Home » Mailchimp handleiding » Mailchimp en social media » Facebook integreren met Mailchimp
facebook integreren met mailchimp

Facebook integreren met Mailchimp

Facebook integreren met Mailchimp

Facebook integreren met Mailchimp: hiervoor heb je een Facebook fanpage nodig. Je verbindt eerst je persoonlijke profiel met Mailchimp en daarna maak je de koppeling met je fanpage.

Facebook integreren met Mailchimp

Daarna kun je de integratie gebruiken om je nieuwsbrieven op Facebook te delen. Dit raad ik overigens niet aan, want ik vind dat je hierdoor iedere noodzaak om een abonnement op je nieuwsbrief te nemen elimineert.

Als je inschrijvingen wilt voor je nieuwsbrief moet je mensen natuurlijk wel iets bieden dat ze niet op een andere manier kunnen krijgen. En dat kun je niet als je alles op Facebook publiceert.

Ik vind de groei van je mailinglijst belangrijker dan Facebook omdat je mailinglijst van jou is. Facebook is niet van  jou.

Maar je hebt deze integratie ook nodig als je via Mailchimp wilt adverteren op Facebook. En je hebt deze integratie nodig om het inschrijfformulier van je nieuwsbrief op Facebook te publiceren. Daarom vind ik het wel een goed idee om de integratie te maken.

Mailchimp koppelen aan Facebook

Benodigde tijd: 5 minuten.

Facebook integreren met Mailchimp:

 1. Ga op MailChimp naar je gebruikersnaam (die vind je rechts boven).

 2. Kies daar voor Integrations.

  Nu kom je op een pagina waar je de integraties kunt vinden.

  Mailchimp integraties facebook

 3. Hier kies je Facebook

  Als je Facebook niet ziet staan, gebruik dan het zoekveld. facebook kiezen

 4. Klik hier op Connect

  Je gaat nu naar Facebookconnect facebook

 5. Kies je fanpage en je audience

  Nu kies je je fanpage, je kiest het audience waarop mensen moeten inschrijven en of je wel of geen tab op Facebook wilt. Als je een tab wilt geef je die tab ook een label.

Facebook – Mailchimp koppelen is dus niet zo heel erg moeilijk. Maar je moet wel goed opletten dat je Mailchimp aan de juiste fanpage koppelt. Maar als je het fout hebt gedaan, dan is er geen man overboord. Je verbreekt de verbinding dan gewoon en je begint weer opnieuw.


Ik ben een erkende Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp.

Gratis Mailchimp tips

We beginnen met een checklist voor je nieuwsbrief en daarna krijg je op maandagmorgen telkens opnieuw ondersteuning over alles dat met Mailchimp te maken heeft.

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven