Home » Mailchimp handleiding » Folders gebruiken in Mailchimp
folders gebruiken

Folders gebruiken in Mailchimp

Geschatte leestijd: 5 minuten

Folders gebruiken in Mailchimp

Vooral als je dezelfde afbeeldingen vaker moet gebruiken. Bijvoorbeeld als je huisjes verhuurt en je regelmatig iets rondstuurt over dezelfde huisjes. Maar ook als je de archiefpagina van Mailchimp wilt inrichten.

Folders gebruiken om succesvolle nieuwsbrieven te herhalen

En je zou succesvolle nieuwsbrieven kunnen herhalen. Ieder jaar stuur je in dezelfde periode van het jaar gelijksoortige teksten. Het kost je vreselijk veel tijd als je deze teksten ieder jaar opnieuw helemaal opnieuw moet schrijven. En dus berg je ze op in folders, zodat je ze kunt herhalen.

Hiermee bedoel ik niet dat je ieder jaar exact dezelfde nieuwsbrief zou moeten versturen, maar je marketing is een zaak van een lange adem. Stel dat je een prachtige nieuwsbrief hebt verstuurd in de aanloop tot het nieuwe schooljaar.

Die nieuwsbrief bewaar je en volgend jaar, of het jaar daarop, of het jaar daarop kijk je ‘m even na om er zeker van te zijn dat er niets in staat waar aan te zien is dat je ‘m eerder hebt verstuurd. Je past ‘m een klein beetje aan en dan verstuur je ‘m opnieuw.

Dat kun je doen omdat:

 • de samenstelling van je lijst voortdurend verandert: voor een groot deel van je abonnees is deze nieuwsbrief compleet nieuw!
 • mensen zich de inhoud van een nieuwsbrief van 4 jaar geleden niet meer herinneren

Je gaat je nieuwsbrieven dus opnieuw gebruiken, zodat je op basis van je ervaring de kwaliteit kunt verbeteren en je e-mailmarketing je steeds minder tijd gaat kosten, zodat je vaker een nieuwsbrief kunt versturen.

Mailchimp folders zijn mappen

De folders die je kunt gebruiken zijn mappen en geen labels. Dit betekent dat je een nieuwsbrief in één folder kunt indelen.

 • je maakt bijvoorbeeld een folder waarin je alle nieuwsbrieven bewaart die over een specifiek onderwerp gaan.
 • of je maakt een folder waarin je alle nieuwsbrieven bewaart die je rond de feestdagen verstuurd hebt
 • je kunt ook een folder maken waarin je alle nieuwsbrieven bewaart die je voorafgaande aan Moederdag verstuurd hebt.
 • en je hebt ook een folder nodig als je een archief van nieuwsbrieven op je website wilt plaatsen.

Hoe je Mailchimp folders gebruikt

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe je een folder maakt in Mailchimp

 1. Klik op Campaign in het bovenste menu

  Kijk nu in de linker zijbalk.

 2. Create a folder

  Scrol naar beneden tot je ziet staan: Create a folder.

 3. Klik op het plusje

  Klik dan op het plusje en geef de folder een naam.create a folder

 4. Nieuwsbrieven aanvinken

  Ga nu met je muis over een verzonden nieuwsbrief, dan verschijnt er een vakje links van je nieuwsbrief en in dat vakje zet je een vinkje. vinkje zetten

 5. Nieuwsbrieven in de folder zetten

  Als je dat vinkje hebt gezet, ga je weer naar boven en je opent het menu bij “Move to”. Dat vind je aan de rechterkant. Klik hier de folder aan waar je de nieuwsbrief in wilt zetten. move to

Wil je beter werken met Mailchimp?

Beter werken met Mailchimp is een analysie van je account zoals je het nu gebruikt. Dan weet je daarna precies wat je goed doet en wat de verbeterpunten zijn. En zeker als je nu meerdere audiences hebt ga je er niet alleen meer uit halen, maar ook op kosten besparen.

review van een vrouw

Effectief doorheen geleid

Het was alweer een tijdje geleden dat ik gebruik had gemaakt van Mailchimp en Judith heeft me er heel effectief doorheen geleid en nu kan ik zelf weer lekker verder. Ze had antwoord op al mijn vragen en handige tips. Marion Kun je ook wel een beetje hulp met Mailchimp gebruiken? Mailchimp hulp is er …

Effectief doorheen geleid Lees meer »

Media in folders opbergen

Ook voor je media kun je folders gebruiken. Dat is in het bijzonder heel erg handig als je hetzelfde beeldmateriaal vaker moet gebruiken. Bijvoorbeeld: je verhuurt vakantiehuizen en je hebt voor ieder huis meerdere afbeeldingen.

Je kunt die afbeeldingen dan per huis sorteren zodat je het beeldmateriaal altijd gemakkelijk terug kunt vinden wanneer je het in een nieuwsbrief wilt zetten.

Folders voor beeldmateriaal maak je in de content studio. En daar staat in de linker zijbalk ook een speciale folder voor je logo. Als je de logo in die folder plaatst, dan vervangt Mailchimp het default logo in templates en op landingspagina’s automatisch door je eigen logo.

In de handleiding voor Mailchimp kun je nog meer handige tips vinden. En ik ben een Mailchimp Pro partner en ik help je graag met Mailchimp.

marketing art

Wachtlijst

Wil je mijn Mailchimp ninja-tips ontvangen?

Zet jezelf gerust op de wachtlijst. Ik verstuur mijn tips op maandagochtend rond koffietijd en we beginnen met een checklist.


Tanja Cavaljé

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox. Tanja …

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis Lees meer »

Inschrijven >>

Gepubliceerd op: 22-6-2015
Voor het laatst bijgewerkt op: 11-11-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *