Home » Mailchimp handleiding » Mailchimp audiences » Ik kan geen adressen uploaden
ik kan geen adressen uploaden

Ik kan geen adressen uploaden

Mailchimp Pro Partner badge

Geschatte leestijd: 4 minuten

Ik kan geen adressen uploaden

Herken je dit: je wilde je audience even herordenen en de adressen nakijken. Daarom heb je de lijst geëxporteerd en alle adressen gedeletet. En nu wil je de opgeschoonde lijst weer uploaden en dat lukt niet. Er is verder niets bijzonders aan de hand. Je ziet geen roze balk met een bericht van Mailchimp Omnivore.

Beveiliging van Mailchimp

Het is tamelijk dramatisch wat je hebt gedaan, want de hele geschiedenis van je adressen zit in het Audience opgeslagen. De geschiedenis bestaat uit opens en clicks, maar ook uit bounces, afmelden etc. En nu is alles weg.

Maar Mailchimp heeft een beveiliging. Je kunt in Mailchimp adressen verwijderen door ze te archiveren of door ze permanent te deleten. En als je gekozen hebt om ze permanent te deleten, dan krijg je die adressen nooit meer in je lijst. Dit is om te voorkomen dat je per ongeluk adressen gaat uploaden van mensen die gebruik hebben gemaakt van hun recht om vergeten te worden.

kan geen adressen uploaden


Archive

Als je de adressen tijdelijk uit de lijst wilt halen om je lijst op te schonen of de herordenen, dan doe je dat sowieso al niet op de handigste manier. Het is beter om segmenten te maken.

Maar vooruit, als jij je lijst ergens anders wilt herordenen en dan wat er van over is opnieuw wilt uploaden, dan kan dat wel. Maar dan is het essentieel dat je de adressen niet delete maar naar het archief stuurt.

Als je alle adressen naar het archief stuurt en ze dan weer gaat uploaden, dan komen ze vanzelf weer uit het archief als je de lijst opnieuw importeert.

Permanently delete

Maar als je gekozen hebt voor “permanently delete” dan heb je de functie gebruikt die eigenlijk bedoeld is om te gebruiken als je abonnee vergeten wilt worden.

En het adres van een abonnee dat je hebt verwijderd omdat je abonnee vergeten wil worden, mag je beslist nooit meer uploaden. Ook niet per ongeluk. Daarom zorgt Mailchimp dat dit niet kan. Als je een adres verwijderd hebt met de functie “permanently delete” dan krijg je dat adres nooit meer in het Audience.

Hulp met Mailchimp

Als je een klein beetje hulp wilt met Mailchimp, dan is uurtje hulp inhuren via de Mailchimp helpdesk een fijne oplossing.

barbara schieke

Heeel blij

Ik had een vervelend probleem, waarbij er gegevens spontaan van mijn mailinglijst verdwenen. Nadat ik mijn vraag al tevergeefs ergens anders had neergelegd, kwam ik bij Judith terecht. Judith reageert heel snel. Zij zocht net zolang door tot ze het probleem gevonden had, en opgelost. En daar ben ik heeeel blij mee. Judith bedankt! Barbara …

Heeel blij Lees meer »

Hoe je dit repareert

Maar nu: jij hebt dit gedaan met een heel andere bedoeling en je wilt je adressen weer in je lijst zeggen. Dat kan niet. Dit is niet te repareren. Je kunt deze adressen met geen mogelijkheid weer in je lijst krijgen. Maar je kunt ze wel in een nieuwe lijst zetten.

Mailchimp heeft een limiet gesteld aan het aantal audiences dat je mag hebben, dus misschien heb je niet de ruimte om een nieuwe lijst te maken. In dat geval moet je die oude lijst weggooien. Want dan heb je weer ruimte om een nieuwe lijst te maken.

Maar als je een lijst weggooit, dan moet je wel goed nadenken over de instroom in die lijst. Want alle formulieren die op deze lijst instromen zullen niet meer werken. Je moet daarom alle plaatsen waar mensen kunnen inschrijven en de formulieren die erbij horen nalopen en de formulieren aan je nieuwe Audience koppelen.

Als dit allemaal heel erg ingewikkeld en moeilijk voor je is, ga dan naar de Mailchimp helpdesk, want dan kan ik je ermee helpen.


Ik ben een Mailchimp expert en ik kan je niet alleen helpen met kleine dingetjes. Als je dat liever wilt kun je het opschonen van je lijst ook aan me uitbesteden. En dan gebeuren er geen onverwachte dingen.

marketing art

Wachtlijst

Wil je mijn Mailchimp ninja-tips ontvangen?

Zet jezelf gerust op de wachtlijst. Ik verstuur mijn tips op maandagochtend rond koffietijd en we beginnen met een checklist.


Tanja Cavaljé

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis

Vlak na mijn start als VA in 2013 ontdekte ik Judith. Een expert op het gebied van Mailchimp. En die kennis deelt Judith gul. Niet alleen in haar betaalde trainingen. Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis. Haar blogs helpen me ook professioneel op weg. En die krijg ik zomaar in mijn mailbox. Tanja …

Ook in haar nieuwsbrief deelt Judith waardevolle kennis Lees meer »

Inschrijven >>

Gepubliceerd op: 11-4-2022
Voor het laatst bijgewerkt op: 14-11-2022

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven