Home » Mailchimp handleiding » Eigen HTML in je nieuwsbrief
eigen html

Eigen HTML in je nieuwsbrief

Mailchimp Pro Partner badge

Geschatte leestijd: 3 minuten

Eigen html in je nieuwsbrief

Eigen HTML in je e-mail kun je in Mailchimp of MailerLite maken een code blok.

Dit blok is niet in alle versies van Mailchimp beschikbaar. Je hebt er Mailchimp Standard of Premium voor nodig. Of de betaalde legacy versie. En in MailerLite heb je er de Classic versie voor nodig of vanaf MailerLite Advanced.

Een blok voor eigen HTML

code your own

Door het code blok te gebruiken is het niet nodig om een compleet custom design te maken. Het blok is bedoel voor kleine stukjes eigen HTML.

Je kunt er bijvoorbeeld een mooie kalenderdatum mee in Mailchimp zetten. Of een count down timer. Kleine aanpassingen die anders niet mogelijk zijn.

Text blok

Je kunt die HTML ook kwijt in een text blok en dat kan soms mooier of makkelijker zijn omdat je dan “voorgekookte” kolommen kunt maken. Dus als je eigen HTML links of rechts wilt plaatsen, dan neem je gewoon een text blok. Maar ook dit kun je alleen doen als je Mailchimp Standard of de betaalde legacy versie van Mailchimp hebt.

Code blok

Een code your own blok is dus gewoon een leuk extraatje waardoor je dingen kunt doen je anders niet kunt doen. Maar het is geen essentieel blok, je kunt ook prachtige e-mails maken zonder dit blok.

Als je Mailchimp Standard of Mailchimp Premium gebruikt, of als je de betaalde legacy versie van Mailchimp hebt, probeer dan gewoon eens iets. Wat wel belangrijk is: zorg dat je het heel goed test!

Want niet iedere e-mail die er goed uitziet als je ‘m maakt, ziet er ook nog goed uit als je ‘m verzonden hebt. En juist als je gaat spelen met eigen HTML in een code your own blok dan neemt de kans op fouten toe.

Eigen HTML in je nieuwsbrief

Wist je dat je ondersteuning voor Mailchimp kunt krijgen in gewoon Nederlands? Ik bied Mailchimp hulp per uur. Je hoeft alleen maar te reserveren.

En je kunt natuurlijk ook verder lezen in de handleiding voor Mailchimp op deze website. En als je het drag & drop systeem van Mailchimp niet goed kent, dan kun je hier een gratis cursus vinden. Geen e-mailadres nodig. En hieronder kun je ook de artikelen aanklikken.

Hier vind je een gratis cursus over Mailchimp drag & drop. En als je hieronder een blok aanklikt dan vertel ik je meer over dat specifieke blok.

Als deze blokken nog helemaal nieuw voor je zijn, lees dan eerst even het artikel over hoe je ze in je nieuwsbrief krijgt meer belangrijke dingen.

code blok


Ik ben een erkende Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp.

marketing art

Wachtlijst

Wil je mijn Mailchimp ninja-tips ontvangen?

Zet jezelf gerust op de wachtlijst. Ik verstuur mijn tips op maandagochtend rond koffietijd en we beginnen met een checklist.


Tanja Cavaljé

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox. Tanja …

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis Lees meer »

Inschrijven >>

Gepubliceerd op: 6-5-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 11-11-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven