen HTML.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Eigen html in je nieuwsbrief

Eigen HTML in je e-mail kun je in Mailchimp of MailerLite maken een code blok.

Dit blok is niet in alle versies van Mailchimp beschikbaar. Je hebt er Mailchimp Standard of Premium voor nodig. Of de betaalde legacy versie. En in MailerLite heb je er de Classic versie voor nodig of vanaf MailerLite Advanced.

Een blok voor eigen HTML

code your own

Door het code blok te gebruiken is het niet nodig om een compleet custom design te maken. Het blok is bedoel voor kleine stukjes eigen HTML.

Je kunt er bijvoorbeeld een mooie kalenderdatum mee in Mailchimp zetten. Of een count down timer. Kleine aanpassingen die anders niet mogelijk zijn.

Text blok

Je kunt die HTML ook kwijt in een text blok en dat kan soms mooier of makkelijker zijn omdat je dan “voorgekookte” kolommen kunt maken. Dus als je eigen HTML links of rechts wilt plaatsen, dan neem je gewoon een text blok. Maar ook dit kun je alleen doen als je Mailchimp Standard of de betaalde legacy versie van Mailchimp hebt.

Code blok

Een code your own blok is dus gewoon een leuk extraatje waardoor je dingen kunt doen je anders niet kunt doen. Maar het is geen essentieel blok, je kunt ook prachtige e-mails maken zonder dit blok.

Als je Mailchimp Standard of Mailchimp Premium gebruikt, of als je de betaalde legacy versie van Mailchimp hebt, probeer dan gewoon eens iets. Wat wel belangrijk is: zorg dat je het heel goed test!

Want niet iedere e-mail die er goed uitziet als je ‘m maakt, ziet er ook nog goed uit als je ‘m verzonden hebt. En juist als je gaat spelen met eigen HTML in een code your own blok dan neemt de kans op fouten toe.

groeiversneller

De groeiversneller van je lijst

Hoe je een “weggever” maakt die converteert zodat je inschrijvingen krijgt van echt geïnteresseerde mensen.

Wist je dat je ondersteuning voor Mailchimp kunt krijgen in gewoon Nederlands? Ik bied Mailchimp hulp per uur. Je hoeft alleen maar te reserveren.

En je kunt natuurlijk ook verder lezen in de handleiding voor Mailchimp op deze website. En als je het drag & drop systeem van Mailchimp niet goed kent, dan kun je hier een gratis cursus vinden. Geen e-mailadres nodig. En hieronder kun je ook de artikelen aanklikken.

Hier vind je een gratis cursus over Mailchimp drag & drop.

Ik ben een erkende Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp.

Mailchimp drag & drop editor

Gratis Mailchimp cursus

Op deze website staat een gratis cursus Mailchimp met het drag & drop systeem. Het begin van deze cursus vind je hier.

Gepubliceerd op: 6-5-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 14-6-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Mailchimp expert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.